کیترودا (پمبرولیزوماب)

Keytruda (Pembrolizumab)
نام های تجاری

پمبرولیزوماب (نام تجاری: کیترودا / Keytruda، زاکاریا / Zakaria)، از دسته داروهای ایمنی درمانی سرطان است که امروزه برای کنترل و درمان سرطان های بسیاری تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کیترودا (زاکاریا)، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: پمبرولیزوماب 

نام تجاری: کیترودا، زاکاریا 

موارد مصرف

داروی کیترودا (پمبرولیزوماب) | Keytruda (Pembrolizumab)

داروی کیترودا (Keytruda) در درمان انواع مختلف سرطان های سر وگردن، لنفوم، بیماری هوچکین، انواع سرطان های پوست، انواع سرطان های متاستاتیک و سرطان های گوارش مانند سرطان معده و در مواردی سرطان پستان و سرطان پروستات و غیره استفاده می شود.

کیترودا یک داروی ضد سرطان است که به منظور جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد. در این یادداشت مطالبی در خصوص مصرف صحیح آن، عوارض داروی کیترودا (Keytruda) و اَشکال دارویی آن ارائه شده است. داروی کیترودا (پمبرولیزوماب) به صورت ویال برای تزریق وریدی در دسترس می باشد.

کیترودا نام تجاری داروی پمبرولیزوماب است که در ایران به نام زاکاریا (یا زاک آریا) نیز به فروش می رسد.

keytruda | کیترودا

 

درصورتی که خود یا یکی از عزیزانتان به سرطان پیشرفته و متاستاتیک مبتلا هستید، می توانید از بخش درمان هوشمند سین سا مد کمک بگیرید. درمان هوشمند راهی برای مدیریت صحیح هزینه های درمان و دستیابی به بهترین نتیجه ی ممکن می باشد. 

 

اَشکال دارویی

  • محلول تزریق وریدی (1 میلی گرم در 25 میلی لیتر/ 4 میلی گرم در 100 میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف دارو کیترودا، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

آمپول کیترودا توسط پزشک متخصص تجویز شده و در مدت 30 دقیقه به آهستگی در ورید تزریق می شود. طبق دستور پزشک، این دارو معمولاً هر 3 هفته یا هر 6 هفته یکبار تجویز می شود.

علائم و واکنش های شدیدی همچون تب، لرز، رعشه، گرگرفتگی، مشکل تنفسی، سرگیجه یا احساس ضعف ممکن است در طول درمان یا مدت کوتاهی پس از درمان رخ دهد، در صورت بروز هر کدام از این علائم، فوراً پزشک یا پرستار خود را در جریان قرار دهید.

دوز مصرفی داروی کیترودا طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود.

درمان سرطان با کیترودا Keytruda

عوارض جانبی

عوارض کیترودا (پمبرولیزوماب) خستگی، تورم مچ پا / پا / دست، خارش پوست، حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی یا مشکل خواب می تواند ناشی از مصرف این دارو باشند. تداوم یا تشدید هر یک از عوارض را حتماً با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

عوارض داروی کیترودا

امکان بروز عوارض جدی در مصرف کنندگان این دارو وجود دارد و حتی ممکن است برخی از عوارض پس از قطع درمان نیز ادامه یابد، با این حال به یاد داشته باشید که پزشک معالج دارو کیترودا (پمبرولیزوماب) را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. مراجعه منظم به پزشک می تواند شدت عارضه ها را کاهش دهد. 

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: بروز / تشدید سرفه، تنگی نفس، اسهال همراه با خون / مخاط، علائم بیماری کبد (مانند تهوع / استفراغ مداوم، از دست دادن اشتها، معده / شکم درد، زردی چشم / پوست، ادرار تیره)، علائم اختلالات کلیوی (مانند تغییر حجم ادرار، ادرار صورتی / خونی)، سردرد مداوم / غیرمعمول، سرگیجه / غش، تغییر بینایی، کاهش قدرت صدا، قرمزی / درد چشم، حساسیت به نور، بی حسی / سوزن سوزن شدن بازوها / پاها، سفتی / درد مفاصل، ضعف / حساس شدن / درد عضلانی، علائم عفونت (مانند گلودرد که برطرف نمی شود، تب، لرز، سوزش / درد / تکرر / اضطرار در دفع ادرار)، کبودی / خونریزی آسان را فوراً به پزشک اطلاع دهید.

کیترودا (زاکاریا) می تواند باعث اختلال در عملکرد غدد هورمونی (مانند تیروئید، هیپوفیز، آدرنال، پانکراس (لوزالمعده)) شده و یا باعث کاهش یا میزان تولید هورمون را افزایش دهد و منجر به بروز علائمی همچون عدم تحمل سرما یا گرما، کاهش / افزایش بی دلیل وزن، تغییرات روانی/ خلقی، ضربان آهسته / سریع / کوبیدن / نامنظم قلب، خستگی غیرمعمول، یبوست شود.

داروی کیترودا به ندرت باعث افزایش قند خون شده که می تواند باعث ایجاد یا تشدید بیماری دیابت شود. در صورت مشاهده علائم افزایش قند خون مانند افزایش تشنگی / ادرار، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت ابتلا به دیابت، قند خون خود را به طور منظم و طبق دستورالعمل پزشک بررسی کرده و نتایج آن را به پزشک خود اطلاع دهید. گاهی لازم است پزشک داروی دیابت، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی شما را تغییر داده و مجدداً تنظیم کند.

در صورت بروز هرکدام از این عوارض خطرناک جانبی، بلافاصله به پزشك مراجعه کنید: درد قفسه سینه، تشنج.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، مانند راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی کیترودا (زاکاریا) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به کیترودا یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه پیوند عضو مطلع سازید.

منع مصرف داروی کیترودا

دریافت پیوند مغز استخوان پس از درمان با داروی کیترودا (پمبرولیزوماب) می تواند باعث عوارض بسیار جدی (و بعضاً کشنده) شود.

این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. هنگام استفاده از کیترودا (پمبرولیزوماب) نباید باردار شوید چرا که ممکن است به جنین آسیب برسد. در دوره درمان با این دارو و 4 ماه پس از اتمام درمان، در مورد استفاده از روش های قابل اطمینان در کنترل بارداری با پزشک خود مشورت کنید. اگر قصد بارداری دارید یا فکر می کنید باردار هستید، فوراً در مورد خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید توصیه اکید می گردد جهت خرید کیترودا و نحوه مصرف آن با پزشک خود مشورت نموده و با تجویز پزشک از این دارو استفاده گردد.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، شیردهی هنگام استفاده از این دارو و 4 ماه پس از قطع درمان توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دوز دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو کیترودا (پمبرولیزوماب) و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند بررسی عملکرد کبد / کلیه / تیروئید، قند خون، شمارش کامل خون) باید پیش و حین درمان با این دارو انجام شود. تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را به خاطر داشته باشید و برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز از این دارو طبق تجویز پزشک اهمیت زیادی دارد لذا اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله از پزشک یا داروساز خود بخواهید یک برنامه جدید تنظیم کند.

نگهداری

این دارو باید در یخچال و در دمای بین 2 تا 8 درجه سانتی گراد نگه داری شود. از یخ زدن دارو جلوگیری شود. تمامی داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره