هپاتوسلولار کارسینوما (کارسینوم سلول های کبدی)

Hepatocellular Carcinoma
عناوین مقاله

هپاتوسلولار کارسینوما، یکی از انواع سرطان کبد است که در حدود 90% از موارد سرطان اولیه کبد را تشکیل می دهد. این بیماری بیشتر در مردان رخ می دهد. در ادامه اطلاعاتی درباره علل و عوامل هپاتوسلولار کارسینوما، نحوه تشخیص و درمان آن ارائه می شود.

نگاه کلی

کارسینوم سلول های کبدی

هپاتوسلولار کارسینوما (HCC)، شایع ترین نوع سرطان اولیه کبد است. این نوع سرطان اغلب در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کبدی، مانند سیروز ناشی از بیماری های هپاتیت B یا هپاتیت C رخ می دهد.

عوامل خطرساز (ریسک فاکتور ها)

خطر ابتلا به هپاتوسلولار کارسینوما (که رایج ترین نوع سرطان کبد است) در افراد مبتلا به بیماری های طولانی مدت کبدی بالاتر است. احتمال بروز این بیماری در افرادی که کبد آنها در اثر هپاتیت B یا هپاتیت C آسیب دیده باشد، مقادیر زیادی الکل می نوشند یا تجمع زیاد چربی در کبد داشته باشند، بیشتر می باشد.

کبد چرب از عوامل خطرساز کارسینوم سلول های کبدی

تشخیص

آزمایش ها و روش هایی که برای تشخیص کارسینوم سلول های کبدی استفاده می شود عبارت است از:

  • آزمایش خون برای ارزیابی عملکرد کبد
  • تصویربرداری مانند CT و MRI
  • در بعضی موارد، نمونه برداری از کبد برای بررسی در آزمایشگاه انجام می شود.

روش تشخیص کارسینوم سلول های کبدی

درمان

بهترین روش درمانی برای هر فرد با توجه به اندازه و محل کارسینوم سلولهای کبدی، عملکرد کبد و سلامت کلی فرد انتخاب می شود.

درمان های هپاتوسلولار کارسینوما عبارتند از:

عمل جراحی. معمولاً در جراحی، بافت سرطانی و حاشیه بافت سالم تومور برداشته می شود. همچنین این روش می تواند یک گزینه درمانی مناسب برای افرادی که در مراحل اولیه سرطان کبد هستند ولی کبد همچنان عملکرد طبیعی خود را حفظ کرده است، باشد.

جراحی پیوند کبد. جراحی برای برداشتن کل کبد و جایگزینی آن با کبد فرد اهدا کننده نیز یکی از گزینه های درمانی می باشد. که می تواند برای افرادی که سرطان کبد در آنها به سایر بافت ها گسترش نیافته است، کمک کننده باشد.

پیوند کبد از راه های درمان کارسینوم سلول های کبدی

از بین بردن سلول های سرطانی با استفاده از گرما یا سرما. برای افرادی که نمی توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند، روش های فرسایشی برای از بین بردن سلولهای سرطانی در کبد با استفاده از گرما یا سرمای شدید توصیه می شود. این روش ها به صورت فرسایش توسط امواج رادیوفرکانس (امواج رادیویی)، کرایوابلیشن و فرسایش با استفاده از الکل یا میکروویو (ریز موج) می باشند.

شیمی درمانی یا پرتو درمانی مستقیم سلول های سرطانی. پزشکان با عبور دادن کاتتری (لوله ای) از طریق عروق خونی، داروهای شیمی درمانی را وارد کبد می کنند (کموامبولیزاسیون)، گاهی نیز از کره های شیشه ای کوچک پرتوزا (رادیوامبولیزاسیون) برای پرتورسانی مستقیم به سلول های سرطانی کبد استفاده می شود.

پرتو درمانی. در صورتی که به هر دلیلی امکان جراحی وجود نداشته باشد، پرتودرمانی با استفاده از تابش اشعه ایکس یا پروتون توصیه می شود. رادیوتراپی استریوتاکتیک بدن (SBRT) نوع خاصی از پرتودرمانی است که به طور همزمان تعداد زیادی پرتو را بر روی یک نقطه از بدن متمرکز می کند.

دارو درمانی هدفمند. داروهای هدفمند نقاط خاصی را در سلول های سرطانی مورد حمله قرار می دهند و باعث کاهش روند پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به سرطان های پیشرفته کبدی می شود.

ایمونوتراپی. داروهای ایمونوتراپی، سیستم ایمنی بدن را برای حمله به سلولهای سرطانی تحریک می کنند. ایمنی درمانی می تواند گزینه ای برای درمان سرطان پیشرفته کبد باشد.

آزمایش های بالینی. آزمایش های بالینی به افراد این فرصت را می دهد تا روش های درمانی جدید سرطان کبد را تجربه کنند. از پزشک خود بپرسید آیا واجد شرایط شرکت در یک آزمایش بالینی هستید یا خیر.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره