باونسیو (اولوماب)

Bavencio (Avelumab)
نام های تجاری

اولوماب (نام تجاری: باونسیو)، یکی از داروهای ایمنی درمانی است که در درمان برخی از سرطان ها از جمله سرطان کلیه، مجرای ادراری، حالب و پوست کاربرد دارد. داروی باونسیو (اولوماب) با مهار پروتئین های سطحی سلول های سرطانی باعث شناساندن آن ها به سیستم ایمنی بدن می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اولوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی ارائه شده است.

نام عمومی: اولوماب

نام تجاری: باونسیو

موارد مصرف

داروی باونسیو (اولوماب)

داروی باونسیو (اولوماب) در درمان انواع مختلفی از سرطان استفاده می شود. این دارو با تغییر عملکرد سیستم ایمنی، آن را تحریک می کند تا به سلول های سرطانی حمله کند. اولوماب به دسته ای از داروها تعلق دارد که به عنوان آنتی بادی های مونوکلونال شناخته می شوند.

از بین بردن سلول های سرطانی با داروی باونسیو (اولوماب)

اَشکال دارویی

محلول وریدی (20میلی گرم / میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف داروی باونسیو (اولوماب)، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو معمولا هر دو هفته یک بار و به آرامی در عرض 60 دقیقه به صورت وریدی تزریق می شود، مگر آن که پزشک دستور دیگری داده باشد.

ممکن است بدن در حین تزریق اولوماب، واکنش هایی داشته باشد. گاهی پزشک با تجویز داروهای دیگری (مانند دیفن هیدرامین، استامینوفن) به پیشگیری از این عوارض کمک می کند. بروز هر کدام از این علائم را به پزشک اطلاع دهید: گرگرفتگی، اختلال تنفسی، تب، لرز، کهیر، دل درد / کمر درد یا سرگیجه.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود. اگر با عوارض جانبی جدی مواجه شوید، ممکن است پزشک درمان را برای مدتی متوقف کرده و داروی دیگری (یک کورتیکو استروئید مانند پردنیزون) را برای درمان عوارض جانبی این دارو، تجویز کند.

بهترین اثربخشی این دارو زمانی حاصل می شود که به طور منظم و بدون فراموش کردن یک نوبت، مصرف شود. به همین منظور بهتر است برای جلوگیری از فراموشی، روزهایی را که باید داروی باونسیو (اولوماب) را دریافت کنید، روی تقویم خود علامت بزنید.

عوارض جانبی

بروز، تداوم و تشدید هرکدام از عوارض خستگی یا سرگیجه را به پزشک خود اطلاع دهید.

استفاده افراد از داروی باونسیو (اولوماب)، می تواند عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشد. با این حال، به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. مراقبت منظم تحت نظر پزشک می تواند خطر عوارض را کاهش دهد.

عوارض داروی باونسیو (اولوماب)

در صورت مشاهده هرکدام از این عوارض جدی به پزشک مراجعه کنید: علائم عفونت (مانند تب، گرفتگی / آبریزش بینی، بروز / تشدید سرفه)، اسهال خونی / آبکی، زخم های دهان / گلو، دل / کمر درد شدید، علائم بیماری کبد (مانند حالت تهوع / استفراغ مداوم، از دست دادن اشتها، زردی چشم / پوست، ادرار تیره)، علائم مشکلات کلیه (مانند تغییر حجم ادرار، ادرار خونی / صورتی)، کبودی / خونریزی آسان، تورم دست / مچ پا / ساق پا، ضعف غیرطبیعی، درد / خشکی مفاصل، ضعف / درد عضلانی، قرمزی / درد چشم، حساسیت به نور، تغییر بینایی.

اولوماب می تواند باعث اختلال در عملکرد غدد (مانند تیروئید، هیپوفیز، فوق کلیوی، پانکراس) شود؛ این وضعیت باعث می شود هورمون خیلی زیاد یا خیلی کمی در بدن تولید شود. درصورت بروز هر کدام از علائم زیر با پزشک صحبت کنید: عدم تحمل گرما یا سرما، افزایش / کاهش بی دلیل وزن، افزایش ادرار / تشنگی، تغییرات خلق و خو و رفتار (مانند کاهش میل جنسی، تحریک پذیری و زودرنجی، فراموشی)، ضربان قلب آرام / سریع / تپنده / نامنطم، خستگی غیر معمول، یبوست.

درصورت تجربه درد در قفسه سینه یا تنگی نفس به پزشک مراجعه نمایید.

اولوماب ممکن است عارضه های پوستی خفیف ایجاد کند که معمولاً جدی نیستند. با این وجود ممکن است نتوانید آن را از عارضه های پوستی نادری که می تواند نشانه ای از یک واکنش آلرژیک شدید باشد، تشخیص دهید. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه عارضه پوستی آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به داروی باونسیو (اولوماب) نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی باونسیو (اولوماب) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف داروی باونسیو (اولوماب)، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

قبل از مصرف داروی باونسیو، سابقه ابتلا به هرگونه بیماری یا انجام اقدام درمانی را به پزشک خود اطلاع دهید.

داروی باونسیو (اولوماب) ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

پیش از جراحی در مورد داروهایی که مصرف می کنید (اعم از داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) پزشک یا دندانپزشک خود را مطلع کنید.

در صورتی که باردار هستید یا تصمیم به بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر باردار باشید نمی بایست از داروی اولوماب استفاده کنید زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. زمانی که از دارو استفاده می کنید و تا یک ماه پس از قطع دارو، از روش های مناسب جلوگیری از بارداری استفاده کنید. اگر باردار شدید، بلافاصله با پزشک خود درباره مزایا و معایب استفاده از این دارو، مشورت کنید.

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو وارد شیر مادر می شود یا خیر، بنابراین به دلیل خطرات احتمالی که ممکن است متوجه نوزاد باشد، تغذیه با شیر مادر در دوران مصرف با آن و تا یک ماه پس از قطع مصرف دارو، توصیه نمی شود. پیش از شروع شیردهی نیز با پزشک مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اولوماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا قطع نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

باید پیش از درمان و حین درمان، تست های آزمایشگاهی / پزشکی (مانند عملکرد کبد / کلیه / تیروئید، قند خون) انجام شود. به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید و تمامی تست های آزمایشگاهی را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

به منظور دستیابی به بهترین نتیجه، مصرف دوزهای دارویی اولوماب بر اساس برنامه مشخص شده بسیار مهم است. اگر یک دوز را فراموش کردید، فورا با پزشک خود برای دریافت برنامه مصرف جدید، مشورت کنید.

نگهداری

ویال های باز نشده داروی باونسیو را در یخچال (در دمای بین 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین داروی باونسیو را در بسته بندی دارو و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. از تکان دادن دارو خودداری فرمایید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) داروی باونسیو را می توان تا 4 ساعت در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) و به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرد.

از تکان داده فرم رقیق شده دارو خودداری فرمایید. 

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره