یرووی (ایپیلیموماب)

Yervoy (Ipilimumab)
نام های تجاری

ایپیلیموماب (نام تجاری: یرووی)، یکی از داروهای مورد استفاده در ایمونوتراپی است که در درمان برخی از انواع سرطان کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف ایپیلیموماب و عوارض جانبی و تداخلات دارویی ارائه می شود.

نام عمومی: ایپیلیموماب

نام تجاری: یرووی

موارد مصرف

داروی یرووی (ایپیلیموماب)

داروی یرووی (ایپیلیموماب) در درمان سرطان های مختلفی (از جمله سرطان پوست، کلیه، کبد، ریه، روده بزرگ) استفاده می شود. داروی Yervoy از دسته ی داروهای آنتی بادی مونوکلونال بوده و باعث کاهش یا توقف رشد سلول های سرطانی می شود. با این وجود باید توجه داشت که می تواند عوارض جانبی در سایر قسمت های بدن ایجاد کند.

 داروی یرووی (ایپیلیموماب)  موثر در درمان سرطان کبد

 

درصورتی که خود یا یکی از عزیزانتان به سرطان پیشرفته و متاستاتیک مبتلا هستید، می توانید از بخش درمان هوشمند سین سا مد کمک بگیرید. درمان هوشمند راهی برای مدیریت صحیح هزینه های درمان و دستیابی به بهترین نتیجه ی ممکن می باشد. 

 

اَشکال دارویی

محلول داخل وریدی یرووی (5 میلی گرم در میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف داروی یرووی (Yervoy) راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

داروی یرووی (ایپیلیموماب) باید تحت نظر پزشک و طی 30 یا 90 دقیقه به آرامی، به داخل ورید تزریق شود. دوز مصرفی و برنامه درمان بر اساس شرایط پزشکی، وزن و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود.

پزشک ممکن است برای کاهش خطر عوارض جانبی، داروهای دیگری نیز تجویز کند که همراه با این دارو مصرف شود. برای مصرف تمام داروهای خود، با دقت از دستورالعمل های پزشک پیروی کنید.

در حین دریافت این دارو ممکن است واکنش های تزریقی رخ دهد. اگر دچار علائمی مانند تنگی نفس، احساس ضعف، سرگیجه یا تب شدید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

بشترین اثربخشی دارو Yervoy (ایپیلیموماب) در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، بهتر است در تقویم خود علامت بگذارید.

عوارض جانبی دارو

خستگی، حالت تهوع یا استفراغ می تواند از عوارض مصرف داروی یرووی (ایپیلیموماب) باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

عوارض داروی یرووی (ایپیلیموماب)

امکان بروز عوارض جدی در مصرف کنندگان این دارو وجود دارد و حتی ممکن است برخی از عوارض پس از قطع درمان نیز ادامه یابد، با این حال به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. مراجعه منظم به پزشک می تواند شدت عارضه ها را کاهش دهد.

این دارو می تواند موجب عوارض جانبی جدی در بسیاری از نواحی بدن شود. این عوارض ممکن است در تمام دوره درمان رخ دهد، اما گاهی ماه ها پس از آخرین دوز این دارو نیز اتفاق می افتد. اگر دچار هر یک از عوارض جانبی بسیار جدی زیر شدید فوراً به پزشک مراجعه کنید: سردرد مداوم، علائم مشکلات روده (مانند اسهال، مخاط یا خون در مدفوع، درد معده)، علائم بیماری کبدی، زردی پوست / چشم ها، ادرار تیره، خونریزی / کبودی غیرمعمول، ضعف غیرمعمول، زخم های دهان، بی حسی / گزگز در دست ها / پاها، علائم مشکلات تیروئیدی (مانند احساس مداوم سرما، عدم تحمل گرما، افزایش / کاهش وزن). ضربان قلب تند / کوبنده / نامنظم، تغییرات ذهنی / خلقی، تغییر در میل جنسی، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، افزایش تشنگی/ حجم ادرار، سرگیجه، غش، درد / قرمزی چشم، تغییرات بینایی (مانند تاری دید، دوبینی، کاهش بینایی، نابینایی)، علائم مشکلات ریوی (مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرفه)، تشنج، درد عضلانی، کاهش شنوایی، تعریق شبانه.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون عارضه های پوستی، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی Yervoy (ایپیلیموماب) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف 

پیش از مصرف داروی یرووی (ایپیلیموماب)، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیوند اعضای بدن

همچنین قبل از مصرف داروی یرووی (ایپیلیموماب)، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه پیوند عضو و اختلالات نقص سیستم ایمنی (مانند سندرم گیلن باره، لوپوس، سارکوئیدوز، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو) مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) را پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید پزشک خود را مطلع سازید. در دوره ای که تحت درمان با این دارو قرار دارید باردار نشوید چرا که احتمال آسیب به جنین وجود دارد. پیش از شروع مصرف داروی یرووی (Yervoy) باید یک تست بارداری انجام دهید. از راه های مطمئن پیشگیری از بارداری در طی مصرف دارو و 3 ماه پس از قطع مصرف استفاده کنید. در صورت باردار شدن یا بارداری همسر خود فوراً پزشک خود را در جریان بگذارید.

این دارو از شیر مادر به نوزاد منتقل می شود. به دلیل احتمال آسیب به نوزاد، شیردهی به نوزاد در طی درمان و 3 ماه پس از قطع مصرف دارو توصیه نمی شود. بنابراین حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخل دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد داروی یرووی (Yervoy) را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی این دارو را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: ومورافنیب.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند آزمایش عملکرد کبد، تیروئید، کلیه، سطح ACTH خون) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها می توانند به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کنند.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز داروی یرووی (Yervoy) طبق برنامه حائز اهمیت می باشد. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله از پزشک خود یا پزشک داروخانه یک برنامه دوز جدید بخواهید.

نگهداری

داروی یرووی را در یخچال (بین 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.  

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره