در حالی که برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا برای زنان باردار خطرناک هستند، دارو و درمان های گیاهی دیگری نیز وجود دارند که به تسکین علائم کمک می کنند.
در زمان بارداری، هر اتفاقی که برای شما رخ دهد نه تنها بر بدن شما بلکه بر جنین نیز تأثیر می گذارد. این موضوع می تواند مدیریت بیماری را پیچیده تر کند. در این محتوا به ارائه راهکار هایی برای درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا در دوران بارداری خواهیم پرداخت.
پیش از بارداری ممکن بوده در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا به صورت سرخود از برخی داروهای بدون نیاز به نسخه (OTC) برای درمان و کاهش احتقان بینی استفاده می کردید، اما حالا در دوران بارداری نسبت به استفاده از آن ها مردد هستید. اگرچه این داروها باعث تسکین و بهبود علائم شما می شوند، اما برخی از آنها ممکن است به جنین آسیب برسانند.
درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا در دوران بارداری نباید تجربه ای استرس زا باشد و داروهایی وجود دارد که می توانید در دوران بارداری از آن ها استفاده کنید.
به گفته ی بسیاری از پزشکان متخصص زنان، بهتر است در 12 هفته اول بارداری از مصرف هرگونه دارویی خودداری کنید، زیرا این زمان حیاتی برای رشد اندام های حیاتی جنین است.
اگر در دوران بارداری یا تلاش برای بارداری دارو مصرف می کردید یا اکنون قصد آن را دارید، بهترین پیشنهاد این است که قبل از انجام این کار با پزشک خود صحبت نمایید.
بعضی داروهای بی خطر را می توان پس از 12 هفته از بارداری استفاده نمود. از جمله:
از مصرف داروهای ترکیبی با چندین ماده مؤثر مختلف که برای مقابله با علائم متفاوت تولید می شوند، اجتناب کنید.
همچنین در دوران بارداری باید از مصرف داروهای زیر اجتناب کنید، مگر اینکه پزشک توصیه به مصرف آن ها کرده باشد؛ زیرا این داروها احتمال بروز برخی عوارض را افزایش می دهند:
هنگامی که در دوران بارداری بیمار می شوید، اقدامات زیر اولویت دارند:
در صورت بدتر شدن علائم، ممکن است بخواهید موارد زیر را امتحان کنید:
سرماخوردگی و آنفولانزا علائم مشترک بسیاری مانند سرفه و آبریزش بینی دارند. با این حال، وجود چند تفاوت تشخیص آن ها را راحت می کند.
اگر علائم به طور کلی خفیف است، احتمالاً به سرماخوردگی مبتلا هستید. همچنین، لرز و خستگی بیشتر با آنفولانزا همراه است.
در زمان بارداری، معمولاً سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف شده تا از دفع جنین توسط بدن جلوگیری نماید. این موضوع بدن را در برابر عفونت های ویروسی و باکتریایی آسیب پذیرتر می کند.
زنان باردار نسبت به افراد هم سن خود که باردار نیستند، بیشتر در معرض آنفولانزا و عوارض آن قرار دارند. این عوارض می تواند شامل ذات الریه، برونشیت یا عفونت سینوس ها باشد.
واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به عفونت و عوارض را کاهش می دهد.
کارهای دیگری که می توان برای کاهش خطر ابتلا به بیماری انجام داد شامل:
اگرچه بیشتر سرماخوردگی ها برای جنین مشکلی ایجاد نمی کنند، اما باید آنفولانزا را جدی تر گرفت؛ زیرا عوارض آنفولانزا با افزایش خطر بروز زایمان زودرس و نقص های مادرزادی همراه است.
در صورت بروز علائم زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید:
انستیتو پیشگیری از بیماری های واگیردار توصیه می کند که افراد باردار مبتلا به علائم مشابه آنفولانزا را باید بلافاصله با داروهای ضدویروسی درمان کرد.
بیماری در دوران بارداری به طور خاصی ناخوشایند است و ممکن است بپرسید آیا مصرف داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم بی خطر است یا خیر.
به طور کلی، پزشکان توصیه می کنند در طول 12 هفته اول بارداری از مصرف هرگونه دارویی اجتناب شود. اگر در حال حاضر برای بیماری خاصی دارو مصرف می کنید یا بعد از هفته 12 بارداری می خواهید برای کاهش علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارویی مصرف کنید، بهتر است در مورد اینکه چه چیزی ایمن است و از چه باید اجتناب کرد با پزشک صحبت نمایید.