فکسوفنادین

Fexofenadine
نام های تجاری

فکسوفنادین (نام تجاری: تلفست) نوعی داروی آنتی هیستامین است که در کنترل و تسکین علائم آلرژی و کهیر در افراد بالای 6 سال کاربرد دارد. این دارو در سیستم عصبی مرکزی جذب نمی شود و همین باعث می شود کمتر باعث گیجی و خواب آلودگی شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف فکسوفنادین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: فکسوفنادین

نام تجاری: آلگرا، تلفست

موارد مصرف

داروی فکسوفنادین (تلفست)

فکسوفنادین نوعی آنتی هستامین است که برای تسکین علائم آلرژی مانند آبریزش بینی یا ریزش اشک چشم، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می شود. این دارو تولید ماده ای طبیعی که بدن هنگام واکنش آلرژیک ترشح می شود (هیستامین)، را مسدود می کند.

موارد مصرف داروی فکسوفنادین


زمان و نحوه مصرف

در صورت استفاده از فکسوفنادین بدون نسخه پزشک، تمام دستورالعمل های درج شده روی بسته محصول مطالعه شود. برای پاسخ به سؤال ها، با پزشک یا پزشک داروخانه مشورت شود. در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، طبق دستور یعنی 2 مرتبه در روز (هر 12 ساعت) مصرف شود.

در صورت مصرف نوع مایع این دارو (شربت)، بطری قبل مصرف تکان داده شود و برای اندازه گیری دوز لازم، از قاشق مخصوص استفاده شود. برای اندازه گیری از قاشق خانگی استفاده نشود زیرا ممکن است در اندازه گیری دوز مناسب، دچار اشتباه شوید. این دارو همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. قرص های حل شونده، با معده خالی مصرف شوند. قرص با قرار گرفتن روی زبان حل می شود سپس با آب یا بدون آب بلعیده شود. قبل از مصرف، قرص از بسته خارج نشود.

برای مصرف فکسوفنادین از آب استفاده شود. استفاده از آب میوه (مانند سیب، گریپ فروت یا پرتقال) جذب دارو را کاهش می دهد.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود. از افزایش دوز و مصرف بیش از حد مجاز اجتناب شود.

تا 2 ساعت پس از مصرف دارو، از مصرف داروهای ضد اسید حاوی آلومینیوم و منیزیم خودداری شود. این آنتی اسیدها جذب فکسوفنادین را کاهش می دهند.

در صورت عدم بهبود و تشدید شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

سرفه، تب یا ناراحتی معده از عوارض جانبی فکسوفنادین می باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود.

عوارض جانبی داروی فکسوفنادین

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف فکسوفنادین، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به فکسوفنادین نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش و تورم (به خصوص صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی فکسوفنادین را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف فکسوفنادین، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف فکسوفنادین، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص مشکل کلیه، مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

انواع مایع این دارو (شربت) حاوی قند بوده و قرص هایی که به سرعت حل می شوند، حاوی آسپارتام می باشند. از مصرف مواد نام برده شده در صورت ابتلا به دیابت و فنیل کتونوریا (PKU)، اجتناب شود. در مورد استفاده ایمن این محصول از پزشک یا داروساز سؤال شود.

این دارو در دوران بارداری فقط باید در صورت نیاز شدید استفاده شود. در مورد خطرها و فواید این دارو با پزشک صحبت شود.

فکسوفنادین به شیر مادر منتقل می شود. قبل از شیردهی با پزشک صحبت شود.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی فکسوفنادین را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

فکسوفنادین در برخی آزمایش های آزمایشگاهی (از جمله آزمایش پوستی آلرژی) نداخل ایجاد می کند و منجر به نتایج کاذب می شود. از مطلع بودن پرسنل آزمایشگاه و کلیه پزشکان از استفاده ی شما از این دارو، اطمینان حاصل کنید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا دشوار شدن تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت در ظرف اصلی دارو نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره