مهار کننده C1 استراز

C1 Esterase Inhibitor
نام های تجاری

مکمل مهارکننده C1 استراز (نام تجاری: برینرت)، نوعی پروتئین است که به جلوگیری از تورم اندام و مشکلات تنفسی و گوارشی در بیماران مبتلا به آنژیوادم ارثی (HAE)، کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف مکمل مهارکننده C1 استراز, عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: مکمل مهار کننده C1 استراز

نام تجاری: برینرت، سینرایز، هایگاردا

موارد مصرف

مکمل مهار کننده سی 1 استراز (برینرت)

مهار کننده C1 استراز برای پیشگیری از بروز تورم که با بیماری های درگیرکننده سیستم ایمنی به صورت وراثتی انتقال می یابد (آنژیوادم وراثتی-HAE) موثر است. HAE در اثر وجود میزان پایین یا عملکرد نامناسب نوعی ماده طبیعی تولید شده توسط بدن (مهار کننده C1) ایجاد می شود. علائمی مانند تورم سریع دست، پا، اندام ها، صورت، زبان یا گلو می تواند رخ دهد. تورم دستگاه گوارشی با علائمی مانند گرفتگی شکم، اسهال یا استفراغ دیده می شود. تورم بدون دلیل اتفاق می افتد و با این حال، اضطراب، استرس، بیماری و جراحی می تواند باعث بروز حملات در برخی از افراد شود. این دارو برای پیشگیری از تورم ناگهانی ناشی از آنژیوادم ارثی، سطح مهارکننده C1 را افزایش می دهد.

پیشگیری از تورم دستگاه گوارش با مکمل مهار کننده سی 1 استراز

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف مهار کننده C1 استراز، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

مهار کننده C1 استراز از طریق تزریق داخل وریدی، معمولاً هر 3 یا 4 روز یا طبق دستور پزشک انجام می شود. مقدار داروی مصرفی براساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت است.

اگر این دارو را در خانه تزریق می کنید، تمام دستورالعمل های تهیه و استفاده را از پزشک بیاموزید. این محلول به طور معمول شفاف و بی رنگ تا کمی آبی است و به شرکت سازنده دارو بستگی دارد. قبل از استفاده، این محصول را از نظر بصری از نظر ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود این موارد از دارو استفاده نکنید. نحوه نگه داری و دور ریختن این مواد را بیاموزید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود.

در صورت عدم بهبودی یا تشدید شرایط بیماری به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

سردرد می تواند از عوارض مهار کننده C1 استراز باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده است زیرا بر این باور است که اثربخشی این دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

مهار کننده C1 استراز به ندرت ممکن است باعث لخته شدن خون (مانند آمبولی ریوی، سکته مغزی، حمله قلبی، ترومبوز ورید عمقی) شود، به ویژه هنگامی که در دوزهای بالا استفاده شود. اگر سابقه لخته شدن خون، بیماری قلبی / عروقی، نارسایی قلبی، سکته مغزی یا بی تحرکی دارید (مانند پروازهای بسیار طولانی هواپیما یا بستری بودن در خواب)، در معرض خطر قرار دارید. اگر از محصولات حاوی استروژن استفاده می کنید نیز، این خطر در شخص افزایش می یابد.

قبل از استفاده از مهار کننده C1 استراز، در صورت وجود هر یک از این شرایط اشاره شده، آنها را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی: تنگی نفس / تنفس سریع، درد قفسه سینه / فک / بازوی چپ، تعریق غیرمعمول، گیجی، سرگیجه ناگهانی / غش، درد جدید / تورم / گرما در کشاله ران / ساق پا، سردردهای ناگهانی / شدید، مشکل در تکلم، بی حسی / ضعف در یک طرف بدن و تغییرات ناگهانی بینایی، بلافاصله از کمک پزشکی استفاده کنید.

درد قفسه سینه از عوارض جانبی مکمل مهار کننده سی 1 استراز

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: عارضه پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی مهار کننده C1 استراز را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف مهار کننده C1 استراز، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: لخته شدن خون (مانند ریه ها، پاها) مطلع سازید.

مهار کننده C1 استراز از خون انسان ساخته می شود، خون به دقت آزمایش شده و این دارو فرآیند تولید خاصی را پشت سر میگذارد، لذا احتمال بسیار کمی وجود دارد که بیمار از طریق دارو (مثلاً عفونت های ویروسی مانند هپاتیت) دچار عفونت شود. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

لخته شدن خون از موارد احتیاطی مصرف مکمل مهار کننده سی 1 استراز

در دوران بارداری، این دارو باید فقط موارد ضروری استفاده شود. خطرات و فواید مصرف دارو را با پزشک خود در میان بگذارید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست لذا قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی مهار کننده C1 استراز را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

قبل از سفر، با پزشک خود مشورت کنید تا میزان کافی از دارو را با خود همراه داشته باشید.

دوز فراموش شده

مصرف هر دوز از این دارو طبق برنامه بسیار اهمیت دارد. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله از پزشک خود یا پزشک داروخانه بخواهید تا برنامه دارویی جدیدی تنظیم نماید. دوز را برای جبران مقادیر از دست رفته افزایش ندهید.

نگهداری

ویال مخلوط نشده را در ظرف اصلی بین 36-77 درجه فارنهایت (20-25 درجه سانتیگراد) در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. پس از مخلوط شدن این دارو را باید ظرف 3 ساعت مصرف کنید، از نگهداری دارو در یخچال شود. داروی باقی مانده و استفاده نشده را درو بریزید، تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره