لوراتادین

Loratadine
نام های تجاری

لوراتادین (نام تجاری: کلاریتین)، از دست داروهای آنتی هیستامین است که با مهار تولید و ترشح هیستامین در کنترل و بهبود علائم آلرژی، تب یونجه و کهیر کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف لوراتادین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: لوراتادین

نام تجاری: کلاریتین

موارد مصرف

داروی لوراتادین (کلاریتین)

لوراتادین نوعی آنتی هیستامین است که علائمی مانند خارش، آبریزش بینی و چشم، عطسه ناشی از "تب یونجه" و سایر آلرژی ها را درمان می کند. این دارو همچنین برای تسکین خارش کهیر استفاده می شود. لوراتادین باعث جلوگیری از کهیر و واکنش جدی آلرژیک (آنافیلاکسی) نمی شود و آن ها را درمان نمی کند.

اگر پزشک برای درمان واکنش های آلرژیک اپی نفرین تجویز کرده است، همیشه آمپول اپی نفرین را همراه داشته باشید. از لوراتادین به جای اپی نفرین استفاده نکنید. اگر با لوراتادین خود درمانی می کنید، مطالعه ی دستورالعمل های درج شده بر روی بسته بندی مهم است تا بدانید چه موقع با پزشک خود یا پزشک داروخانه مشورت کنید. از قرص یا کپسول برای کودکان زیر 6 سال و قرص های مایع یا جویدنی برای کودکان زیر 2 سال جز با تجویز پزشک، استفاده نکنید.

کنترل علائم آلرژی با داروی لوراتادین

زمان و نحوه مصرف

اگر بدون تجویز پزشک از لوراتادین برای خود درمانی استفاده می کنید، قبل از مصرف این دارو، تمام دستورالعمل های موجود در بسته محصول را مطالعه کنید. در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، دستورالعمل های پزشک و نسخه را دنبال کنید. سؤالات خود را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

لوراتادین را به صورت خوراکی همراه با غذا یا بدون غذا معمولاً یک بار در روز، طبق تجویز پزشک یا بسته بندی محصول مصرف کنید. اگر از قرص های جویدنی استفاده می کنید، هر قرص را به خوبی بجوید سپس ببلعید.

اگر از فرم مایع لوراتادین استفاده می کنید، دوز را با استفاده از دستگاه / فنجان مخصوص اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی برای اندازه گیری دز استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز مناسب را دریافت نکنید.

دوز دارو براساس سن، شرایط پزشکی و واکنش بدن به درمان تعیین می شود. از افزایش دوز تجویز شده پرهیز کنید. از مصرف بیش از حد تجویز شده برای سن خود از این دارو خودداری کنید.

در صورت عدم بهبودی علائم آلرژی پس از 3 روز از درمان یا کهیر برای بیش از 6 هفته، به پزشک اطلاع دهید. در صورت تشدید شرایط یا وجود احتمال مشکل پزشکی جدی (مانند واکنش آلرژیک بسیار جدی / آنافیلاکسی) بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی

لوراتادین معمولاً عوارضی ندارد. در صورت بروز هرگونه عارضه غیرمعمول، سریعاً با پزشک خود یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به لوراتادین نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش یا تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی داروی لوراتادین

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی لوراتادین را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف لوراتادین، در صورت حساسیت به آن یا به دسلوراتادین یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف لوراتادین، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مطلع سازید. در صورت وجود برخی شرایط پزشکی از جمله: بیماری کلیوی و کبدی بدون مشورت با پزشک خود، با این دارو اقدام به خوددرمانی نکنید.

لوراتادین معمولا در دوزهای تجویزی باعث خواب آلودگی نمی شود. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به دید واضح دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید.

دیابت از موارد احتیاطی مصرف داروی لوراتادین

اگر دچار کهیر هستید و پزشک لوراتادین را برایتان تجویز کرده است یا اگر می خواهید از این دارو برای درمان کهیر استفاده کنید، درصرت وجود هریک از این علائم: کهیرهایی با رنگ غیر معمول، کبود یا تاول زده و بدون خارش به پزشک مراجعه کنید زیرا این علائم ممکن است نشان از بیماری جدی باشند.

نوع شربت یا قرص های جویدنی لوراتادین ممکن است حاوی قند / آسپارتام باشند. در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوریا (PKU) یا هر بیماری دیگری که لازم است این مواد را در رژیم غذایی خود محدود یا از آنها اجتناب کنید، احتیاط توصیه می شود. نحوه ی استفاده ی ایمن از این محصول را از پزشک خود یا پزشک داروخانه جویا شوید.

افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی لوراتادین، به ویژه خواب آلودگی یا گیجی حساسیت بیشتری نشان دهند. این عوارض جانبی می تواند خطر زمین خوردن را افزایش دهد.

هنگام بارداری، این دارو تنها در صورت نیاز مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای این دارو با پزشک خود صحبت کنید.

لوراتادین به شیر مادر منتقل می شود. با این حال، بعید است به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. پیش از شیردهی در مورد خطرات و مزایای این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی لوراتادین را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

لوراتادین بسیار شبیه دسلوراتادین است. در هنگام استفاده از لوراتادین از داروهای حاوی دسلوراتادین استفاده نکنید.

لوراتادین ممکن است در برخی آزمایش های تشخیصی (از جمله تست پوستی حساسیت) تداخل ایجاد کند و نتایج کاذب را به دنبال داشته باشد. از اطلاع پرسنل آزمایشگاه و کلیه پزشکان در مورد مصرف این دارو اطمینان حاصل کنید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد لوراتادین و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف شامل خواب آلودگی شدید می باشد.

توجه

این دارو را سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز  بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

روش های نگهداری برندهای مختلف لوراتادین متفاوت است. برچسب بسته بندی را مطالعه کنید یا نحوه نگهداری آن را از پزشک داروخانه بپرسید. دور از تابش نور نگهداری شود. از نگهداری آن در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

داروها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره