استراموستین

Estramustine
نام های تجاری

استراموستین (نام تجاری: استراسیت)، از داروهای هورمون درمانی ضد سرطان است که در کنترل سرطان متاستاتیک و پیشرونده پروستات کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف استراموستین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: استراموستین

نام تجاری: استراسیت، امسیت

موارد مصرف استراموستین

داروی استراموستین (استراسیت)

از استراموستین برای درمان برخی از انواع سرطان پروستات استفاده می شود. استراموستین در بدن به استروژن (استرون، استرادیول) تجزیه می شود. گمان می رود که این دارو باعث افزایش استروژن شده و درنتیجه در موجب ایجاد تداخل در سرطان پروستات و یا کاهش رشد سلول های سرطانی یا توقف رشد آن ها می شود.

درمان سرطان پروستات با داروی استراموستین

اَشکال دارویی

کپسول خوراکی (140 میلی گرم)

زمان و نحوه مصرف استراموستین

این دارو را به صورت خوراکی و با معده خالی، 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا، معمولاً 3-4 بار در روز یا طبق تجویز پزشک مصرف کنید.

همچنین آن را با یک لیوان کامل آب (8 اونس یا 240 میلی لیتر) مصرف کنید، مگر اینکه پزشک خلاف این امر را تجویز کند.

برای اثربخشی بیشتر این دارو به یاد داشته باشید را به طور منظم مصرف کنید و در ساعت معین طبق تجویز پزشک آن را مصرف کنید. دوز مصرفی استراموستین بر اساس عارضه و شرایط پزشکی، وزن و پاسخ به درمان متفاوت است.

این دارو را 3 ساعت قبل یا بعد از مصرف هر نوع محصول حاوی منیزیم، آلومینیوم یا کلسیم استفاده کنید. برخی از نمونه های این محصولات شامل کویناپریل، دیدانوزین، ویتامین ها / مواد معدنی و آنتی اسیدها هستند. محصولات لبنی (به عنوان مثال، شیر، ماست)، آب غنی شده با کلسیم، سوکرالفات، بیسموت ساب سالیسیلات، آهن و روی نیز شامل این مواد می شوند. این محصولات به استراموستین متصل شده و از جذب کامل آن جلوگیری می کنند.

از افزایش دوز و زمان مصرف این دارو به طور خودسرانه خودداری کنید زیرا باعث تسریع بهبودی عارضه نمی شود بلکه ممکن است خطر بروز عوارض حانبی جدی را افزایش دهد.

از آنجا که این دارو از طریق پوست و ریه ها قابل جذب است، زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند باید از مصرف استراموستین و یا استنشاق پودر کپسول آن خودداری کنند.

عوارض جانبی استراموستین

از عوارض جانبی ناشی از مصرف استراموستین می توان به حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، گرگرفتگی، خشکی پوست، سردرد، گرفتگی عضلات پا، کاهش میل / توانایی جنسی و حساسیت / بزرگ شدن سینه در مردان اشاره کرد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی استراموستین

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف استراموستین، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند. همچنین این دارو ممکن است باعث افزایش فشار خون شود. فشار خون خود را به طور مداوم کنترل کنید و در صورت بالا بودن آن به پزشک اطلاع دهید.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی جدی که به ندرت اتفاق می افتند، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید: تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی)، تورم دست / پا، تشدید تشنج، علائم تشدید دیابت (به عنوان مثال، افزایش تشنگی و ادرار).

مصرف استراموستین به ندرت ممکن است باعث بروز مشکلات جدی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و لخته شدن خون شود با این حال، در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر به فوریت های پزشکی مراجعه کنید: درد در قفسه سینه / فک / بازوی چپ، سردرد شدید ناگهانی، ضعف در یک طرف بدن، گیجی، اختلال در تکلم، تغییرات ناگهانی بینایی (به عنوان مثال، دو بینیی، از دست دادن بینایی)، درد / قرمزی / تورم پاها، تنگی نفس، سرفه خونی و سرگیجه ناگهانی / غش کردن.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید: کبودی / خونریزی سریع، درد معده / شکم، حالت تهوع / استفراغ مداوم، ادرار تیره، زردی چشم / پوست.

استراموستین می تواند باعث کاهش توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها شود. در صورت بروز علائم عفونت مانند تب، لرز یا گلودرد مداوم، به سرعت پزشک را در جریان قرار دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله عارضه های پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید و اختلال در تنفس، فوراً به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی استراموستین را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف استراموستین، در صورت حساسیت به آن، به استرادیول یا سایر استروژن ها و یا به نیتروژن موستارد (به عنوان مثال، مكلورتامین) پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید؛ زیرا این محصول ممکن است حاوی اجزای غیرفعالی باشد، که می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود مشورت کنید.

موارد احتیاطی مصرف داروی استراموستین

همچنین قبل از مصرف استراموستین، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به سکته مغزی یا دیگر سابقه های ایجاد لخته خون (به عنوان مثال، در پاها، چشم ها، ریه ها)، بیماری استخوانی (مانند متاستازهای استخوان، سطح کلسیم بالا)، سطح کلسترول یا تری گلیسیرید بالا (چربی خون)، افسردگی، دیابت، سردردهای شدید (مانند میگرن)، بیماری های قلبی (مانند آنژین، حمله قلبی، نارسایی قلبی)، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، تشنج، نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت (به دلیل بستری بودن)، سکته و مشکلات تیروئیدی مطلع سازید.

از کشیدن سیگار یا سایر دخانیات خودداری کنید زیرا استروژن ها همراه با استعمال دخانیات خطر ابتلا به سکته مغزی، لخته شدن خون، فشار خون بالا و حملات قلبی را افزایش می دهند.

اگر عمل جراحی دارید یا به مدت طولانی به حالت نشسته یا دراز کشیده خواهید بود (مانند پرواز طولانی با هواپیما)، از قبل به پزشک خود اطلاع دهید. در این شرایط ممکن است لازم به انجام اقدامات احتیاطی ویژه ای باشد زیرا این دارو خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد.

در صورت ابتلا به دیابت، استراموستین ممکن است بر قند خون تأثیر بگذارد. قند خون خود را طبق تجویز پزشک به طور منظم بررسی کنید و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید.

اگر نزدیک بین هستید یا از لنزهای تماسی استفاده می کنید، ممکن است دچار مشکلاتی در بینایی یا استفاده از لنز های تماسی شوید. در صورت بروز این مشکلات با چشم پزشک خود تماس بگیرید.

استراموستین ممکن است باعث ایجاد لکه و تیره شدن پوست و صورت شما شود (ملاسما). نور خورشید نیز ممکن است باعث تشدید آن شود. مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را کاهش دهید. همچنین از اتاقک های برنزه کننده و چراغ های آفتابی پرهیز کنید. در فضای باز از ضد آفتاب استفاده کرده و لباس محافظ بپوشید.

همچنین مصرف استراموستین می تواند بر تولید اسپرم نیز تأثیر بگذارد. در طول مصرف این دارو، از روش های مطمئن برای کنترل بارداری استفاده کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو معمولاً برای خانم ها مورد استفاده قرار نمی گیرد بنابراین در دوران بارداری یا شیردهی به ندرت از آن استفاده می شود. اگر در مورد این دارو سوالی دارید با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی استراموستین

پزشک یا داروساز شما ممکن است از قبل در مورد هرگونه تداخل دارویی احتمالی آگاه بوده و شما را تحت نظر داشته باشد. پیش از مشورت با پزشک یا داروساز خود مصرف دارو را شروع نکنید و همچنین از توقف یا تغییر دوز دارو به طور خودسرانه خودداری کنید.

استراموستین نباید با داروهای زیر استفاده شود زیرا ممکن است تداخلات دارویی بسیار جدی ایجاد کند: مهار کننده های آروماتاز ​​(به عنوان مثال، آناستروزول، اگزمستان)، ترولاندومایسین، ترانکسامیک اسید.

اگر در حال حاضر، هر یک از این داروهای ذکر شده را مصرف می کنید، قبل از شروع مصرف این دارو به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

همچنین پیش از مصرف استراموستین، پزشک یا داروساز خود را در جریان تمام داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی که استفاده کنید مانند کورتیکواستروئیدها (به عنوان مثال پردنیزولوناوسپمیفن، تاموکسیفن، داروهای کم کاری تیروئید (هایپوتیروئیدیسم) قرار دهید.

برخی از داروها می توانند بر میزان استروژن بدن تأثیر بگذارند. داروهایی که ممکن است باعث این اثر شوند عبارتند از: داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، بسیاری از آنتی بیوتیک ها (به عنوان مثال، سفالوسپورین ها، کلرامفنیکل، ماکرولیدها، پنی سیلین ها، تتراسایکلین ها، سولفاها)، آپریپیتانت، بگزاروتن، بوسنتان، بازدارنده های HIV (مانند نلفیناویر، ریتوناویر)، گریزئوفولوین، مودافینیل، نویراپین، ریفامایسین ها (مانند ریفامپین)، بسیاری از داروهای تشنج (مانند باربیتورات ها، کاربامازپین، فنی توئین، پریمیدون، توپیرامات) و گل راعی.

موارد ذکر شده تمام تداخلات دارویی استراموستین را در بر نمی گیرد؛ بنابراین پیش از مصرف آن پزشک و داروساز را در جریان تمام دارو های مصرفی خود قرار دهید. همچنین لیستی از تمام داروهای خود را همراه داشته باشید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد و مشاهده علائمی مانند قطع تنفس و یا اختلال در تنفس با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

بهتر است آزمایش و معاینات پزشکی (مانند بررسی فشار خون، آزمایش عملکرد کبد و سطح کلسیم) به صورت دوره ای انجام شود تا میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

اگر محصول تولید شده توسط ایالات متحده را استفاده می کنید، بهتر است آن را در یخچال ( دمای 2 الی 8 درجه سانتیگراد) و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید همچنین از نگهداری آن در حمام خودداری کنید.

اگر محصول تولید شده توسط کانادا را استفاده می کنید، بهتر است آن را بین 2 الی 25 درجه سانتیگراد و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید همچنین از نگهداری آن در حمام خودداری کنید.

تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره