اوسپمیفن

Ospemifene
نام های تجاری

اوسپمیفن (نام تجاری: اوسفنا)، دارویی است که به بهبود درد ناشی از رابطه جنسی کمک می کند. این دارو معمولاً در مواردی که بیمار پس از یائسگی دچار آتروفی واژن شده است، تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اوسپمیفن، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: اوسپمیفن

نام تجاری: اوسفنا

موارد مصرف

(اوسفنا) داروی اوسپمیفن

اوسپمیفن برای درمان مقاربت جنسی دردناک و خشکی واژن در زنان پس از یائسگی استفاده می شود. مقاربت دردناک و خشکی واژن از علائم تغییرات داخل واژن و اطراف آن به دلیل یائسگی است. این دارو با هورمون ها (از جمله استروژن ها و پروژستین ها) متفاوت است. این دارو مانند استروژن در برخی از قسمت های بدن عمل می کند. اوسپمیفن متعلق به دسته ای از داروها است که به عنوان تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن (SERM) شناخته می شوند.

درمان خشکی واژن در نتیجه یائسگی با داروی اوسپمیفن

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف اوسپمیفن، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

اوسپمیفن را معمولاً یک بار در روز طبق دستور پزشک به صورت خوراکی همراه با غذا مصرف کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

از آنجا که اوسپمیفن می تواند از طریق پوست و ریه ها جذب شود و قادر است به جنین آسیب برساند، زنان باردار یا افرادی که احتمال بارداری در آنها وجود دارد، نباید از این دارو استفاده کنند یا گرد و غبار قرص ها را تنفس کنند.

در صورت عدم بهبودی یا تشدید وضعیت بیماری به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

گرگرفتگی، ترشحات واژن، اسپاسم عضلانی و تعریق می توانند از عوارض اوسپمیفن باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف اوسپمیفن، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

اوسپمیفن به ندرت می تواند باعث لخته شدن خون شود (مانند آمبولی ریه، سکته مغزی، حمله قلبی، ترومبوز ورید عمقی). اگر به شدت کم آب هستید یا سابقه لخته شدن خون، بیماری قلبی / رگ خونی، نارسایی قلبی، سکته مغزی دارید یا اگر بی تحرک هستید (مانند پروازهای هواپیمای بسیار طولانی یا در رختخواب بودن) در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارید.

پیش از مصرف دارو، در صورت بروز هر یک از این شرایط، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید. در صورت بروز هر یک از این عوارض: تنگی نفس / تنفس سریع، درد قفسه سینه / فک / بازوی چپ، تعریق غیرمعمول، گیجی، سرگیجه ناگهانی / غش کردن، درد / تورم / گرمی در کشاله ران / ساق پا، سردرد شدید / ناگهانی ، مشکل در تکلم، ضعف در یک طرف بدن و تغییرات ناگهانی بینایی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی داروی اوسپمیفن

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی اوسپمیفن را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف اوسپمیفن، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف اوسپمیفن، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: خونریزی غیرمعمول واژینال، سابقه ایجاد لخته های خون (مانند ترومبوز وریدی عمقی، آمبولی ریوی)، سابقه بیماری قلبی / رگ خونی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان و بیماری کبد، مطلع سازید

سابقه آمبولی ریه از موارد احتیاطی مصرف داروی اوسپمیفن

اگر به تازگی عمل جراحی انجام داده اید یا قرار است انجام دهید یا برای مدت طولانی روی تخت یا صندلی می نشینید (مانند پرواز طولانی با هواپیما) به پزشک خود اطلاع دهید. این شرایط خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد. احتمال دارد در این شرایط لازم باشد مصرف اوسپمیفن را برای مدتی قطع کنید یا اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

اوسپمیفن در دوران بارداری نباید مصرف شود زیرا می تواند به جنین آسیب برساند. اگر باردار شدید یا اگر احتمال بارداری می دهید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

از آنجایی که این دارو می تواند از طریق پوست و ریه ها جذب شود و می تواند به جنین آسیب برساند، زنان باردار یا افراد دارای احتمال بارداری، نباید از این دارو استفاده کنند یا گرد و غبار قرص ها را تنفس کنند.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست لذا قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اوسپمیفن را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

تداخل دارویی تیبولون با داروی اوسپمیفن

برخی از داروهایی که با اوسپمیفن تداخل دارند عبارتند از: استروژن، تیبولون.

سایر داروها می توانند بر حذف اسپمیفن از بدن یا بر نحوه عملکرد تأثیر بگذارند، به عنوان مثال می توان فلوکونازول، ریفامپین و غیره را نام برد.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا بروز مشکلات تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

تمام معاینات پزشکی و آزمایشگاهی را به طور منظم انجام دهید. شخص باید معاینه فیزیکی کامل، معاینه پستان و لگن و تست پاپ اسمیر (برای سرطان واژن) را طبق دستور پزشک و معمولا حداقل سالی یکبار انجام دهد، همچنین باید ماموگرافی های دوره ای را طبق تشخیص پزشک انجام دهد. دستورالعمل های پزشک خود را برای معاینه پستان های خود دنبال کنید. هر گونه خونریزی غیرمعمول واژینال، درد پستان یا توده را فوراً گزارش دهید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره