تراستوزوماب امتانسین (نام تجاری: کادسیلا) یکی از داروهای مورد استفاده در درمان هدفمند است که برای درمان سرطان پستان HER2 مثبت استفاده می شود. آدو-تراستوزوماب امتانسین هم برای سرطان پستان اولیه و هم برای سرطان متاستاتیک پستان استفاده می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف داروی کادسیلا ( تراستوزوماب امتانسین) و عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.
نام عمومی: تراستوزوماب امتانسین
نام تجاری: کادسیلا
از داروی کادسیلا (تراستوزوماب امتانسین) برای درمان برخی انواع سرطان پستان استفاده می شود. این دارو در درمان تومورهایی که بیش از مقدار طبیعی پروتئین HER2 تولید می کنند، کاربرد دارد.
به این دارو آنتی بادی مونوکلونال و میکروتوبول مهار کننده کونژوگه گفته می شود. داروی کادسیلا با اتصال به سلول های سرطانی حاوی HER2 مانع رشد و تقسیم آن ها می شود. همچنین این دارو می تواند سلول های سرطانی را تخریب کرده یا پیام هایی مبنی بر تخریب سلول های سرطانی به سیستم ایمنی بدن ارسال کند.
این مونوگراف درباره این محصولات تراستوزوماب امتانسین است: تراستوزوماب امتانسین، آدو تراستوزوماب امتانسین
درصورتی که خود یا یکی از عزیزانتان به سرطان پیشرفته و متاستاتیک مبتلا هستید، می توانید از بخش درمان هوشمند سین سا مد کمک بگیرید. درمان هوشمند راهی برای مدیریت صحیح هزینه های درمان و دستیابی به بهترین نتیجه ی ممکن می باشد.
پودر تزریق داخل وریدی (100 میلی گرم؛ 160 میلی گرم)
داروی کادسیلا به صورت وریدی توسط پزشک متخصص تزریق می شود. با تجویز پزشک معمولاً هر 3 هفته استفاده می شود. انفوزیون (تزریق) اول حداقل 90 دقیقه زمان می برد.
دز،سرعت تزریق و مدت زمان دریافت تراستوزوماب امتانسین بر اساس وزن بدن، وضعیت پزشکی و واکنش بدن به درمان تعیین می شود.
بیشترین اثرگذاری دارو در نتیجه استفاده ی منظم آن حاصل خواهد شد.. برای کمک به یادآوری، روزهای تزریق را در تقویم علامت گذاری کنید.
پزشک ممکن است به منظور جلوگیری از بروز عوارض جانبی شدید، مصرف داروهای دیگری (مانند استامینوفن، دیفن هیدرامین) را قبل از درمان تجویز کند.
اسهال، قرمزی / تحریک محل تزریق، سرگیجه، درد عضلانی / مفصلی / کمر، درد معده / شکم، یبوست، مشکل خواب، حالت تهوع، استفراغ، زخم های دهان، خشکی دهان، تغییر چشایی و از دست دادن اشتها ممکن است رخ دهد. حالت تهوع و استفراغ می تواند شدید باشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است برای جلوگیری یا تسکین حالت تهوع و استفراغ دارو تجویز کند. خوردن چندین وعده غذایی کم حجم، نخوردن غذا قبل از درمان یا محدود کردن فعالیت جسمانی می تواند در کاهش برخی از این عوارض کمک کننده باشد. در صورت تداوم یا تشدید هریک از عوارض، با پزشک خود یا پزشک داروخانه صحبت کنید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این محصول را تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این محصول بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این محصول، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
در صورت بروز عوارض جانبی جدی، از جمله درد استخوان، افزایش سرفه، تورم دست ها / مچ پا / ساق پا، خستگی غیرمعمول، سردرد شدید، گزگز / بی حسی (در دست، پا، ساق پا)، تغییرات ذهنی / خلقی، ضربان قلب سریع / تند، گرفتگی عضلات، کبودی / خونریزی آسان با پزشک صحبت کنید.
داروی کادسیلا ممکن است باعث خونریزی بسیار جدی شود. در صورت بروز علائم خونریزی بسیار جدی، از جمله: ضعف در یک طرف بدن، مشکل در تکلم، تغییر بینایی، گیجی، درد شدید معده / شکم، مشکل تنفس، استفراغ خونی یا مانند تفاله قهوه، مدفوع سیاه و قیر مانند به پزشک مراجعه کنید.
این دارو توانایی بدن را در مبارزه با عفونت ها کاهش می دهد. این امر موجب افزایش احتمال ابتلا به عفونت جدی (به ندرت کشنده) یا تشدید عفونت را ایجاد کند. در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم، سرفه) بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
کادسیلا گاهی می تواند باعث واکنش جدی تزریق همراه با مشکلات جدی ریوی شود. عوارض جانبی را که هنگام تجویز این دارو یا در عرض 24 ساعت پس از اتمام درمان رخ می دهد، مانند لرز، تب، گرگرفتگی، خس خس سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، غش، عارضه پوستی و ضعف بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
تراستوزوماب امتانسین معمولاً موجب ایجاد عارضه پوستی می شود. با این حال تشخیص این نوع از نوع آلرژیک آن، دشوار می باشد بنابراین، در صورت بروز، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش یا تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی کادسیلا را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن، هر یک از محصولات ترازتوزوماب دروکستکان / تراستوزوماب امتانسین/ تراستوزوماب یا تراستوزوماب هیالورونیداز یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف داروی کادسیلا، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص درمان های قبلی سرطان (از جمله پرتودرمانی قفسه سینه)، عفونت فعلی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، مشکلات ریوی، واکنش شدید قبلی به درمان آنتی بادی مونوکلونال، بیماری کبدی (از جمله بیماری نادر کبدی به نام هایپرپلازی رژنراتیو ندولار) مطلع سازید.
تراستوزوماب امتناسین می تواند احتمال ابتلا و تشدید عفونت را افزایش دهد. بنابراین، برای جلوگیری از انتقال عفونت، دستان خود را به خوبی بشویید. از تماس با افراد مبتلا به بیماری های مسری (مانند آبله مرغان، سرخک، کووید-19، آنفولانزا) خودداری کنید. اگر در معرض عفونت بوده اید یا تمایل دارید اطلاعات بیشتری کسب کنید با پزشک خود مشورت کنید.
بدون موافقت پزشک خود واکسیناسیون انجام ندهید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) خودداری کنید.
برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، در استفاده از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر احتیاط کرده و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.
داروی کادسیلا ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
قبل از عمل جراحی، تمام محصولات مورد استفاده خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید.
افراد مسن ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی داروی کادسیلا، به ویژه مشکلات قلبی (مانند نارسایی قلبی) داشته باشند.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. زنان باید در طول درمان و به مدت 7 ماه پس از پایان درمان از اشکال قابل اطمینان کنترل بارداری استفاده کنند. مردان باید از اشکال قابل اطمینان کنترل بارداری در طول درمان و به مدت 4 ماه پس از پایان درمان استفاده کنند. اگر شما یا همسرتان باردار شدید، بلافاصله با پزشک در مورد خطرات و مزایای این دارو صحبت کنید.
انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، شیردهی در هنگام استفاده از این دارو و 7 ماه پس از پایان درمان توصیه نمی شود. پیش از شیردهی با پزشک مشورت کنید.
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
برای مصرف آنتراسایکلین ها (مانند دوکسوروبیسین)، بهتر است تا 7 ماه پس از مصرف تراستوزوماب امتناسین صبر کرد.
سایر داروها مانند داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، کلاریترومایسین، مهارکننده های پروتئاز HIV (مانند آتازاناویر)، ریتوناویر، نفازودون، تلیترومایسین و غیره می توانند بر دفع و نحوه عملکرد تراستوزوماب امتانسین تأثیر بگذارند.
تراستوزوماب امتانسین شباهت زیادی به تراستوزوماب، تراستوزوماب دروکستکان و تراستوزوماب-هیالورونیداز دارد. معمولاً توصیه می شود هنگام استفاده از تراستوزوماب امتانسین، از تراستوزوماب، تراستوزوماب دروكستكان یا تراستوزوماب-هیالورونیداز استفاده نشود.
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.
آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند معاینه قلب، شمارش پلاکت، عملکرد کبد، سطح بیلی روبین) باید قبل از شروع مصرف داروی کادسیلا و هنگام مصرف آن انجام شود. قبل از شروع درمان باید آزمایش بارداری نیز انجام شود. تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را به خاطر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
دریافت هر دوز از این دارو طبق برنامه مهم است. اگر یک دز را فراموش کردید، بلافاصله برنامه جدیدی از پزشک خود یا پزشک داروخانه دریافت کنید.
ویال های بازنشده داروی کادسیلا را در یخچال (دمای بین 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
فرم رقیق شده (آماده تزرق) داروی کادسیلا را می توان نهایتاً تا 24 ساعت در یخچال (دمای بین 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد.