نادولول

Nadolol
نام های تجاری

نادولول (نام تجاری: کورگارد)، از داروهای مورد استفاده در بهبود گردش خون شریانی و وریدی است که در کنترل آنژین صدری و فشار خون بالا کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف نادولول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: نادولول

نام تجاری: کورگارد

موارد مصرف نادولول

داروی نادولول (کورگارد)

نادولول به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر برای درمان فشار خون بالا و جلوگیری از درد قفسه سینه (آنژین صدری) مصرف می شود. کاهش فشار خون بالا به جلوگیری از سکته مغزی، حملات قلبی و مشکلات کلیوی کمک خواهد کرد. نادولول در مدیریت درد قفسه سینه نیز به کاهش دفعات ایجاد درد در قفسه سینه و بهبود توانایی فرد بیمار برای ورزش کردن، کمک می کند. نادولول به دسته ای از داروها به نام مسدود کننده های بتا، تعلق دارد. این دارو با مسدود کردن عملکرد برخی از مواد طبیعی مانند آدرنالین (اپی نفرین) بر روی قلب عمل کرده و این امر به کاهش ضربان قلب، فشار خون و فشار وارده بر قلب، منجر خواهد شد.

کاهش فشار وارده به قلب با داروی نادولول

اَشکال دارویی

قرص خوراکی (20 میلی گرم، 40 میلی گرم، 80 میلی گرم)

زمان و نحوه مصرف نادولول

این دارو به صورت خوراکی همراه با غذا یا بدون آن معمولاً یک بار در روز و طبق دستور پزشک، مصرف می شود. دوز دارو نیز بر اساس وضعیت پزشکی فرد بیمار و میزان پاسخ دهی او به درمان، تعیین خواهد شد.

بیشترین اثرگذاری این دارو درنتیجه مصرف منظم آن، حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، دارو را هر روز و در ساعت معینی مصرف کنید. نادولول، فشار خون بالا را تسکین می دهد اما درمان نمی کند. به یاد داشته باشید که حتی اگر احساس بهبودی پیدا کرده اید نیز باز هم به مصرف این دارو ادامه دهید زیرا بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا، احساس بیماری نمی کنند.

بدون مشورت با پزشک، مصرف نادولول را قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی دارو، این بیماری را تشدید می کند. پزشک درصورت لزوم، دوز دارو را به تدریج کاهش می دهد.

درصورت تداوم یا تشدید بیماری (برای مثال اگر فشار خون معمول تان افزایش یافت) به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی نادولول

سرگیجه، خواب آلودگی، ضعف و سرفه ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این اثرات، فوراً به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر، هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده به آرامی بلند شوید.

نادولول ممکن است جریان خون را در دست ها و پاها کاهش دهد و باعث احساس سردی آنها شود. سیگار ممکن است این اثر را تشدید کند. لباس گرم بپوشید و از مصرف تنباکو خودداری کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. زیرا بیشتر افراد با مصرف نادولول، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

سرفه از عوارض جانبی داروی نادولول

در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی بعید اما جدی: رنگ مایل به آبی انگشتان دست / پا / ناخن، ریزش مو (قابل برگشت)، تغییرات ذهنی / خلقتی (مانند افسردگی، گیجی، مشکلات حافظه)، بی حسی / گزگز، کاهش توانایی جنسی، تغییرات بینایی، خس خس سینه، علائم جدید یا تشدید نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا/پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی / ناگهانی) فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما بسیار جدی: ضربان قلب آهسته / نامنظم / سریع، سرگیجه شدید / غش کردن فوراً به پزشک مراجعه کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو بعید است. با این وجود در صورت بروز هر یک از موارد: راش، خارش / تورم (مخصوصاً در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

البته موارد مذکور، تمامی عوارض جانبی احتمالی را در بر نمی گیرد. درصورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف نادولول، درصورت وجود حساسیت به آن یا به سایر مسدود کننده های بتا (مانند آتنولول، پروپرانولول) یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید؛ زیرا این محصول حاوی اجزا غیرفعالی می باشد که می تواند به واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات، منجر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از مصرف از این دارو، سوابق پزشکی خود مخصوصاً: انواع خاصی از مشکلات ریتم قلب (مانند ضربان قلب کند، بلوک دهلیزی درجه دوم یا سوم)، مشکلات گردش خون (مانند سندرم رینود، سندرم عروقی محیطی)، مشکلات تنفسی (مانند آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم)، نارسایی قلبی، بیماری های کلیوی، اختلالات روانی / خلقی (مانند افسردگی)، بیماری خاص عضلانی (میاستنی گراویس)، بیماری های پوستی (مانند آتوپی، پسوریازیس)، بیماری پرکاری تیروئید و نوع خاصی از تومور (فئوکروموسیتوم) را به اطلاع پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه برسانید.

سندرم رینود از موارد احتیاطی مصرف داروی نادولول

نادولول می تواند باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود. نوشیدنی های الکل دار یا ماری جوانا (شاهدانه) نیز این سرگیجه یا خواب آلودگی را تشدید خواهند کرد؛ بنابراین در طول مصرف این دارو از انجام فعالیت هایی مانند رانندگی، کار با ماشین آلات یا هرکار دیگری که نیاز به هوشیاری دارد، تا زمانیکه نتوانسته اید آنها را با خیال راحت انجام دهید، خودداری نمایید. همچنین مصرف نوشیدنی های الکل دار را نیز محدود کرده و درصورت مصرف ماری جوانا (شاهدانه)، با پزشک خود صحبت کنید.

پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمامی داروهای مصرفی تان (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

نادولول در افراد مبتلا به دیابت، از ضربان قلب سریع / تپش قلب که معمولاً در هنگام کاهش بیش از حد قند خون احساس می شود (هایپوگلیسمی) جلوگیری می کند. البته سایر علائم افت قند خون مانند سرگیجه و تعریق، تحت تأثیر این دارو قرار نخواهند گرفت. این محصول همچنین می تواند کنترل سطح قند خون را دشوارتر سازد. همواره به یاد داشته باشید که سطح قند خون خود را به طور منظم و طبق دستور پزشک، بررسی کنید. درصورت وجود علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی / ادرار، فوراً پزشک خود را مطلع سازید زیرا ممکن است لازم باشد تا پزشک مجدداً داروی دیابت، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی تان را تنظیم نماید.

کودکان، بیشتر در معرض خطرات ناشی از کاهش قند خون (هایپوگلیسمی) قرار دارند، مخصوصاً درصورتیکه استفراغ کنند یا به طور منظم غذا نخورند. برای کمک به جلوگیری از افت قند خون، فرزندتان را طبق برنامه منظم، تغذیه کنید. اگر کودک نمی تواند به طور منظم غذا بخورد، استفراغ می کند یا علائم قند خون پایین (مانند تعریق، تشنج) را دارد، بلافاصله این دارو را قطع کرده و فوراً پزشک را مطلع سازید.

عملکرد کلیه با افزایش سن کاهش می یابد. از آنجاییکه این دارو توسط کلیه ها خارج می شود، افراد مسن در هنگام مصرف این دارو در معرض خطرات ناشی از عوارض جانبی بیشتری مانند سرگیجه، قرار خواهند گرفت.

نادولول در دوران بارداری، تنها می بایست در صورت لزوم مصرف شود زیرا می تواند به جنین، آسیب برساند. درمورد خطرات و فواید مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو می تواند وارد شیر مادر شده و اثرات نامطلوبی بر روی نوزاد شیرخوار او بگذارد؛ بنابراین قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی نادولول

تداخلات دارویی، نحوه عملکرد داروها را تغییر داده و درنتیجه خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی را نیز افزایش خواهد داد. این یادداشت حاوی تمامی تداخلات دارویی احتمالی نادولول نیست. فهرستی از تمامی داروهای مصرفی تان (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) نوشته و آن را در اختیار پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه قرار دهید. همچنین بدون تأیید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا قطع نکرده و تغییری نیز در آنها ایجاد نکنید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با نادولول تداخل داشته باشند عبارتند از: مسدود کننده های آلفا (مانند پرازوسین)، آربوتامین، سایر مسدودکننده های بتا (مانند آتنولولکلونیدین، اپی نفرین، فنول دوپام، فینگولیمود، متیل دوپا، عوامل مسدودکننده عصبی-عضلانی (مانند توبوکورارین) و قرص های آب (از جمله دیورتیک ها مانند فوروزماید).

تداخل دارویی پرازوسین با داروی نادولول

در صورت مصرف سایر محصولات خواب آور مانند داروهای مخدر یا داروهای ضد سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)، نوشیدنی های الکل دار، ماری جوانا (شاهدانه)، داروهای خواب آور یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین) یا آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

همواره برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند محصولات آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی مواد خواب آور باشند. همچنین درمورد نحوه استفاده مطمئن از داروها، از پزشک داروخانه سوال کنید.

برخی از داروها، حاوی موادی هستند که می توانند ضربان قلب یا فشار خون را افزایش دهند. بنابراین همواره نام تمامی داروهای مصرفی تان را به اطلاع پزشک داروخانه برسانید و درباره نحوه مصرف ایمن داروها (مخصوصاً محصولات ضدسرفه و سرماخوردگی، کمک های رژیمی یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن / ناپروکسن) نیز با آنها مشورت کنید.

سوءمصرف

درصورتیکه فردی، بیش از حد، این دارو را مصرف کرده باشد، دچار علائم جدی مانند غش کردن یا مشکلات تنفسی خواهد شد. دراین هنگام با مرکز فوریت های پزشکی، تماس بگیرید. سایر علائم سوء مصرف این دارو عبارتند از: ضربان قلب بسیار آهسته، سرگیجه / غش کردن، از دست دادن هوشیاری، ضعف شدید و تنگی نفس.

توجه

هرگز این دارو را به دیگران تجویز نکنید.

تغییرات سبک زندگی مانند برنامه های کاهش استرس، ورزش و تغییرات رژیم غذایی می تواند اثربخشی این دارو را افزایش دهد. در مورد تغییرات سبک زندگی که ممکن است مفید باشد، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه، مشورت کنید.

آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند فشار خون و تست های عملکرد کلیه) نیز می بایست بصورت دوره ای برای نظارت بر پیشرفت فرد بیمار یا بررسی عوارض جانبی، انجام شوند. برای کسب جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

هنگام مصرف نادولول، همواره فشار خون و نبض خود را به طور مرتب بررسی کنید. بهتر است یاد بگیرید که چگونه فشار خون و نبض خود را کنترل نمایید.

دوز فراموش شده

درصورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، به محض به یاد آوردن، آن را مصرف کنید اما چنانچه نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی بود، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید ولی دوز بعدی خود را در زمان منظم مصرف کنید. برای جبران فراموشی مصرف دارو، دوز آن را دوبرابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید و آن را در حمام نگه ندارید. همواره تمام داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

داروها را داخل توالت یا چاه فاضلاب نریزید مگراینکه در دستورالعمل مصرف آن، ذکر شده باشد. این محصول را، زمانی که تاریخ مصرف آن تمام شده یا دیگر مورد نیاز نیست، به درستی دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره