بنزوناتات

Benzonatate
نام های تجاری

بنزوناتات (نام تجاری: تسالون)، از دسته داروهای ضد سرفه است که با کمی بی حس کردن گلو و ریه ها، باعث کاهش سرفه ها می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف بنزوناتات، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: بنزوناتات

نام تجاری: تسالون پرلز، تسالون، زوناتوس

موارد مصرف بنزوناتات

داروی بنزوناتات (تسالون)

بنزوناتات برای درمان سرفه های ناشی از سرماخوردگی و سایر مشکلات تنفسی (مانند: ذات الریه، برونشیت، آمفیزم، آسم) استفاده شده و با کاهش رفلکس در ریه ها که باعث سرفه می شود، عمل می کند. استفاده از این دارو در کودکان کمتر از 10 سال توصیه نمی شود. خطرات و فواید این دارو را با پزشک خود در میان بگذارید.

درمان سرفه ناشی از بیماری های تنفسی با داروی بنزوناتات

زمان و نحوه مصرف بنزوناتات

این دارو را طبق نیاز و تجویز پزشک، معمولاً 3 بار در روز، به صورت خوراکی با غذا و یا به تنهایی مصرف کنید.

بنزوناتات را کامل بلعیده و ازجویدن، مکیدن و حل کردن آن در دهان خودداری نمایید. انجام این کارها می تواند باعث از بین رفتن حس در دهان و گلو، خفگی یا واکنش شدید آلرژیک شود. تا زمانی که بی حسی از بین نرود، از خوردن و نوشیدن خودداری نموده و در صورت تداوم یا تشدید بی حسی، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به درمان تعیین می شود. از مصرف بیش از 200 میلی گرم در یک نوبت خودداری نمایید زیرا مصرف بیش از حد بنزوناتات نه تنها موجب تسکین سریعتر سرفه ها نشده، بلکه ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی جدی شود.

در صورت تداوم یا تشدید وضعیت، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی بنزوناتات

خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، ناراحتی معده، یبوست و گرفتگی بینی می توانند از عوارض بنزوناتات باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید پزشک معالجتان بر این باور است که فواید و منافع این دارو نسبت به عوارض جانبی ناشی از آن بیشتر است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

سردرد از عوارض جانبی داروی بنزوناتات

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی، مانند: تغییرات روحی و خلق و خوی، از دست دادن احساس در قفسه سینه و سوزش در چشم فوراً موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید با جویدن، مکیدن و حل کردن دارو در دهان امکان بروز واکنش های آلرژیک افزایش می یابد.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی بنزوناتات را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف بنزوناتات، در صورت حساسیت به این دارو، برخی از داروهای بیهوشی (مثلاً پروكائین، تتراكائین) و موارد دیگر، موضوع را با پزشک معالج خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می توانند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید و قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یاپزشک داروخانه اطلاع دهید.

این دارو ممکن است باعث گیجی و یا خواب آلودگی شود. همچنین مصرف الکل و ماری جوانا (شاهدانه) می تواند باعث تشدید این امر گردد. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، تا زمانی که بتوانید آن را در امنیت و وضعیت مساعد انجام دهید، خودداری نمایید. مصرف نوشیدنی های الکلی را محدود نموده و در صورت استفاده از ماری جوانا (شاهدانه) با پزشک معالج خود موضوع را در میان بگذارید.

مصرف بنزوناتات در دوران بارداری، تنها در موارد اضطراری مجاز می باشد. در مورد مزایا و خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

همچنین انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نمی باشد. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی بنزوناتات

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی بنزوناتات را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

در صورت استفاده از سایر محصولات خواب آور مانند: تسکین دهنده درد یا سرفه (مانند کدئین، هیدروکدون)، الکل، ماری جوانا (شاهدانه)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی (مانند: کاریزوپرولول، سیکلوبنزپرین) یا آنتی هیستامین ها (مانند سیتریزین، دیفن هیدرامین)، پزشک معالج خود و پزشک داروخانه را مطلع سازید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی، سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی مواد خواب آور باشند. نحوه استفاده صحیح و مطمئن از این داروها را از پزشک داروخانه بپرسید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکلات تنفسی و یا بلعیدن تصادفی دارو توسط کودک، با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

علائم سوء مصرف دارو می توانند به صورت بی قراری، لرزش، تشنج، ناتوانی در بیدار شدن (کما) باشند.

توجه

از تجویز خودسرانه این دارو به دیگران خودداری نمایید.

دوز فراموش شده

از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره