سرطان تیروئید

Thyroid Cancer

رشد و افزایش بدون کنترل سلول های غده تیروئید می تواند منجر به ایجاد سرطان تیروئید شود. افزایش سن و قرارگیری در معرض پرتوهای پرانرژی یونیزان می تواند احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. در ادامه اطلاعاتی درباره علل و علائم بروز سرطان تیروئید، نحوه تشخیص و درمان آن ارائه می شود.

نگاه کلی

سرطان تیروئید در سلول های غده تیروئید که غده پروانه ای شکلی در جلوی گردن و درست در زیر سیب گلو می باشد، ایجاد می شود. تیروئید هورمون هایی تولید می کند که ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و وزن شخص را تنظیم می کنند.

سرطان تیروئید ممکن است در ابتدا هیچ علائمی ایجاد نکند. اما پس از رشد می تواند باعث علائمی همچون درد و تورم در گردن، تغییر صدا و بلع دشوار شود.

انواع مختلفی از سرطان تیروئید وجود دارد. برخی بسیار آهسته رشد می کنند و برخی دیگر می توانند بسیار تهاجمی باشند. در بیشتر موارد سرطان تیروئید با درمان کاملاً درمان می شود.

به نظر می رسد نرخ ابتلا به سرطان تیروئید در حال افزایش است. برخی از پزشکان این احتمال را می دهند که فناوری های تصویربرداری جدید این امکان را به پزشکان داده است تا سرطان های کوچک تیروئید را تشخیص دهند، امری که شاید در گذشته اتفاق نیفتاده باشد.

سرطان تیروئید

علائم

سرطان تیروئید به طور معمول در اوایل بیماری هیچ علامت و نشانه ای ایجاد نمی کند. با رشد سرطان تیروئید، امکان بروز علائم زیر وجود دارد:

  • وجود توده که زیر پوست گردن احساس می شود.
  • احساس آن که چیزی دور گردن را گرفته و فشار می دهد.
  • تغییراتی در صدا، مانند خشن شدن صدا
  • مشکل در بلع
  • درد در گردن و گلو
  • تورم گره های لنفاوی گردن

علائم سرطان تیروئید

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

در صورت مشاهده هرگونه علامت و نشانه نگران کننده به پزشک مراجعه کنید.

علل بیماری

سرطان تیروئید زمانی اتفاق می افتد که سلول های تیروئید دچار تغییرات ژنتیکی (جهش) شوند. جهش ها باعث رشد سریع سلول ها و تکثیر آنها می شود. تجمع سلول های غیرطبیعی تیروئید، تومور ایجاد می کند. سلول های غیرطبیعی ممکن است به بافت مجاور حمله کرده و به سایر قسمتهای بدن مانند ریه ها، استخوان ها و غیره گسترش یابند (متاستاز دهند).

در بیشتر موارد مشخص نیست که چه عامل یا عواملی باعث جهش ژنتیکی سلول و سرطانی شدن آن می شود.

انواع سرطان تیروئید

سرطان تیروئید بر اساس انواع سلول های موجود در تومور به چند دسته طبقه بندی می شود. وقتی نمونه ای از بافت سرطانی شده در زیر میکروسکوپ بررسی شود، نوع این بیماری مشخص می شود. نوع سرطان تیروئید در تعیین درمان و پیش آگهی بیمار در نظر گرفته می شود.

انواع سرطان تیروئید عبارتند از:

  • سرطان های تمایز یافته تیروئید. این دسته وسیع شامل انواع سرطان تیروئید می شود که از سلول هایی شروع می شود که هورمون های تیروئید را تولید و ذخیره می کنند. این سلول ها، سلول های فولیکولی نامیده می شوند. سلول های تمایز یافته سرطان تیروئید در زیر میکروسکوپ شبیه به سلول های سالم به نظر می رسند.
    • سرطان پاپیلاری تیروئید. شایع ترین شکل سرطان تیروئید، سرطان پاپیلاری تیروئید است. سرطان پاپیلاری تیروئید ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما بیشتر اوقات افراد 30 تا 50 ساله را درگیر می کند. در بیشتر موارد، سرطان پاپبلاری تیروئید کوچک بوده و حتی اگر سلول های سرطانی گره های لنفاوی اطراف را نیز درگیر کرده باشند همچنان به خوبی به درمان پاسخ می دهد. در موارد معدودی این بیماری تهاجمی بوده و سایر نواحی گردن و بدن را درگیر می کند.
    • سرطان فولیکولار تیروئید. سرطان فولیکولار تیروئید معمولاً افراد بالای 50 سال را درگیر می کند. این نوع سرطان معمولاً گره های لنفاوی گردن را درگیر نمی کنند اما برخی انواع تهاجمی و بزرگ آن ممکن است سایر قسمت های بدن مانند ریه ها و استخوان ها را درگیر کند.
    • سرطان سلول هرتل تیروئید. زمانی، این نوع نادر از سرطان تیروئید یکی از انواع سرطان فولیکولار تیروئید در نظر گرفته می شد. اکنون آن را نوعی جداگانه در نظر می گیرند، زیرا سلول های سرطانی رفتار متفاوتی دارند و به درمان های دیگری پاسخ می دهند. سرطان سلول هرتل تیروئید تهاجمی است و می تواند سایر قسمت های دیگر گردن را درگیر کند و به سایر قسمت های بدن گسترش یابد.
    • سرطان تیروئید کم تمایزیافته. این نوع نادر از سرطان تیروئید تهاجمی تر از سایر سرطان های تمایزیافته تیروئید است و اغلب به درمان های معمول پاسخ نمی دهد.
  • سرطان آناپلاستیک تیروئید. سرطان آناپلاستیک تیروئید نوعی نادر از سرطان تیروئید است که از سلول های فولیکولی شروع می شود. به سرعت رشد می کند و درمان آن بسیار دشوار است. سرطان آناپلاستیک تیروئید به طور معمول در بزرگسالان 60 ساله و بالاتر رخ می دهد.
  • سرطان مدولاری تیروئید. سرطان مدولاری تیروئید در سلولهای تیروئیدی به نام سلولهای C که هورمون کلسی تونین تولید می کنند، آغاز می شود. افزایش سطح کلسی تونین در خون می تواند سرطان مدولاری تیروئید را در مراحل اولیه نشان دهد. برخی سندرم های ژنتیکی خطر ابتلا به سرطان مدولاری تیروئید را افزایش می دهند.
  • انواع نادر دیگر. انواع بسیار نادر دیگر سرطان که از تیروئید شروع می شود شامل لنفوم تیروئید است که از سلول های سیستم ایمنی تیروئید شروع می شود و سارکوم تیروئید که از سلولهای بافت همبند تیروئید آغاز می شود.

انواع مختلف سرطان تیروئید

عوامل خطرساز (ریسک فاکتورها)

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهند عبارتند از:

  • جنسیت مؤنث. سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد. محققان گمان می کنند که این اتفاق در نتیجه هورمون استروژن رخ می دهد.
  • قرار گرفتن در معرض پرتوهای اشعه ایکس. درمان های پرتودرمانی در سر و گردن، خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می دهد.
  • برخی سندرم های ژنتیکی ارثی. بعضی سندرم های ژنتیکی، خطر ابتلا به سرطان تیروئید از جمله سرطان مدولاری تیروئید، نئوپلازی غدد درون ریز چندگانه نوع 1، سندرم کودِن و پلیپوزیس آدنوماتوز ارثی را افزایش می دهند.

عوارض بیماری

سرطان تیروئید برگشت پذیر می باشد

با وجود درمان موفق، حتی اگر تیروئید برداشته شده باشد، سرطان تیروئید ممکن است عود کند. این اتفاق ممکن است در نتیجه گسترش سلول های سرطانی به نواحی فراتر از تیروئید ایجاد شود.

سرطان تیروئید معمولاً در نواحی زیر عود می کند:

  • گره های لنفاوی گردن
  • تکه های کوچکی از بافت تیروئید در حین جراحی باقی مانده است.
  • مناطق دیگر بدن مانند ریه ها و استخوان ها

سرطان تیروئید که عود می کند قابل درمان است. اغلب، پزشک آزمایش دوره ای خون یا اسکن تیروئید را برای بررسی علائم عود سرطان تیروئید توصیه می کند.

پیشگیری از بروز بیماری

پزشکان مطمئن نیستند که چه عواملی باعث بروز بیشتر موارد سرطان تیروئید می شود، بنابراین هیچ راه مستقیمی برای جلوگیری از سرطان تیروئید در افرادی که مستعد ابتلا هستند وجود ندارد.

پیشگیری برای افراد در معرض خطر

ممكن است برای پیشگیری از بروز سرطان در بزرگسالان و كودكان مبتلا به جهش ژني ارثي (كه خطر سرطان تيروئيد مدولاري را افزايش مي دهد)، جراحي تيروئيد در نظر گرفته شود (تيروئيدكتومي پروفيلاكتيك). در رابطه با گزینه های خود با یک مشاور ژنتیک که می تواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید و گزینه های درمانی را در شخص بررسی کند مشورت کنید.

پیشگیری برای افراد در معرض تشعشعات اتمی

گاهی اوقات دارویی که تأثیر مخرب اشعه را روی تیروئید خنثی می کند، در اختیار افرادی قرار می گیرد که در نزدیکی نیروگاه های هسته ای زندگی می کنند. این دارو (یدید پتاسیم) را می توان در موارد رخدادهای ناشی از راکتور هسته ای مصرف کرد.

راه های پیشگیری از بروز سرطان تیروئید

تشخیص 

آزمایش و روش هایی که برای تشخیص سرطان تیروئید استفاده می شود عبارتند از:

  • معاینه جسمی. پزشک گردن بیمار را به صورت لمسی معاینه می کند تا تغییرات فیزیکی در تیروئید مانند ایجاد برآمدگی در تیروئید را احساس کند. همچنین ممکن است در مورد عوامل خطر ساز مانند قرار گرفتن در معرض پرتو در گذشته و سابقه خانوادگی ابتلا به تومورهای تیروئید سؤالاتی بپرسد.
  • آزمایش خون. آزمایش خون کمک می کند تا عملکرد طبیعی غده تیروئید مشخص شود. در آزمایش خون، مواردی چون سطح هورمون TSH و سایر هورمون های تیروئید در خون بررسی می شود.
  • تصویربرداری با سونوگرافی. سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از ساختارهای بدن استفاده می کند. برای ایجاد تصویری از تیروئید، مبدل سونوگرافی بر روی پایین گردن قرار می گیرد. سونوگرافی تیروئید به پزشک کمک می کند تا تشخیص دهد که توده تیروئید غیرسرطانی (خوش خیم) است یا اینکه احتمال سرطانی بودن آن وجود دارد.
  • برداشتن نمونه ای از بافت تیروئید. در طی نمونه برداری آسپیراسیون با سوزن ظریف، پزشک یک سوزن بلند و باریک را وارد توده تیروئید می کند. به طور معمول از سونوگرافی برای هدایت دقیق سوزن به داخل توده استفاده می شود. پزشک از سوزن برای برداشتن نمونه ای از بافت مشکوک تیروئید استفاده می کند. این نمونه در آزمایشگاه برای بررسی سلولهای سرطانی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
  • سایر آزمایش های تصویربرداری. امکان دارد یک یا چند آزمایش تصویربرداری نیاز باشد تا پزشک بتواند با دقت بیشتری تشخیص دهد که آیا سرطان به نواحی دیگری منتشر شده یا خیر. آزمایش های تصویربرداری شامل CT ،MRI و آزمایش تصویربرداری هسته ای می باشد که از رادیواکتیو ید استفاده می کنند. در تصویربرداری هسته ای از نوعی ید رادیواکتیو برای یافتن سلول های سرطانی تیروئید استفاده می شود.
  • آزمایش ژنتیک. دسته ای از سرطان های مدولاری تیروئید امکان دارد در نتیجه تغییرات ژنتیکی موروثی ایجاد شده باشد. جهت انجام آزمایش ژنتیک برای ارزیابی ژن هایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند، سابقه خانوادگی بررسی می شود.

روش های تشخیص سرطان تیروئید

درمان

گزینه های درمان سرطان تیروئید به نوع و مرحله سرطان تیروئید، سلامت شخص و خواسته های بیمار بستگی دارد.

بیشتر سرطان های تیروئید با درمان بهبود می یابند.

ممکن است نیاز فوری به درمان نباشد

در مواردی ممکن است سرطان های پاپیلاری تیروئید بسیار کوچک (که احتمال بسیار کمی دارد که رشد کرده و در بدن گسترش یابند)، نیاز به درمان فوری نداشته باشند. در عوض، چک آپ منظم بدن جهت بررسی پیشرفت سرطان نیاز می باشد. پزشک معمولاً انجام آزمایش خون و سونوگرافی از گردن را یک یا دو بار در سال توصیه می کند.

در بعضی از افراد، سرطان هرگز رشد نمی کند و هرگز به درمان نیاز ندارد. در برخی دیگر، ممکن است منبع رشد شناسایی شده و درمان آغاز شود.

عمل جراحی

بیشتر افراد مبتلا به سرطان تیروئید تحت عمل جراحی برداشتن تیروئید قرار می گیرند. اینکه پزشک کدام عمل را توصیه کند به نوع سرطان تیروئید، اندازه سرطان، گسترش سرطان فراتر از تیروئید و نتایج آزمایش سونوگرافی کل غده تیروئید بستگی دارد.

عملیات مورد استفاده در درمان سرطان تیروئید شامل موارد زیر است:

  • برداشتن تمام یا بیشتر تیروئید (تیروئیدکتومی). جراحی برداشتن غده تیروئید شامل برداشتن تمام بافت تیروئید (تیروئیدکتومی کامل) یا بیشتر بافت تیروئید (تیروئیدکتومی نسبی) می باشد.اغلب، جراح، لبه های کوچک بافت تیروئید را در اطراف غدد پاراتیروئید دست نخورده می گذارد تا خطر آسیب به غدد پاراتیروئید -که به تنظیم سطح کلسیم در خون کمک می کنند- کاهش یابد.
  • برداشتن بخشی از تیروئید (لوبکتومی تیروئید). در طی لوبکتومی تیروئید، جراح نیمی از تیروئید را بر می دارد. اگر سرعت رشد سرطان تیروئید آهسته و  محدود به ناحیه خاصی از تیروئید باشد و در عین حال در سایر مناطق تیروئید، گره مشکوکی وجود نداشته باشد، این درمان توصیه می شود.
  • برداشتن گره های لنفاوی گردن. اگر در سونوگرافی گردن، علائمی مبنی بر درگیری گره های لنفاوی مشاهده شود، جراح ممکن است هنگام برداشتن تیروئید، گره های لنفاوی اطراف گردن را نیز جراحی کند.

جراحی تیروئید خطر خونریزی و عفونت را به همراه دارد. آسیب به غدد پاراتیروئید نیز می تواند در حین جراحی ایجاد شود، که می تواند منجر به پایین آمدن میزان کلسیم در بدن شود.

همچنین این خطر وجود دارد که عصب های متصل به تارهای صوتی پس از جراحی به طور طبیعی عمل نکنند، که می تواند باعث فلج تارهای صوتی، گرفتگی صدا، تغییر صدا یا دشواری در تنفس شود. درمان می تواند مشکلات عصبی را بهبود یا برطرف کند.

هورمون درمانی تیروئید

بعد از تیروئیدکتومی، ممکن است نیاز به مصرف مادام العمر داروی هورمون تیروئید لووتیروکسین (لووکسیل، سینتروئید و غیره) باشد.

این دارو دو مزیت دارد: هورمونی است که تیروئید به طور طبیعی تولید می کند و همچنین تولید هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را از غده هیپوفیز سرکوب می کند. سطح بالای TSH می تواند سلول های سرطانی باقی مانده را تحریک به رشد کند.

داروی لووکسین از دسته داروهای هورمون درمانی تیروئید

ید رادیواکتیو

درمان ید رادیواکتیو اغلب پس از تیروئیدکتومی برای از بین بردن سلول های سرطانی تیروئید که باقی مانده اند، استفاده می شود. درمان ید رادیواکتیو برای درمان سرطان تیروئید که پس از درمان عود می کند یا به مناطق دیگر بدن گسترش می یابد نیز استفاده شود.

داروی ید رادیواکتیو به صورت کپسول یا مایع خوراکی می باشد. ید رادیواکتیو در درجه اول توسط سلول های تیروئید و سلولهای سرطانی تیروئید جذب می شود، بنابراین خطر زیادی برای آسیب به سلول های دیگر بدن ندارد.

عوارض جانبی این دارو می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خشکی دهان
  • درد در دهان
  • التهاب چشم
  • تغییر حس چشایی یا بویایی
  • خستگی

بیشترین ید رادیواکتیو بدن در چند روز اول پس از درمان توسط ادرار دفع می شود. دستورالعمل های احتیاطی به شخص داده می شود که باید در این مدت به منظور محافظت از افراد دیگر در برابر تشعشعات، انجام دهد. به عنوان مثال، از شخص خواسته می شود که به طور موقت از تماس نزدیک با افراد دیگر، به ویژه کودکان و زنان باردار خودداری کند.

پرتودرمانی خارجی (رادیوتراپی اکسترنال)

پرتودرمانی با استفاده از دستگاهی انجام می شود که پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس و پروتون ها را به نواحی موردنظر از بدن می تاباند. برای درمان، بیمار روی تخت درمان دراز کشیده و دستگاهی دور او حرکت می کند.

اگر جراحی گزینه درمانی مناسبی نباشد و سرطان پس از درمان با ید رادیواکتیو ادامه یابد، ممکن است پرتودرمانی خارجی نیز توصیه شود. در صورت افزایش خطر عود سرطان، پرتودرمانی نیز بعد از جراحی توصیه می شود.

شیمی درمانی

شیمی درمانی نوعی درمان دارویی است که طی آن از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. شیمی درمانی معمولاً به صورت تزریق وریدی انجام می شود. این مواد شیمیایی در سراسر بدن حرکت می کنند و سلول هایی که رشد سریعی دارند، از جمله سلول های سرطانی را از بین می برند.

شیمی درمانی معمولاً در درمان سرطان تیروئید استفاده نمی شود، اما گاهی اوقات برای افراد مبتلا به سرطان آناپلاستیک تیروئید توصیه می شود. گاهی ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی تجویز می شود.

درمان هدفمند

درمان های دارویی هدفمند بر روی ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی متمرکز هستند. درمان های دارویی هدفمند با مسدود کردن این ناهنجاری ها، می توانند سلول های سرطانی را از بین ببرند.

دارو درمانی هدفمند، سیگنال های محرک رشد و تقسیم سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند. به طور معمول از این روش در سرطان پیشرفته تیروئید استفاده می شود.

تزریق الکل به سلول های سرطانی

درمان با الکل شامل تزریق اتانول به سرطان های کوچک تیروئید می باشد که تحت هدایت یک روش تصویربرداری مانند سونوگرافی برای اطمینان از تزریق دقیق انجام می شود. این روش باعث کوچک شدن سرطان های تیروئید می شود.

اگر سرطان بسیار کوچک باشد و جراحی گزینه مناسبی نباشد، این روش درمانی مناسب است. همچنین گاهی اوقات برای درمان سرطانی که پس از جراحی در گره های لنفاوی عود کرده است، استفاده می شود.

مراقبت های حمایتی و تسکینی

مراقبت تسکینی نوعی مراقبت پزشکی ویژه است که بر تسکین درد و سایر علائم یک بیماری جدی متمرکز است. متخصصان مراقبت تسکینی با شخص بیمار، خانواده و سایر پزشکان همکاری می کنند تا پشتیبانی های بیشتری را ارائه دهند که مکمل مراقبتهای مداومی برای شخص باشد.

مراقبت تسکینی را می توان در حالی که تحت درمان های تهاجمی دیگر مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار می گیرید، استفاده کرد. در اوایل دوره درمان سرطان، به طور فشرده ای ارائه می شود.

وقتی از مراقبت تسکینی همراه با سایر روشهای درمانی مناسب استفاده می شود، افراد مبتلا به سرطان احساس بهتری داشته و عمر طولانی تری پیدا میکنند.

مراقبت های تسکینی توسط تیمی از پزشکان، پرستاران و سایر افراد متخصص آموزش دیده ارائه می شود. تیم های مراقبت تسکینی قصد دارند کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان و خانواده های آنها را بهبود بخشند.

مراقبت و پشتیبانی

تشخیص سرطان تیروئید می تواند ترسناک باشد. احساس عدم اطمینان درباره روش صحیح حل این مسئله آزار دهنده است.

سرانجام، هر فردی راه و روش خود را برای کنار آمدن با تشخیص سرطان پیدا می کند. تا زمانی که روش مناسبی برای کنارآمدن با بیماری را پیدا کنید، سعی کنید:

  • در مورد سرطان تیروئید به اندازه کافی اطلاعات کسب کنید تا در مورد مراقبت خود تصمیم بگیرید. جزئیات سرطان تیروئید، از جمله نوع، مرحله و گزینه های درمانی را یادداشت کنید. از پزشک خود بپرسید که کجا می توانید این اطلاعات را به دست آورید.
  • با دیگر افرادی که از سرطان تیروئید بهبود یافته اند ارتباط برقرار کنید. گفتگو با افراد دارای شرایط مشابه راحت تر است. در رابطه با گروه های پشتیبانی منطقه خود از پزشک خود سوال کنید.
  • اقدامات لازم برای حفظ سلامتی خود را انجام دهید. شما قادر به کنترل یا عدم ابتلا به سرطان تیروئید نیستید، اما می توانید برای سالم نگه داشتن بدن خود در حین و بعد از درمان گام بردارید. به عنوان مثال، یک رژیم غذایی سالم و پر از انواع میوه ها و سبزیجات داشته باشید، هر شب به اندازه کافی بخوابید تا احساس آرامش کنید و سعی کنید در بیشتر روزهای هفته فعالیت بدنی داشته باشید.

آمادگی برای ملاقات با پزشک

در صورت مشاهده علائم و نشانه های نگران کننده، با مراجعه به پزشک خانواده شروع کنید. اگر پزشک شما به وجود بیماری تیروئید، مشکوک شود، شخص را به پزشک متخصص در زمینه بیماری های سیستم غدد درون ریز (متخصص غدد) ارجاع خواهد داد.

از آنجا که زمان ملاقات شما با پزشک مختصر است و از آنجا که اغلب اطلاعات زیادی برای دانستن وجود دارد، بهتر است که برای ویزیت پزشک آماده باشید. در اینجا برخی از اطلاعات برای کمک به شما در آماده شدن، و انتظاراتی که از پزشک دارید، آورده شده است.

آن چه می توانید انجام دهید

از هرگونه محدودیت قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. در زمان تعیین وقت، حتماً در رابطه با اقدامات لازم قبل از ملاقات با پزشک مانند محدود کردن رژیم غذایی سوال کنید.

  • علائمی که تجربه می کنید را یادداشت کنید، از جمله علائمی که به نظر می رسد ارتباطی با بیماری فعلی ندارد.
  • اطلاعات شخصی مهم، از جمله استرسهای عمده یا تغییرات اخیر زندگی را بنویسید.
  • نام و مقدار داروها، ویتامین ها یا سایر مکمل هایی که اخیراً مصرف کرده اید را یادداشت کنید.
  • یکی از اعضای خانواده یا دوست خود را همراه داشته باشید. گاهی یادآوری تمام اطلاعات ارائه شده در هنگام قرار ملاقات دشوار است. شخصی که شما را همراهی می کند، می تواند به شما در یادآوری نکات پزشک کمک کند.

سوالاتی که می خواهید از پزشک بپرسید را یادداشت کنید.

وقت شما با پزشک محدود است، بنابراین تهیه لیستی از سوالات می تواند به شما کمک کند تا از وقت خود نهایت استفاده را ببرید. در صورت اتمام زمان، سوالات خود را از مهمترین تا کم اهمیت ترین لیست کنید. در مورد سرطان تیروئید، برخی از سوالات اساسی که باید از پزشک بپرسید عبارتند از:

  • مبتلا به چه نوع سرطان تیروئیدی هستم؟
  • سرطان تیروئید من در چه مرحله ای است؟
  • چه روش های درمانی را پیشنهاد می کنید؟
  • مزایا و خطرات هر گزینه درمانی چیست؟
  • دچار بیماری های دیگری نیز می باشم، چگونه می توانم به بهترین صورت این وضعیت را کنترل کنم؟
  • آیا در طول درمان سرطان تیروئید قادر به کار و فعالیتهای معمول خود خواهم بود؟
  • آیا باید به پزشک دیگری نیز مراجعه کنم؟
  • آیا باید به پزشکی که متخصص بیماری های تیروئید است مراجعه کنم؟
  • چقدر زمان برای تصمیم درباره شیوه درمان سرطان تیروئید دارم؟
  • چه مجله ها و بروشورهایی در دسترس هستند؟ چه سایت هایی را برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می دهید؟
  • آیا می توانم به صورت آنلاین به سوابق پزشکی خود دسترسی پیدا کنم؟

علاوه بر این سوالات، در پرسیدن هر سوال دیگری که برایتان پیش آمده است تردید نکنید.

از پزشک چه انتظاری می رود

پزشک احتمالاً تعدادی سوال از شما می پرسد. آماده بودن برای پاسخ دادن به آنها به پزشک کمک خواهد کرد.

 سوالاتی که ممکن است پزشک بپرسد:

  • چه زمانی برای اولین بار علائم را تجربه کردید؟
  • علائم گاه به گاه است یا مداوم؟
  • شدت علائم چقدر است؟
  • آیا چیزی علائم را بهبود می بخشد؟
  • آیا چیزی علائم را بدتر می کند؟
  • آیا تا به حال با پرتودرمانی تحت درمان قرار گرفته اید؟
  • آیا تا به حال در معرض حادثه هسته ای قرار گرفته اید؟
  • آیا شخص دیگری در خانواده سابقه گواتر یا تیروئید یا سایر سرطان های غدد درون ریز دارد؟
  • آیا دچار بیماری دیگری هم می باشید؟
  • در حال حاضر از چه داروهایی از جمله ویتامین ها و مکمل ها استفاده می کنید؟
ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره