بالسالازید

Balsalazide
نام های تجاری

بالسالازید (نام تجاری: کولازال)، از دسته داروهای ضد التهابی است که در درمان و کنترل کولیت اولسراتیو خفیف تا متوسط برای بزرگسالان و کودکان بالای 5 سال کاربر دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف بالسالازید، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: بالسالازید

نام تجاری: کولازال

موارد مصرف بالسالازید

داروی بالسالازید (کولازال)

بالسالازید برای درمان بیماری روده ای خاص (کولیت زخمی شونده / اولسراتیو) مصرف می شود و به کاهش علائم آن مانند اسهال، خونریزی مقعدی و درد روده کمک می کند. بالسالازید به دسته ای از داروها که تحت عنوان آمینو سالیسیلات شناخته می شوند، تعلق دارد. این دارو، تورم در روده بزرگ را کاهش می دهد.

درمان بیماری کولیت اولسراتیو با مصرف داروی بالسالازید

زمان و نحوه مصرف بالسالازید

بالسالازید، طبق تجویز پزشک، بصورت خوراکی، همراه با غذا یا بدون آن و معمولاً 3 بار در روز، مصرف می شود.

اگر در بلعیدن کپسول ها مشکلی دارید، می توانید آنها را باز کرده و محتوای آن را روی یک قاشق پوره سیب بپاشید سپس فوراً ترکیب غذا / دارو را بخورید. این ترکیب را از قبل تهیه نکنید.

دوز مصرفی این دارو براساس سن، شرایط پزشکی فرد بیمار و میزان پاسخ دهی بدن به درمان تعیین خواهد شد.

بیشترین اثرگذاری این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، دارو را هر روز و در یک زمان خاص مصرف کنید.

در صورت تشدید بیماری یا عدم بهبودی آن پس از چند هفته، پزشکتان را مطلع سازید.

عوارض جانبی بالسالازید

سردرد، حالت تهوع، استفراغ، درد مفصل، اسهال، درد شکم، تب، گلودرد، مشکل در خوابیدن یا از دست دادن اشتها ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، فوراً پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برایتان تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. بیشتر مصرف کنندگان بالسالازید، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

بالسالازید به ندرت باعث تشدید کولیت اولسراتیو می شود. در صورت تشدید علائم پس از شروع مصرف این دارو (برای مثال افزایش درد شکم، خونریزی مقعدی) فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

در صورت وقوع هر یک از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی: علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، زردی چشم / پوست، ادرار تیره، خستگی غیرمعمول / شدید، درد شدید معده / شکم، حالت تهوع / استفراغ مداوم، سوزش / دفع ادرار دردناک، ضربان قلب سریع / تپش قلب فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

سردرد از عوارض جانبی داروی بالسالازید

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله: راش پوستی، خارش یا تورم (به خصوص در صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی، به پزشک مراجعه نمایید.

البته موارد مذکور، تمامی عوارض جانبی احتمالی بالسالازید را در بر نمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف بالسالازید، در صورت داشتن حساسیت به آن و یا به سایر آمینو سالیسیلات ها (مانند مزالامین، اولسالازین)، سالیسیلات ها (مانند آسپیرین، سالسالات)، سولفاسالازین یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزا غیرفعالی است که می تواند منجر به ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از مصرف این دارو، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً: بیماری های خاص معده / روده (تنگی پیلور)، بیماری های کبدی و کلیوی مطلع سازید.

پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی تان را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به اطلاع پزشک یا دندانپزشک خود برسانید.

بالسالازید حاوی سدیم است. اگر در رژیم غذایی تان، مصرف نمک، محدود است یا اگر به بیماری مبتلا هستید که با افزایش مصرف نمک (مانند نارسایی قلبی) بیماری تشدید خواهد شد، با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

بالسالازید مشابه آسپیرین است. در صورتی که کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری هایی مانند آبله مرغان، آنفولانزا و یا هر بیماری غیر قابل تشخیص دیگری باشند و یا واکسن های ویروس زنده مانند آبله مرغان را دریافت کرده باشند، نباید آسپیرین یا داروهای مرتبط با آسپیرین (مانند سالیسیلات ها) را بدون مشورت با پزشک مصرف کنند؛ زیرا خطر ابتلا به بیماری نادر اما جدی (سندرم ری)، وجود دارد.

بیماری تنگی پیلور از موارد احتیاطی داروی بالسالازید

در دوران بارداری، بالسالازید تنها در مواقع ضروری مصرف می شود. درباره خطرات و فواید مصرف این دارو در دوران بارداری با پزشکتان صحبت کنید.

این دارو ممکن است به شیر مادر منتقل شود. پیش از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی بالسالازید

تداخلات دارویی، نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش خواهند داد. این یادداشت حاوی همه تداخلات دارویی احتمالی بالسالازید نیست. لیستی از تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) بنویسید و آن را در اختیار پزشک معالج یا پزشک داروخانه قرار دهید. بدون تأیید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آنها را نیز تغییر ندهید.

داروی دی کلر فنامید با بالسالازید تداخل دارد.

بالسالازید بسیار شبیه به مزالامین است. در هنگام مصرف بالسالازید از مصرف داروهای مزالامین خوراکی، امتناع کنید.

بالسالازید در برخی از آزمایش های تشخیصی (مانند سطح نورمتانفرین ادرار) تداخل ایجاد کند و احتمالاً باعث عدم صحت نتایج آزمایش می شود. اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاه و کلیه پزشکان از استفاده شما از این دارو مطلع هستند.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. 

توجه

هرگز این دارو را بصورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

از انجام منظم آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند تست های عملکرد کبدی) غافل نشوید. انجام منظم این آزمایش ها به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.

دوز فراموش شده

در صورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، به محض به یاد آوردن، آن را مصرف کنید اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کنید و برای جبران فراموشی، دوز دارو را 2 برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگه دارید و از آن در حمام نگهداری نکنید. همواره همه داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

داروها را داخل توالت یا فاضلاب نیندازید مگر اینکه در دستورالعمل آن ذکر شده باشد.در صورت منقضی شدن محصول و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب، آن را دور بیندازید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره