لوتیراستام

Levetiracetam
نام های تجاری

لوتیراستام (نام تجاری: کپرا)، از دسته داروهای ضدتشنج است که به تنهایی یا همراه داروهای دیگر برای کنترل تشنج در افراد مبتلا به صرع تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف لوتیراستام، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: لوتیراستام

نام تجاری: کپرا

موارد مصرف لوتیراستام

داروی لوتیراستام (کپرا)

لوتیراستام برای درمان تشنج (صرع) مصرف می شود. این دارو متعلق به دسته ای از داروها که به عنوان داروهای ضد تشنج شناخته می شوند می باشد. لوتیراستام می تواند تعداد حملات تشنج را کاهش دهد.

کنترل تشنج با مصرف داروی لوتیراستام

زمان و نحوه مصرف لوتیراستام

قبل از شروع مصرف لووتیراستام و هر بار مصرف مجدد، راهنمای مصرف دارورا مطالعه کنید. سوالات خود را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

نوع قرص لوتیراستام را بطور منظم معمولاً دو بار در روز، طبق دستور پزشک بصورت خوراکی همراه یا بدون غذا مصرف کنید. خردکردن یا جویدن قرص ممکن است طعم تلخی در دهان ایجاد کند.

اگر از نوع شربت لوتیراستام استفاده می کنید، از دستگاه یا قاشق اندازه گیری دارو برای سنجش دقیق دوز تجویز شده استفاده کنید. از قاشق معمولی استفاده نکنید زیرا ممکن است مقدار دوز مناسب را دریافت نکنید.

اگر از قرص های طولانی رهش استفاده می کنید، این دارو را طبق دستور پزشک، معمولاً یک بار در روز مصرف کنید. از خرد کردن یا جویدن این قرص خوداری کنید. با انجام این کار بدن تمام دارو را به صورت یکجا دریافت کرده و خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد. قرص ها را نصف نکنید مگر اینکه پزشک خود یا پزشک داروخانه تجویز کرده باشد. قرص ها را به صورت کامل بدون خرد کردن یا جویدن ببلعید.

دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود. در کودکان، دوز تجویزی نیز بر اساس وزن آنها است. دوز مصرفی را افزایش ندهید و این دارو را بیشتر یا برای مدت طولانی تر از میزان تجویز شده، مصرف نکنید. زیرا با این کار نه تنها وضعیت سریع تر بهبود نخواهد یافت بلکه خطر ابتلا به عوارض جانبی (مانند سرگیجه و خواب آلودگی) افزایش خواهد یافت. دستور العمل های پزشک را با دقت اجرا کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

دوز مصرفی را افزایش ندهید و این دارو را بیشتر یا برای مدت طولانی تر از میزان تجویز شده، مصرف نکنید. زیرا با این کار نه تنها وضعیت سریع تر بهبود نخواهد یافت بلکه خطر ابتلا به عوارض جانبی افزایش خواهد یافت.

حتی پس از بهبودی علائم نیز مصرف دارو نباید بدون مشورت با پزشک قطع شود. قطع ناگهانی دارو، می تواند باعث تشدید تشنج شود، بنابراین لازم است ابتدا میزان دوز دارو به تدریج کاهش یابد.

در صورت تداوم، تغییر یا تشدید تشنج به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی لوتیراستام

خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی غیرمعمول یا ضعف می تواند از عوارض لوتیراستام باشند. عوارض جانبی در 4 هفته اول بیشتر دیده می شوند و معمولاً با سازگاری بدن با دارو کمتر می شوند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز عوارض جانبی جدی، از جمله: از دست دادن هماهنگی (مانند مشکل در راه رفتن و کنترل عضلات)، تغییرات ذهنی / خلقی (مانند تحریک پذیری، پرخاشگری، تحریک، عصبانیت، اضطراب)، علائم عفونت (مانند گلودرد مداوم، تب، لرز)، علائم کم خونی (مانند خستگی غیرمعمول مداوم، رنگ پریدگی پوست، تنفس سریع، ضربان قلب سریع)، کبودی / خونریزی آسان، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

تعداد کمی از افراد که برای شرایط خاص از داروهای ضد تشنج استفاده می کنند (مانند تشنج، اختلال دو قطبی، درد) ممکن است افسردگی، افکار / اقدام به خودکشی یا سایر مشکلات روحی و ذهنی را تجربه کنند. اگر شما یا خانواده / سرپرست خانواده خود متوجه تغییرات غیرمعمول / ناگهانی در روحیه، افکار یا رفتار خود شدید، از جمله علائم افسردگی، افکار / اقدام به خودکشی، افکار آسیب رساندن به خود، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

لوتیراستام معمولاً باعث ایجاد راش خفیف غیر جدی می شود. با این حال، شاید نتوانید آنها را از نوعی راش نادر که از علائم واکنش آلرژیک شدید است، تشخیص بدهید. در صورت بروز هرگونه راش به پزشک خود مراجعه کنید.

سرگیجه از عوارض جانبی داروی لوتیراستام

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی لوتیراستام را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

قبل از مصرف لوتیراستام در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: بیماری کلیوی (مانند درمان دیالیز)، اختلالات روحی / خلقی (مانند افسردگی) مطلع کنید.

داروی لوتیراستام به خصوص در ماه اول درمان ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود. الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) می تواند باعث تشدید سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

قبل از انجام عمل جراحی، کلیه داروهای مورد استفاده خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

کودکان ممکن است نسبت به عوارض جانبی لوتیراستام، به ویژه تغییرات ذهنی / خلقی (مانند تحریک پذیری، پرخاشگری، تحریک، عصبانیت، اضطراب، افسردگی، افکار خودکشی) حساسیت بیشتری نشان دهند. کودکان کمتر از 4 سال ممکن است در هنگام استفاده از این دارو در معرض خطر بیشتری برای افزایش فشار خون باشند.

افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی لوتیراستام، به ویژه خواب آلودگی، سرگیجه یا از دست دادن هماهنگی، حساسیت بیشتری نشان دهند. این عوارض جانبی می تواند خطر زمین خوردن را افزایش دهد.

بیماری های کلیوی از موارد احتیاطی مصرف داروی لوتیراستام

در دوران بارداری، این دارو باید فقط درموارد ضروری مصرف شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. با این حال، از آنجا که تشنج های درمان نشده نوعی بیماری جدی است که می تواند هم به زن باردار و هم به جنین آسیب برساند، مصرف این دارو را قطع نکنید، مگر اینکه پزشک تجویز کند. اگر قصد بارداری دارید، باردارهستید یا فکر می کنید باردار هستید، در مورد مزایا و خطرات مصرف لوتیراستام در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

لوتیراستام به شیر مادر منتقل می شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی لوتیراستام

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات لوتیراستام را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولی که ممکن است با لوتیراستام تداخل داشته باشد عبارت است از: اورلیستات.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف ممکن است شامل تنفس کند / کم عمق، از دست دادن هوشیاری باشد.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

ممکن است در حین مصرف لوتیراستام آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند عملکرد کلیه، شمارش کامل خون) انجام شود. در کودکان زیر 4 سال نیز ممکن است فشار خون کنترل شود. برای اطلاع از جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. همه داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره