جوتانا (کابازیتاکسل)

Jevtana (Cabazitaxel)
نام های تجاری

داروی کابازیتاکسل که با نام تجاری جوتانا عرضه می شود، دارویی برای درمان سرطان است که رشد و گسترش سلول های سرطانی را در بدن مختل می کند. داروی جوتانا Jevtana (Cabazitaxel) همراه با پردنیزون در درمان سرطان های متاستاتیک پروستات و مقاوم به درمان های مسدود کننده تستوسترون، استفاده می شود. جوتانا در بسیاری از مواقع پس از ناموفق بودن درمان بیماری به کمک دوستاکسل تجویز می شود.

نام عمومی: کابازیتاکسل

نام تجاری: جوتانا

موارد مصرف

داروی جوتانا (کابازیتاکسل)

داروی جوتانا (کابازیتاکسل) برای درمان سرطان پروستات استفاده شده و موجب کاهش یا توقف رشد سلول های سرطانی می شود.

نقش داروی جوتانا (کابازیتاکسل) در سرطان پروستات

اَشکال دارویی

محلول داخل وریدی (60 میلی گرم در 1.5 میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف داروی جوتانا (کابازیتاکسل)، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو معمولاً هر 3 هفته طبق دستور پزشک به صورت وریدی تزریق می شود. پرستار، تزریق را به آرامی و به مدت 1 ساعت انجام خواهد داد.

پزشک ممکن است داروهای دیگری (مانند آنتی هیستامین ها، مسدود کننده های H2، کورتیکواستروئیدها) را قبل از هر بار تزریق داروی جوتانا (کابازیتاکسل) برای کاهش خطر بروز واکنش های آلرژیک و جلوگیری از عوارض جانبی نظیر حالت تهوع / استفراغ تجویز کند.

دوز مصرفی داروی جوتانا (کابازیتاکسل) طبق شرایط فرد، اندازه بدن، آزمایش های انجام شده، میزان پاسخ بدن به دارو و سایر داروهایی که فرد ممکن است مصرف کند؛ تعیین می شود. اطمینان حاصل کنید که تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

از دست دادن اشتها، درد معده / شکم یا تغییر حس چشایی می تواند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

عوارض داروی جوتانا (کابازیتاکسل)

حالت تهوع، استفراغ و اسهال نیز گاهی از عوارض داروی جوتانا (کابازیتاکسل) بوده و ممکن است شدید باشند، در این حالت به سرعت این موارد را با پزشک خود مطرح کنید. در برخی موارد، پزشک ممکن است دارویی را برای پیشگیری یا تسکین حالت تهوع، استفراغ یا اسهال تجویز کند. خوردن وعده های غذایی کوچک و متعدد،پرهیز از خوردن غذا قبل از مصرف دارو و یا ایجاد محدودیت در انجام فعالیت ها می تواند به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک کند.

ریزش موقت مو می تواند یکی دیگر از عوارض جانبی باشد که بعد از اتمام دوره مصرف دارو، موها مجدداً رشد خواهند کرد.

بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی می شوند. به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان داروی جوتانا (کابازیتاکسل) را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. نظارت دقیق توسط پزشک می تواند خطر بروز عوارض جانبی را کاهش دهد.

در صورت بروز هرکدام از این عوارض خطرناک جانبی، بلافاصله به پزشك مراجعه کنید: علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار، ادرار صورتی / خونی)، علائم عفونت مثانه (مانند سوزش / درد هنگام دفع ادرار، تکرر ادرار، تب)، گرفتگی عضلات، ضعف، سرگیجه، تشنگی شدید، خستگی غیرمعمول، ضربان قلب تند / نامنظم، کبودی / خونریزی آسان، بی حسی / سوزن سوزن شدن دست ها / پاها، یبوست مداوم، درد شدید معده / شکم، مدفوع خونی/سیاه/سیاه و چسبنده، استفراغی شبیه به تفاله قهوه.

در صورت تجربه موارد خطرناکی همچون درد در ناحیه قفسه سینه بلافاصله با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی جوتانا (کابازیتاکسل) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش داروی جوتانا (کابازیتاکسل)، در صورت حساسیت به آن دارو یا داروی مشابه (داروهای نوع تاکسان مانند پاکتالیکسل، دوستاکسل)؛ یا به پلی سوربات 80؛ و یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف داروی جوتانا (کابازیتاکسل)، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: مشکلات کبدی، ریوی، اختلالات خون / مغز استخوان (مانند سرکوب مغز استخوان، نوتروپنی، ترومبوسیتوپنی، کم خونی)، مشکلات معده / شکم (مانند زخم، خونریزی، انسداد)، عفونت های اخیر / فعلی و پرتودرمانی (رادیوتراپی) مطلع سازید.

کابازیتاکسل می تواند احتمال ابتلا به بیماری ها و یا شدت بیماری های فعلی را بیشتر کند. از تماس با افرادی که دچار بیماری های مسری هستند (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) پرهیز کنید. اگر در معرض بیماری های مسری قرار گرفته اید و یا تمایل دارید اطلاعات بیشتری از این شرایط کسب کنید با پزشک خود صحبت کنید.

هرگز بدون تایید پزشک، واکسیناسیون انجام ندهید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های حاوی ویروس زنده دریافت کرده اند، اجتناب کنید (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود).

برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، در استفاده از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر احتیاط کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.

بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک یا دندان پزشک خود در میان بگذارید.

افراد مسن نسبت به عوارض جانبی داروی جوتانا (کابازیتاکسل) (مانند کاهش تعداد گلبول های سفید خون، تب، سرگیجه، عفونت مثانه، کمبود آب بدن / از دست دادن بیش از حد آب بدن)حساسیت بیشتری نشان می دهند.

این دارو در نباید خانم ها به خصوص در دوران بارداری یا شیردهی مصرف شود. این دارو می تواند به جنین یا نوزاد تازه شیر خوار آسیب برساند. مردان باید در هنگام استفاده از این دارو و تا 3 ماه پس از اتمام درمان، از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی داروی جوتانا (کابازیتاکسل) را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با داروی جوتانا (کابازیتاکسل) تداخل دارند عبارتند از: داروهای دیگری که می توانند باعث خونریزی و کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل، وداروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن / ناپروکسن یا "رقیق کننده های خون" مانند وارفارین / دابیگاتران).

مصرف آسپیرین با این دارو خطر خونریزی را افزایش می دهد. با این حال، اگر پزشک مصرف دوز پایینی از آسپیرین را برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی (معمولاً در دوزهای 325-81 میلی گرم در روز) تجویز کرده باشد، باید تا زمانی که مد نظر پرشک است آن را ادامه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک داروساز صحبت کنید.

بعضی از دارو ها می توانند بر کابازیتاکسل اثر مهارکنندگی داشته باشند و بر عملکرد آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال می توان به داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، کوبی سیستات، آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند کلاریترومایسین)، مهارکننده های پروتئاز HIV (مانند ریتوناویر، نلفیناویر)، نفازودون، تلیترومایسین و سایر موارد اشاره کرد.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد داروی جوتانا (کابازیتاکسل) و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا تنگی نفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش های تشخیصی (مانند شمارش کامل فاکتورهای خونی، عملکرد کلیه) باید به صورت دوره ای انجام شود تا میزان پیشرفت درمان یا عوارض جانبی بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

برای کسب بهترین نتیجه درمانی، بهتر است دریافت هر دوز از دارو طبق دستورالعمل برنامه ریزی شده انجام شود.

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، برای تعیین یک برنامه دوز جدید با پزشک خود مشورت کنید .

نگهداری

داروی جوتانا باید در دمای محیط (25 درجه سانتی گراد) نگهداری شود. از نگهداری این دارو در یخچال خودداری فرمایید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره