دنیلوکین دیفتیتوکس

Denileukin Diftitox
نام های تجاری

دنیلوکین (نام تجاری: اونتاک)، یکی از داروهای مورد استفاده در درمان هدفمند سرطان است که در درمان برخی انواع لنفوم کاربرد دارد. امروزه این دارو کمتر تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف دنیلوکین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: دنیلوکین

نام تجاری: اونتاک

موارد مصرف دنیلوکین

داروی دنیلوکین دیفتیتوکس (اونتاک)

از دنیلوکین در درمان لنفوم سلول T پوستی مزمن یا عودکننده (CTCL) در زمانی که CD25 در سلول های بدخیم بیان شده اند، استفاده می شود.

زمان و نحوه مصرف دنیلوکین

برای کسب اطلاعات در مورد روش های صحیح استفاده و دور انداختن دارو با پزشک متخصص مشورت کنید.

قبل از شروع درمان با دنیلوکین، سلول های بدخیم برای احتمال بیان ژن CD25 آزمایش می شوند.

ممکن است به منظور کاهش عوارض جانبی، پزشک، مصرف دارویی مانند کورتیکواستروئیدهای خوراکی (به عنوان مثال، پردنیزون خوراکی 20 میلی گرم) و یا تزریق کورتیکواستروئید (به عنوان مثال، دگزامتازون 8 میلی گرم) را قبل از هر تزریق دنیلوکین دیفتیتوکس، تجویز کند. بسیار مهم است که این دارو طبق دستورالعمل استفاده شود.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دنیلوکین، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری از جمله حساسیت به دنیلوکین دیفتیتوکس، سم دیفتری، آلدسلوکین (اینترلوکین -2) یا هر ماده دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا علائم شبیه آنفولانزا شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

بارداری یا شیردهی در زمان مصرف این دارو باید حتماً با تأیید و زیر نظر پزشک باشد.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض این دارو حتما با پزشک خود یا داروساز مشورت کنید.

دنیلوکین ممکن است باعث ایجاد سندرم نشت مویرگی (با علائمی همچون افت فشار خون، ورم، هایپوآلبومینمی) شود. این سندرم معمولاً در 2 هفته اول تزریق رخ می دهد و ممکن است پس از اتمام چرخه درمان نیز ادامه یابد یا وخیم شود. معمولاً در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، از دارو با غلظت آلبومین پایین استفاده می شود، زیرا ممکن است خطر ابتلا به این سندرم در آنها افزایش یابد.

مصرف دنیلوکین ممکن است باعث بروز علائمی همچون تغیراتی در وزن، ورم، افزایش فشار خون و تغییر غلظت آلبومین خون شود.

قبل از شروع درمان و در فواصل مشخصی در طول درمان، حتما باید آزمایش های شمارش سلول های خون، ترکیب شیمیایی خون و ارزیابی عملکرد کلیه و کبد انجام شود.

عوارض جانبی دنیلوکین

این دارو می تواند باعث تغییر قدرت بینایی، و در اصطلاح کوررنگی شود که معمولاً با از دست دادن قدرت تشخیص رنگ تشخیص داده می شود. برخی بیماران پس از درمان بهبود می یابند، در حالی که در باقی افراد این عارضه ماندگار می شود.

کور رنگی از عوارض جانبی داروی دنیلوکین دیفتیتوکس

واکنش های آلرژیک (به عنوان مثال، افت فشار خون، تنگی نفس، شوک آنافیلاکسی) ممکن است تا 24 ساعت پس از تزریق رخ دهد. تقریباً 50٪ موارد، بدون توجه به چرخه درمان، در روز اول دوز رخ داده است.

معمولاً در صورت بروز واکنش حساسیت شدید، بلافاصله درمان قطع شده و یا طبق دستور پزشک از داروهای دیگری (به عنوان مثال: آنتی هیستامین، اپی نفرین، کورتیکواستروئیدها) استفاده می شود.

فعالیتهای سیستمیک بدن نیز ممکن است در صورت قرار گرفتن در معرض دنیلوکین دیفتیتوکس کاهش یابد.

همچنین کمپانی تولید کننده اظهار دارد که وجود یا عدم وجود آنتی بادی با بروز واکنش های جدی الرژیک مرتبط با تزریق وریدی این دارو، ارتباطی وجود ندارد.

این دارو ممکن است عملکرد ایمنی بدن را مختل کند. در صورت بروز ایجاد عفونت های شدید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین استفاده از داروی دنیلوکین در بیماران مبتلا به CTCL ممکن است آنها را مستعد ابتلا به عفونت پوستی کند.

هیپوآلبومینمی متوسط ​​تا شدید ممکن است 1 یا 2 هفته پس از تجویز دنیلوکین دیفتیتوکس رخ دهد.

قبل از شروع هر دوره از درمان، باید غلظت آلبومین سرم را چک کنید. در صورت تأخیر در مصرف دارو باید غلظت آلبومین سرم حداقل تا 3 گرم در دسی لیتر باشد.

همچنین سندرم شبه آنفولانزا با علائمی همچون: تب و لرز، ضعف، اختلالات دستگاه گوارشی، درد عضلانی، درد استخوان (که معمولاً طی چند ساعت تا چند روز پس از تزریق دنیلوکین دیفتیتوکس رخ می دهد)، می تواند از عوارض این دارو باشد.

تب از عوارض جانبی داروی دنیلوکین دیفتیتوکس

علائم خفیف تا متوسط ​​به طور کلی به داروهای ضد تب، ضد استفراغ یا ضد اسهال واکنش نشان می دهند.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، پزشک خود را مطلع سازید. هنگام استفاده از دنیلوکین نباید باردار شوید. دنیلوکین ممکن است به نوزاد متولد شده آسیب برساند.

هنوز مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، شیردهی در هنگام استفاده از این دارو توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

در کودکان به دلیل عوارض و خطرات احتمالی نباید از دنیلوکین استفاده شود.

در افراد مسن نیز تفاوت قابل توجهی در عملکرد دارو نسبت به بزرگسالان جوان وجود ندارد.

همچنین در افراد بالای 65 سال ممکن است عوارضی بسیار جدی، از جمله بی اشتهایی، افت فشار خون، کم خونی، گیجی، راش پوستی، حالت تهوع و یا استفراغ نسبت به افراد جوان نیز مشاهده شود.

هیپوآلبومینمی، لرز / تب، ضعف، عفونت، درد قفسه سینه، افت فشار خون، گشاد شدن عروق، ورم، تنگی نفس، تهوع / استفراغ، بی اشتهایی، اسهال، کم خونی، افزایش غلظت آمینوترانسفراز سرم، سرگیجه، درد، سردرد، سرفه، راش پوستی، خارش می توانند از عوارض دنیلوکین باشند.

تداخلات دارویی

هیچگونه مطالعه رسمی در خصوص تداخلات دارویی با این دارو تاکنون مطرح نشده است.

سوءمصرف

توجه

در ترکیب با داروهای دیگر مصرف نشود.

همچنین کمپانی تولید کننده اظهار دارد که ممکن است دارو به ظروف شیشه ای جذب شود.

نگهداری

در دمای (10-) درجه سانتیگراد یا کمتر و در فریزر نگهداری می شود. پس از ذوب شدن، محلول های دارو نباید دوباره منجمد شوند.

در طی 6 ساعت از محلول رقیق شده دارو استفاده کنید. بلافاصله بعد از آن، قسمت استفاده نشده دارو را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره