زیلوتون

Zileuton
نام های تجاری

زیلوتون (نام تجاری: زیفلو)، از داروهای مهارکننده است که با مهار ترشح نوعی ماده در بدن، از التهاب و باریک شدن مجاری تنفسی جلوگیری کرده و در نتیجه مانع از بروز حمله های آسم در افراد بالای 12 سال می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف زیلوتون، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.  

نام عمومی: زیلوتون

نام تجاری: زیفلو

موارد مصرف

داروی زیلوتون (زیفلو)

از داروی زیلوتون در کنترل و جلوگیری از علائم (مانند خس خس سینه و تنگی نفس) ناشی از آسم استفاده می شود. کنترل علائم آسم به حفط فعالیت های طبیعی و کاهش زمان از دست رفته در محل کار یا مدرسه کمک می کند.

زایلوتون برای موثر واقع شدن باید به صورت مرتب مصرف شود. همچنین برای تسکین حملات ناگهانی آسم مناسب نیستند؛ زیرا این دارو بلافاصله تاثیر نمی گذارد. پس در صورت بروز حمله آسم، فرد باید طبق تجویز از داروی استنشاقی تسکین فوری (اسپری) مانند آلبوترول (سالبوتامول) استفاده کند.

مصرف این دارو در کودکان زیر 12 سال توصیه نمی شود زیرا می تواند نارسایی های کبدی را به همراه داشته باشد.

جلوگیری از نفس تنگی با مصرف داروی زیلوتون

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف داروی زایلوتون راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو باید طبق دستورالعمل پزشک از طریق دهان، همراه با غذا یا بدون غذا، معمولا 4 بار در روز مصرف شود.

بهترین اثربخشی دارو با مصرف منظم آن میسر میشود.

همچنین برای به خاطر سپردن مصرف دارو، بهتر است دارو را در زمان های مشخص مصرف کنید.

مصرف دارو را حتی بعد از احساس بهبود کامل، قطع نکنید و از افزایش دوز مصرفی یا مصرف طولانی تر از تجویز پزشک و قطع ناگهانی دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

اگر احساس می کنید که علائم آسم شما در حال تشدید شدن است یا از اسپری خود بیش از پیش و یا بیشتر از دوز تجویز شده مصرف می کنید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی

از عوارض جانبی زایلوتون می توان به ناراحتی معده و دل درد اشاره کرد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف زایلوتون، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

به محض بروز هرگونه عوارض جانبی جدی ای از جمله علائم بیماری های کبدی (تهوع و استفراغی که متوقف نمی شود، کاهش اشتها، دل درد یا معده درد، زردی چشم و پوست و ادرار تیره)، تغییرات ذهنی و خلقی (مانند اختلال در خواب، تحریک، توهم، افسردگی، افکار خودکشی) پزشک را در جریان بگذارید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف زایلوتون، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

موارد احتیاطی مصرف داروی زیلوتون

همچنین قبل از مصرف زایلوتون، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص بیماری کلیوی، مصرف الکل مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

زنان مسن حین مصرف زایلوتون، بیشتر مستعد بیماری های کبدی هستند.

تنها در صورت لزوم از این دارو هنگام بارداری استفاده کنید و همچنین منافع و عوارض این دارو با پزشک خود بررسی کنید.

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و باعث افزایش خطر عوارض جانبی جدی شود. این متن تمامی تداخلات دارویی زیلوتون را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام محصولاتی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین هیچ تغییری در دوز مصرفی به عمل نیاورید.

زایلوتون می تواند با کاهش سرعت دفع داروهای دیگر برعملکرد آنها مانند داروی پیموزاید اثر بگذارد.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را سرخود به دیگران تجویز نکنید.

در حین مصرف زایلوتون از انجام آزمایشات پزشکی (مانند آزمایش عملکرد کبد و ریه ) غافل نشوید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با آزمایشات لازم با پزشک خود مشورت کنید.

از عواملی مانند سیگار کشیدن، گرده گل، پوسته ی بدن حیوانات خانگی، گرد و غبار و کپک که باعث تحریک یک واکنش آلرژی و یا دشواری در تنفس می شوند، دوری کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از نگهداری دارو در دستشویی خودداری کنید.همچنین همه ی داروها را به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره