لوالبوترول

Levalbuterol
نام های تجاری

لوالبوترول (نام تجاری: زوپنکس)، یکی از داروهایی است که با شل کردن عضلات مجرای تنفسی باعث افزایش گردش هوا در ریه و تسهیل تنفس می شود. این دارو می تواند در کنترل و بهبود حملات آسمی در افراد بالای 4 سال مؤثر باشد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف لوالبوترول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: لوالبوترول

نام تجاری: زوپنکس

موارد مصرف

داروی لوالبوترول (زوپنکس)

از لووالبوترول در درمان خس خس سینه و تنگی نفس ناشی از مشکلات ریوی (مانند آسم، بیماری مزمن انسداد ریوی) استفاده می شود. لوالبوترول یک داروی تسکین دهنده فوری است. کنترل این علائم می تواند زمان از دست رفته در محل کار یا مدرسه را کاهش دهد. لووالبوترول از دسته داروهای گشاد کننده برونش می باشد که با کاهش انقباضات ماهیچه های اطراف مجاری تنفسی، منجر به تسهیل تنفس می شود.

درمان برخی مشکلات تنفسی با داروی لوالبوترول

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف لوالبوترول راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. این دارو توسط دستگاه خاصی به نام نبولایزر مصرف می شود که محلول دارو را به غبار تبدیل می کند تا فرد به راحتی آن را استنشاق کند. از پزشک خود یا پزشک داروخانه درباره ی نحوه ی صحیح استنشاق این دارو سوال کنید. در صورت مصرف کودک از این دارو، خانواده باید بر نحوه استفاده او از دستگاه نظارت داشته باشد.

این محصول باید شفاف و بی رنگ باشد. پس قبل از خرید محصول، ظاهر آن را از نظر وجود ذرات ریز و تغییر رنگ بررسی کنید و در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر از مصرف این محلول خودداری کنید.

لوالبوترول قبل از مصرف نیازی به ترکیب شدن ندارد مگر زمانی که پزشک دستور داده باشد.این دارو طبق دستور پزشک 3 بار در روز توسط دستگاه نبولایزر وارد ریه ها می شود و هربار 5 الی 15 دقیقه طول می کشد. برای مصرف دارو حتما از دستگاه نبولایزر استفاده کنید. همچنین از تزریق دارو و یا خوردن آن خودداری کنید. از ترکیب کردن آن در نبولایزر با داروهای دیگر خودداری کنید. برای جلوگیری از عفونت، نبولایزر و ماسک مخصوص اسپری دهانی (دمیار) را مطابق با دستورالعمل های سازنده تمیز کنید.

دوز مصرفی بر اساس سن، شرایط پزشکی و پاسخ به درمان تعیین می شود. از افزایش دوز مصرفی و مصرف بیشتر از میزان تجویز شده بدون تایید پزشک خودداری کنید. استفاده بیش از حد از این دارو می تواند عوارض جانبی خطرناک را به همراه داشته باشد.

اسپری های روزانه خود (اسپری های کنترل کننده) را از اسپری هایی که در مواقع تشدید تنگی نفس باید استفاده کنید، تفکیک کنید. همچنین در صورت بروز موارد زیر، قبل از موعد از پزشک خود درباره ی اقدامات لازم سوال کنید.

  • بروز سرفه یا تنگی نفس جدید یا بدتر
  • خس خس سینه
  • افزایش خلط
  • بیدار شدن از خواب شبانه به دلیل دشواری در تنفس و استفاده ی بیشتر از اسپری تنگی نفس.

همچنین بدانید که چه زمانی می توانید مشکلات ناگهانی تنفسی را خودتان درمان کنید و چه زمانی باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

در صورت عدم بهبود و بدتر شدن شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

از عوارض جانبی لوالبوترول می توان به سردرد، عصبی بودن، لرزش، سرگیجه، مشکل خواب، خشکی دهان، حالت تهوع، ناراحتی معده، اسهال یا آبریزش بینی اشاره کرد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف لوالبوترول، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

عوارض جانبی داروی لوالبوترول

لوالبوترول می تواند باعث افزایش فشار خون شود. پس در صورت مصرف این دارو، فشار خون خود را به طور مظم چک کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک مراجعه کنید.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی جدی و نادر مانند ضربان قلب سریع و تند، اضطراب و تورم غدد، پزشک خود را فوراً در جریان قرار دهید.

در صورت بروز عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی، از جمله: ضربان قلب نامنظم، درد قفسه سینه، تنفس سریع، گیجی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

لوالبوترول، بندرت باعث بدتر شدن یا تشدید مشکلات ناگهانی تنفسی یا آسم (برونکوسپاسم متناقض) می شود؛ بنابراین در صورت احساس خس خس در سینه، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی لوالبوترول را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف لوالبوترول، در صورت حساسیت به آن یا داروهای مشابه گشادکننده های برونش (مانند آلبوترول، متاپروترنول، سالمترول)، یا به داروهای سمپاتومیمتیک (مانند اپی نفرین، سودوافدرین) و یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از لوالبوترول، سابقه پزشکی خود را به خصوص بیماری های قلبی (مانند ضربان قلب نامنظم، آنژین صدری و حمله قلبی)، فشار خون بالا، تشنج و دیابت را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

تنها در صورت لزوم از این دارو هنگام بارداری استفاده کنید و همچنین منافع و عوارض این دارو با پزشک خود بررسی کنید.

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی لوالبوترول را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

داروی لووالبوترول بسیار شبیه به آلبوترول است. هنگام استفاده از لوبالبوترول از داروهای استنشاقی حاوی آلبوترول استفاده نکنید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف می تواند شامل: ضعف، درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع یا نامنظم، تپش قلب، سردرد، لرزش، ضعف اعصاب، سرگیجه شدید و تشنج باشد.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

از عواملی مانند سیگار کشیدن، گرده گل، موی حیوانات خانگی، گرد و غبار و کپک که باعث تحریک و بدتر شدن آسم می شود، دوری کنید.

این دارو از انجام آزمایشات پزشکی دوره ای (مانند آزمایش خون،ضربان قلب و EKG ) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها می توانند به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کنند.

روزانه از پیک فلومتر (دستگاهی برای اندازه گیری قدرت تنفسی) استفاده کنید و در صورت بدتر شدن علائم آسم (مانند نتیجه در محدوده زرد یا قرمز و یا افزایش استفاده از اسپری های تسکین دهنده فوری) به پزشک مراجعه کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از یخ زدن دارو جلوگیری کنید و از نگهداری دارو در دستشویی یا حمام خودداری کنید و نهایتا 2 هفته بعد از باز شدن بسته بندی، از ویال ها استفاده کنید. در صورت خارج شدن ویال از بسته بندی، بلافاصله از آن استفاده کنید یا از آنها دربرابر نور محافظت کرده و طی 1 هفته استفاده کنید. همه داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره