زفیرلوکاست

Zafirlukast
نام های تجاری

زفیرلوکاست (نام تجاری: اکولیت)، نوعی داروی کنترل کنندۀ آسم است که با مهار تولید برخی مواد در بدن، از بروز حملات آسم در افراد بالای 5 جلوگیری می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف زفیرلوکاست، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: زفیرلوکاست

نام تجاری: اکولیت

موارد مصرف

داروی زفیرلوکاست (اکولیت)

زفیرلوکاست برای کنترل و جلوگیری از علائم ناشی از آسم (مانند خس خس سینه و تنگی نفس) استفاده می شود. کنترل علائم آسم به حفظ فعالیت های طبیعی شما کمک می کند و زمان از دست رفته در محل کار یا مدرسه را کاهش می دهد.

کنترل علائم آسم با داروی زفیرلوکاست

زفیرلوکاست برای موثر واقع شدن نیاز به مصرف منظم دارد و بلافاصله پس از مصرف تاثیر نمی گذارد. همچنین نباید برای تسکین حملات آسم استفاده شود. می توانید در زمان بروز حملات آسم از داروهای استنشاقی تسکین سریع (اسپری) استفاده کنید (مانند آلبوترول و سالبوتامول).

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف زفیرلوکاست راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

دارو را روزی دو بار، بدون غذا، به صورت خوراکی، طبق دستور پزشک مصرف کنید. زفیرلوکاست را با معده خالی، یک یا دو ساعت قبل از غذا مصرف کنید. دوز این دارو بر اساس سن فرد تعیین می شود.

بشترین اثربخشی زفیرلوکاست در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید. حتی پس از بهبودی علائم نیز مصرف دارو نباید قطع شود. از افزایش دوز مصرفی یا مصرف بیش از تجویز پزشک و قطع ناگهانی دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

در صورت تشدید علائم آسم و یا استفاده از اسپری، بیشتر از همیشه و یا میزان تجویز شده فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی

به یاد داشته باشید که پزشک با باور بر اینکه منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است این دارو را برای شما تجویز کرده. بسیاری از افرادی با مصرف زفیرلوکاست، عوارض جانبی جدی ای را تجربه نکرده اند.

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: تغییرات ذهنی و خلقی (مانند اختلال خواب، تحریک، توهم، افسردگی، افکار خودکشی)، علائم عفونت (مانند گلودردی که برطرف نمی شود، تب، سرفه)، بی حسی یا سوزن سوزن شدن بازوها یا پاها، درد قفسه سینه، خون سرفه کردن، دشواری در تنفس، درد عضلات و مفاصل، تورم مچ پا یا پا، را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی زفیرلوکاست

زفیرلوکاست در موارد اندکی ممکن است باعث بیماری جدی کبدی شود. با این حال در صورت مشاهده علائم آسیب کبدی، از جمله: حالت تهوع و استفراغ مداوم، از دست دادن اشتها، معده درد یا دل درد، زردی چشم و پوست، ادرار تیره بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی زفیرلوکاست را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد زفیرلوکاست را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی زفیرلوکاست را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

قبل از مصرف زفیرلوکاست، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص بیماری های کبدی و یا مصرف الکل مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

احتمال حساسیت افراد مسن به عوارض جانبی این دارو بیشتر است.

تنها در صورت لزوم از این دارو هنگام بارداری استفاده کنید و همچنین منافع و عوارض این دارو با پزشک خود بررسی کنید.

زفیرلوکاست از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود پس در رابطه با شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و باعث افزایش خطر عوارض جانبی جدی شود. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی زفیرلوکاست را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام محصولاتی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی ) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ عنوان دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

داروهای دیگر مانند اریترومایسین می توانند سرعت دفع زفیرلوکاست از بدن را کاهش داده و بر نحوه عملکرد این دارو تاثیر بگذارند.

مصرف زفیرلوکاست می تواند بر دفع دارو های دیگر مانند وارفارین از بدن تاثیر بگذارد و نحوه ی عملکرد آنها را تغییر دهد.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

در حین مصرف این دارو از انجام آزمایشات پزشکی (مانند آزمایش عملکرد کبد و ریه) غافل نشوید و برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

از عواملی مانند سیگار کشیدن، گرده گل، پوسته های بدن حیوانات خانگی، گرد و غبار و کپک که باعث تحریک یک واکنش آلرژی و یا دشواری در تنفس می شوند، دوری کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از نگهداری دارو در دستشویی خودداری کنید. همچنین همه ی داروها را به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره