لووبونولول چشمی

Levobunolol ophthalmic
نام های تجاری

لووبونولول چشمی (نام تجاری: بتاگان)، از قطره های مهارکننده اثر برخی هورمون ها است که به کاهش فشار درون چشم و کنترل علائم بیماری گلوکوما (آب سیاه) کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف لووبونولول چشمی، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: لووبونولول چشمی

نام تجاری: بتاگان، اكبتا

موارد مصرف

داروی لووبونولول چشمی (بتاگان)

لووبونولول چشمی به تنهایی یا با سایر داروها برای درمان فشار زیاد داخل چشم به دلیل گلوکوم (نوع زاویه باز) یا سایر بیماری های چشم (به عنوان مثال، فشار خون بالا چشم) استفاده می شود. کاهش فشار زیاد در داخل چشم به جلوگیری از کوری کمک می کند. لووبونولول به گروهی از داروها معروف است که به عنوان بتا بلاکر شناخته می شوند و با کاهش میزان تولید مایعات در چشم کار می کنند.

کاهش فشار داخل چشم در نتیجه گلوکوم با داروی لووبونولول چشمی

زمان و نحوه مصرف لووبونولول چشمی

برای استفاده از قطره های چشمی، ابتدا دستان خود را بشویید. برای جلوگیری از آلوده شدن قطره چکان، نوک قطره چکان نباید به سطحی دیگر برخورد کند.

اگر از لنزهای چشمی استفاده می کنید، آنها را قبل از استفاده از قطره بردارید. بعد از استفاده از قطره جهت قرار دادن دوباره لنز، 15 دقیقه صبر کنید.

سر خود را عقب نگه دارید، به سمت بالا نگاه کنید و پلک پایین را بکشید. قطره چکان را مستقیماً بالای چشم خود نگه دارید و یک قطره را داخل چشم خود بریزید، معمولاً یک یا دو بار در روز طبق دستور پزشک از این قطره استفاده کنید. پس از استفاده از قطره به سمت پایین نگاه کنید و به آرامی چشمان خود را به مدت 1 تا 2 دقیقه ببندید. یک انگشت را در گوشه چشم خود قرار دهید (نزدیک بینی) و فشار ملایمی وارد کنید. این کار از تخلیه دارو جلوگیری می کند. سعی کنید پلک نزنید و چشم خود را مالش ندهید. این دستورالعمل را در صورت نیاز برای چشم دیگر و یا دوز بعدی، تکرار کنید.

قطره چکان نباید شسته شود، بعد از هر بار استفاده درپوش آن را قرار دهید.

اگر از نوع دیگری از داروهای چشم (مثلا قطره یا پماد) استفاده می کنید، حداقل 5 تا 10 دقیقه بین داروها فاصله بیندازید. از قطره های چشمی قبل از پمادهای چشمی استفاده کنید تا قطره های چشمی موثر باشند.

[ad-50]

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید. استفاده از این دارو را ادامه دهید حتی اگر احساس بهبودی دارید. بیشتر افراد مبتلا به گلوکوم یا فشار زیاد چشم احساس بیماری نمی کنند.

عوارض جانبی لووبونولول چشمی

سوزش موقت چشم، خارش، قرمزی چشم، سردرد یا سرگیجه می تواند از عوارض لووبونولول چشمی باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف لووبونولول چشمی، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله درد / تورم / ترشحات چشمی، کاهش حس در چشم، ضربان قلب آهسته و نامنظم، ضعف عضلانی، ریزش مو، تغییرات ذهنی و خلقی، تغییرات بینایی، خستگی، تورم مچ پا و پا، افزایش ناگهانی و بی دلیل وزن را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هرکدام از این عوارض خطرناک جانبی: مشکل تنفس، درد قفسه سینه، ضعف در یک طرف بدن، اشکال در صحبت کردن و گیجی، بلافاصله به پزشك مراجعه کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

سوزش موقت چشم از عوارض جانبی داروی لووبونولول چشمی

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی لووبونولول چشمی را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف داروی لووبونولول چشمی، در صورت حساسیت به آن یا بتا بلاکرهای دیگر (مانند تیمولول، متیپرانولول) یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی (مانند مواد نگهدارنده کلرید بنزالکونیوم، سولفیت ها) باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف لووبونولول چشمی، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص مشکلات تنفسی (به عنوان مثال، آسم، بیماری انسداد ریوی مزمن-COPD)، مشکلات قلبی (به عنوان مثال، نارسایی قلبی، برادیکاردی سینوسی، انسداد دهلیزی-بطنی درجه دو یا سوم)، مشکلات گردش خون (به عنوان مثال، نارسایی عروق مغزی، بیماری رینود)، تیروئید پرکار (هایپرتیروئیدیسم)، اختلالات ضعف عضلانی (به عنوان مثال، میاستنی گراویس) مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف لووبونولول چشمی ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

اگر مبتلا به دیابت هستید، این محصول ممکن است باعث شود وقتی سطح قند خون خیلی پایین می آید ضربان قلب تان بالا برود. سایر علائم کاهش سطح قند خون، مانند سرگیجه / تعریق، تحت تأثیر این دارو قرار نمی گیرند.

مشکلات تنفسی از موارد احتیاطی مصرف داروی لووبونولول چشمی

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت ضرورت استفاده شود. درباره خطرات و فواید مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی لووبونولول چشمی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی لووبونولول چشمی را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با لووبونولول چشمی تداخل دارند عبارتند از: دیگوکسین، داروهای فشار خون بالا (از جمله کلونیدین، ​​بتا بلاکرهای خوراکی مانند پروپرانولول، مسدود کننده های کانال کلسیم مانند دیلتیازم)، اپی نفرین، فینگولیمود، فنوتیازین ها (مانند پروکلرپرازین).

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

در صورت مصرف خوراکی تصادفی این محصول، ممکن است علائمی مانند مشکل تنفس، ضربان قلب آهسته و نامنظم را تجربه کنید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

آزمایش های تشخیصی / پزشکی (به عنوان مثال، معاینات چشمی) باید به طور دوره ای انجام شود تا پیشرفت وضعیت کنترل شود یا عوارض جانبی بررسی شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک نوبت را فراموش کردید، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی است، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت در ظرف اصلی دارو نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره