اسپری بینی کتورولاک

Ketorolac Nasal
نام های تجاری

اسپری بینی کتورولاک (نام تجاری: اسپریکس)، از دسته داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است که برای کنترل کوتاه مدت دردهای متوسط تا شدید کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کتورولاک، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: کتورولاک (استنشاقی)

نام تجاری: اسپریکس

موارد مصرف اسپری بینی کتورولاک

اسپری بینی کتورولاک (اسپریکس)

از کتورولاک در بزرگسالان و برای درمان درد متوسط ​​تا شدید در کوتاه مدت (حداکثر 5 روز)، مانند درد پس از جراحی استفاده می شود. کاهش درد به بهبود بیمار و انجام فعالیت های روزانه او کمک می کند. همچنین این دارو نوعی داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است. مصرف این دارها باعث کاهش التهاب، تورم و درد می شود.

زمان و نحوه مصرف اسپری بینی کتورولاک

پیش از شروع مصرف اسپری بینی کتورولاک، راهنمای مصرف دارو را مطالعه کنید. همچنین راهنمای محصول در مورد نحوه صحیح آماده سازی و استفاده از اسپری بینی آن را به دقت مطالعه و به آن عمل کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو را طبق تجویز پزشک معمولاً هر 6 تا 8 ساعت در بینی خود اسپری کنید. ممکن است دوز مصرفی به نحوی تجویز می شود که دارو به جای هر دو سوراخ بینی، فقط در یک سوراخ بینی اسپری شود. دوز مصرفی دارو بر اساس وضعیت پزشکی، سن، وزن و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود.

برای کاهش خطر ایجاد خونریزی معده و بروز دیگر عوارض جانبی، این دارو را با کمترین دوز موثر و در کوتاه ترین زمان ممکن مصرف کنید. از افزایش خودسرانه دوز مصرفی و یا مدت زمان مصرف دارو خودداری کنید. زیرا این کار نه تنها باعث تسریع بهبود عارضه نمی شود، بلکه می تواند خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

اگر از این دارو در مواردی که نیاز است (نه بر اساس یک برنامه منظم) استفاده می کنید، باید به یاد داشته باشید که داروهای ضد درد در صورتی بیشترین اثربخشی را خواهند داشت که در هنگام بروز اولین نشانه های درد استفاده شوند. در صورت تشدید درد، ممکن است دارو اثربخشی مورد نظر را نداشته باشد.

در طول درمان با اسپری بینی کتورولاک مایعات زیادی بنوشید. مصرف زیاد مایعات، به کاهش خطر مشکلات کلیوی کمک می کند.

از تماس این دارو با چشم خودداری کنید. در صورت تماس چشمان خود را با آب یا سرم نرمال سالین بشویید و در صورت تداوم سوزش چشم با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

در صورت تداوم یا تشدید عارضه به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی اسپری بینی کتورولاک

ممکن است تحریک یا احساس ناراحتی خفیف و موقت در بینی در نتیجه مصرف این دارو ایجاد شود. همچنین ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه یا خواب آلودگی نیز می تواند از عوارض جانبی اسپری بینی کتورولاک باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، فوراً به پزشک معالج یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

کتورولاک می تواند باعث افزایش فشار خون شود. در طول مصرف این دارو، فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک خود اطلاع دهید.

سرگیجه از عوارض جانبی اسپری بینی کتورولاک

در صورت بروز هر گونه عارضه جانبی جدی، از جمله: علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، اختلالات شنوایی (مانند صدای زنگ در گوش)، اختلالات روحی روانی، سردرد مداوم یا شدید، گرفتگی بی دلیل گردن، علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم)، علائم نارسایی قلبی (مانند تورم مچ پا یا پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی و ناگهانی)، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو در موارد نادر می تواند باعث ایجاد عارضه جدی کبدی شود. در صورت مشاهده علائم اختلالات کبدی، از جمله: ادرار تیره رنگ، دل درد یا معده درد، تهوع یا استفراغ مداوم، زردی چشم و پوست فوراً به مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: تب، تورم غدد لنفاوی، راش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی اسپری بینی کتورولاک را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف کتورولاک، در صورت حساسیت به آن یا آسپرین یا دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی - NSAID ها (مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب) یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به آسم (از جمله سابقه تشدید بیماری تنفسی پس از مصرف آسپرین یا سایر NSAID ها)، پولیپ بینی، بیماری قلبی (مانند سابقه حمله قلبی)، فشار خون بالا، بیماری کبدی، تورم دست ها / مچ پا / پا (ادم)، مطلع سازید.

در برخی موارد ممکن است مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از جمله کتورولاک، باعث ایجاد بیماری های کلیوی شود. در افراد مسن یا در نتیجه مصرف برخی داروها، کم آبی بدن، نارسایی قلبی یا ابتلا به برخی بیماری های کلیوی، احتمال ایجاد این عارضه بیشتر خواهد بود.

برای پیشگیری از کم آبی بدن، طبق تجویز پزشک، مایعات زیاد بنوشید و در صورت تغییر در مقدار ادرار، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه شود و مصرف الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) می تواند آن را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

مصرف روزانه الکل و تنباکو، به ویژه هنگامی که با این دارو ترکیب شود، می تواند خطر ایجاد خونریزی معده را افزایش دهد. مصرف الکل و سیگار را محدود کنید.

سیگار کشیدن از موارد احتیاطی در مصرف اسپری بینی کتورولاک

مصرف اسپری بینی کتورولاک می تواند باعث ایجاد حساسیت بیشتر نسبت به آفتاب شود. مدت زمان قرارگیری در آفتاب را محدود کنید. از استفاده از سولار و لامپ های آفتابی خودداری کنید. در بیرون از منزل از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و لباس محافظ بپوشید. اگر دچار آفتاب سوختگی یا تاول و قرمزی پوستی شدید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

قبل از انجام عمل جراحی، در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

افراد مسن ممکن است در هنگام استفاده از این دارو در معرض خطر بیشتری برای خونریزی معده / روده، مشکلات کلیوی، حمله قلبی و سکته باشند.

افرادی که در سنین باروری قرار دارند بهتر است پیش از مصرف اسپری بینی کتورولاک با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات مصرف آن صحبت کنند. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف این دارو می تواند باعث آسیب به جنین شود و همچنین مشکلاتی را در زایمان طبیعی ایجاد می کند. مصرف آن در زمان بارداری از هفته 20 تا زمان زایمان توصیه نمی شود. اگر پزشک تشخیص دهد که باید از این دارو بین هفته های 20 تا 30 بارداری استفاده شود، باید کمترین دوز موثر را در کوتاه ترین زمان ممکن تجویز کند. پس از هفته 30ام بارداری نباید از این دارو استفاده شود.

کتورولاک وارد شیر مادر می شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی اسپری بینی کتورولاک

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اسپری بینی کتورولاک را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با اسپری بینی کتورولاک تداخل داشته باشند عبارتند از: آلیسکیرن، مهارکننده های ACE (مانند کاپتوپریل، لیزینوپریل)، مسدودکننده های گیرنده آنژیوتانسین II (مانند والزارتان، لوزارتان)، سیدوفوویر، پروبنسید، کورتیکواستروئیدها (مانند پردنیزون)، قرص های مدر (دیورتیک ها مانند فوروزماید).

مصرف این دارو به طور همزمان با داروهای دیگری که باعث خونریزی می شوند (باعث رقیق شدن خون می شوند)، می تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد. به عنوان مثال می توان به داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل، "رقیق کننده های خون" مانند دابیگاتران، انوکساپارین، وارفارین و دیگر موارد اشاره کرد.

از مصرف اسپری بینی کتورولاک همراه با دیگر اشکال کتورولاک، دوزهای بالای آسپرین یا دیگر NSAID ها خودداری کنید.

اطلاعات درج شده روی داروهای دارای نسخه و بی نسخه را به دقت بررسی کنید زیرا بسیاری از داروها حاوی مسکن های ضد درد و ضد تب هستند (مانند آسپرین، NSAID ها مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن). این داروها مشابه کتورولاک هستند و ممکن است خطر بروز عوارض جانبی را در صورت مصرف همزمان افزایش دهند. با این حال، اگر پزشک برای جلوگیری از ایجاد حمله قلبی یا سکته مغزی (معمولاً 81 تا 162 میلی گرم در روز) مصرف آسپرین با دوز پایین را تجویز کرده است، باید مصرف آسپرین را ادامه دهید، مگر اینکه پزشک تجویز دیگری داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک دارورخانه صحبت کنید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکل تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت تهوع، استفراغ، معده درد شدید، احساس خواب آلودگی، تنفس آهسته و کم عمق باشد.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

تمام قرار های پزشکی و آزمایشگاهی را به خاطر بسپارید. بهتر است آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند بررسی فشار خون، آزمایش عملکرد کبد) انجام شود تا میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

اگر این دارو را طبق یک برنامه منظم مصرف می کنید (نه در صورت نیاز) و در صورت فراموش کردن یک نوبت دوز مصرفی، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

ظرف باز شده دارو را در یخچال نگهداری کنید. از یخ زدن آن خودداری شود. همچنین ظرف باز شده دارو را می توان در دمای اتاق، دور از نور و به خصوص نور مستقیم خورشید نگهداری کرد. از آنجایی که این دارو دارای مواد نگهدارنده نیست، بطری را 24 ساعت پس از اولین مصرف، دور بریزید، حتی اگر هنوز مقداری دارو در آن باقی مانده باشد. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره