تریامسینولون موضعی

Triamcinolone Topical
نام های تجاری

تریامسینولون موضعی (نام تجاری: کنالوگ)، از داروهای کورتیکواستروئیدی موضعی است که در کاهش خارش و التهاب پوستی در نتیجه پسوریازیس، اگزما و درماتیت کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف تریامسینولون، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: تریامسینولون موضعی

نام تجاری: کنالوگ

موارد مصرف تریامسینولون موضعی

داروی تریامسینولون موضعی (کنالوگ)

از تریامسینولون موضعی برای درمان انواع مختلف بیماری های پوستی (مانند اگزما، آلرژی، راش و آماس پوست) استفاده می شود. تریامسینولون خارش، التهاب و قرمزی ناشی از این بیماری ها را کاهش می دهد. تریامسینولون به دسته ای از داروهای کورتیکواستروئیدی متوسط تا بسیار قوی تعلق دارد. میزان اثربخشی این داروها به شکلی که استفاده می شوند بستگی دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه مشورت کنید.

درمان عارضه های پوستی با داروی تریامسینولون موضعی

زمان و نحوه مصرف تریامسینولون موضعی

این دارو تنها به صورت موضعی استفاده می شود. بدون توصیه پزشک آن را روی صورت، کشاله ران و زیر بغل استفاده نکنید.

پیش از استفاده از تریامسینولون موضعی دست هایتان را بشویید و خشک کنید. همچنین ناحیه آسیب دیده پوستتان را نیز تمیز و سپس خشک کنید. بنابر توصیه پزشک 2 الی 4 بار در روز یک لایه نازک از کرم را بر روی قسمت آسیب دیده بمالید و به خوبی ماساژ دهید. بدون توصیه پزشک ناحیه آسیب دیده را نپوشانید و باند پیچی نکنید. اگر این دارو را در نواحی از بدن نوزاد که در زیر پوشک پنهان شده اند مصرف می کنید، پوشک او را محکم نبندید.

پس از استفاده از این دارو دست هایتان را بشویید مگراینکه این دارو را برای درمان پوست دستتان مصرف می کنید. اگر تریامسینولون را به پوست اطراف چشمتان می مالید مراقی باشید تا وارد چشم هایتان نشوند زیرا باعث تشدید یا ایجاد بیماری گلوکوما می شود. همچنین از تماس این کرم با بینی و دهانتان نیز جلوگیری کنید. در صورت تماس این دارو با نواحی مذکور، بلافاصله آنها را با آب فراوان بشویید.

این دارو را تنها برای درمان بیماری فعلی تان مصرف کنید و بیشتر از مدت زمانی که پزشک تجویز کرده است از آن استفاده نکنید.

در صورت تشدید یا تداوم بیماری، پزشکتان را در جریان قرار دهید.

عوارض جانبی تریامسینولون موضعی

خارش، سوزش، التهاب و خشکی پوست از عوارض جانبی تریامسینولون موضعی هستند که معمولا چند روز پس از مصرف دارو از بین می روند. در صورت تشدید یا تداوم هر یک از این علائم، فوراً پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

خشکی پوست از عوارض جانبی داروی تریامسینولون موضعی

پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض جانبی آن بیشتر است. بیشتر افراد با مصرف تریامسینولون  دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت مشاهده هر یک از این عوارض جانبی نادر اما خطرناک، فوراً پزشکتان را در جریان قرار دهید: ترک های پوستی، باریک شدن پوست و تغییر رنگ آن، آکنه، افزایش رشد مو و التهاب فولیکول مو.

مصرف تریامسینولون باعث تشدید عفونت های پوستی می شود. در صورت مشاهده التهاب، قرمزی یا تورمی که بهبود نمی یابد، پزشکتان را در جریان قرار دهید.

در موارد نادر امکان دارد که این دارو جذب پوست شود و سپس از این طریق وارد جریان خون شود که این امر می تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی خطرناکی مانند افزایش سطح کلسیم خون شود. این عوارض جانبی بیشتر در کودکان و آن دسته از افرادی که مدت طولانی است که از این دارو استفاده می کنند و همچنین بیمارانی که این کرم را به نواحی وسیعی از پوست خود می زنند، رخ خواهد داد. در صورت وقوع هر یک از عوارض جانبی زیر فوراً پزشکتان را در جریان قرار دهید: خستگی غیرعادی و بیش از اندازه، از دست دادن وزن، تورم در زانوها و پاها، افزایش تشنگی و مقدار ادرار و مشکلات بینایی.

واکنش های جدی آلرژیک نسبت به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال در صورت مشاهده هر یک از واکنش های آلرژیک جدی مانند ایجاد راش، خارش، ایجاد تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید.

موارد مذکور تمامی عوارض ناشی از واکنش های آلرژیک را در برنمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از مواردی که در بالا ذکر شد، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از شروع مصرف تریامسینولون موضعی در صورت داشتن آلرژی به تریامسینولون یا سایر داروهای کورتیکواستروئیدی (مانند هیدروکورتیزون، پردنیزون) یا آلرژی های دیگر پزشکتان را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزا غیرفعالی است که باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگری خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از شروع مصرف این دارو پزشکتان را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً موارد زیر مطلع سازید: گردش خون ضعیف، مشکلات سیستم ایمنی.

در صورت ابتلا به بیماری های پوستی یا وجود زخم بر روی پوست، از مصرف تریامسینولون موضعی امتناع کنید.

استفاده طولانی مدت از داروهای کورتیکواستروئیدی یا استفاده از آنها در نواحی وسیعی از پوست، به ندرت بدن را تضعیف می کند؛ بنابراین پزشک یا دندان پزشک خود پیش از انجام هرگونه عمل های جراحی مطلع سازید.

در موارد نادری این دارو می تواند باعث کاهش موقتی رشد کودکان شود. برای بررسی قد کودکتان بطور منظم به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از این دارو در دوران بارداری فقط در مواقع ضروری توصیه می شود. درباره فواید و ضررهای مصرف تریامسینولون در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید.

هنوز مشخص نشده است که این دارو می تواند از طریق پوست جذب بدن شود و سپس وارد شیر مادر شود یا خیر. سایر داروهای خوراکی که به دسته داروهای کورتیکواستروئیدی تعلق دارند می توانند وارد شیر مادر شوند. اگر قصد مصرف این دارو در دوران شیردهی را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.

تداخلات دارویی تریامسینولون موضعی

پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه از تمامی تداخلات دارویی تریامسینولون آگاه است و شما را راهنمایی خواهند کرد. بدون تائید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آنها را نیز تغییر ندهید.

پیش از شروع مصرف دارو، نام تمامی داروهای مصرفی تان را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به اطلاع پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه برسانید.

سوء مصرف

بلعیدن تریامسینولون موضعی بسیار زیان بخش خواهد بود. در صورت وقوع این اتفاق عوارض جانبی خطرناکی مانند غش کردن و دشواری در تنفس ایجاد می شود. در این هنگام با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

هرگز این دارو را بصورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

تریامسینولون موضعی تنها برای عارضه پوستی فعلی تان تجویز شده است. بدون توصیه پزشک برای درمان سایر مشکلات پوستی تان آن را مصرف نکنید زیرا ممکن است به داروهای دیگری برای درمان نیاز داشته باشند. از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند تست های عملکرد غده های فوق کلیه) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها می تواند به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کند. مخصوصاً اگر مدت طولانی است که در حال مصرف این دارو هستید یا از آن در نواحی گسترده ای از پوستتان استفاده می کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.

نام تمامی داروهایی که در حال مصرف آنها هستید را به اطلاع پزشک خود برسانید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید به محض به خاطر آوردن، آن را مصرف کنید اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را 2 برابر نکنید.

نگهداری

داروی تریامسینولون موضعی را در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. این دارو را در بسته بندی محصول و به دور از رطوبت و نور قرار دهید.

از نگهداری داروها در داخل حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره همه داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

هیچ گاه دارو را داخل توالت یا فاضلاب نیندازید مگراینکه در دستورالعمل استفاده از آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن محصول یا عدم نیاز به آن با یک روش مناسب آن را دور بیندازید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره