اکوکاردیوگرافی در منزل

Echocardiography at Home

آیا خاطرتان هست روزهایی را که بیماران برای انجام تست ECG در بیمارستان‌ها و مطب‌ها، صف‌های طولانی منتظر می‌مانند؟ نه تنها برای تکنسین‌ها بلکه برای بیماران نیز خسته‌کننده بود، اما حال حاضر شرایط تغییر کرده است. مراکز بهداشتی و درمانی تمام تلاش خود را می‌کنند تا با نیازهای متغیر مشتریان خود هماهنگ شوند. خدمات اکوکاردیوگرافی (ECG) خانگی یا نوار قلب در منزل، یکی از این تغییرات انقلابی است که با هدف بهبود تجربه تعداد زیادی از بیمار انجام می‌گیرد.

اکو یا همان اکوکاردیوگرافی چیست؟

الکتروکاردیوگرامی که با عنوان EKG یا ECG شناخته می‌شود، آزمایشی ساده و بی‌درد است که ریتم قلب و فعالیت الکتریکی آن را بررسی می‌کند. حسگرهایی که روی پوست قرار می‌گیرند، سیگنال‌های الکتریکی تولید شده توسط قلب را با هر بار تپش تشخیص می‌دهند. و دستگاهی این سیگنال ها را ثبت می‌کند سپس توسط پزشک بررسی می‌شود تا مشخص شود که چیزی غیر عادی وجود دارد یا خیر.

اهمیت اکوکاردیوگرافی (ECG)

اکوکاردیوگرافی یکی از مهم‌ترین روش‌های تشخیصی در بیماری‌های قلبی است. با استفاده از این آزمون، تخته سیاهی از وضعیت الکتریکی قلب برداشت می‌شود که اطلاعاتی مفصل درباره عملکرد قلب و همچنین وجود هرگونه نقص در عملکرد قلب ارائه می‌دهد. اکوکاردیوگرافی به عنوان یک ابزار تشخیصی برای بیماران با بیماری‌های قلبی مانند آریتمی قلبی، انسداد عروق قلبی و نقص در ساختار قلبی بسیار مؤثر است.

اکوکاردیوگرافی در منزل

چه زمانی از اکوکاردیوگرافی (ECG) استفاده می‌شود؟

اغلب اکوکاردیوگرافی، همراه با سایر آزمایشات، برای تشخیص و نظارت بر شرایط قلبی استفاده می‌شود. می‌توان از آن برای ارزیابی علائمی مانند درد قفسه سینه، تپش قلب، نبض سریع، سرگیجه، سبکی سر و تنگی نفس، که همگی می‌توانند علائم مشکلات قلبی باشند، استفاده نمود. همچنین اگر فاقد علائم باشید، در صورت داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی، پزشک ممکن است اکوکاردیوگرام را به عنوان آزمایش غربالگری توصیه کند. اگر علائم فرد قطع نشده و همچنان در حال تکرار باشد، ممکن است تست ECG در خانه برای تشخیص کافی نباشد.

از اکوکاردیوگرافی می‌توان برای تشخیص موارد زیر استفاده کرد:

  • آریتمی‌ها: ضربان قلب نامنظم که زمانی رخ می‌دهد که قلب خیلی آهسته یا خیلی سریع بزند.
  • بیماری عروق کرونر قلب: زمانی که تجمع مواد چرب باعث محدود شدن یا قطع شدن خون‌رسانی به قلب شود.
  • حملات قلبی: زمانی که جریان خون قلب به طور غیر منتظره قطع یا مسدود شود.
  • کاردیومیوپاتی: بزرگ شدن یا ضخیم شدن دیواره‌های قلب.

یک سری اکوکاردیوگرافی را می‌توان در طول زمان برای نظارت بر فردی که مشکل قلبی دارد یا داروهایی مصرف می‌کند که ممکن است بر قلب تاثیر بگذارد، دریافت نمود.

مزایای استفاده از خدمات نوار قلب در منزل

  • پایش به موقع و دقیق نوار قلب.
  • کاهش زمان انتظار.
  • نتایج دقیق و با کیفیت بالا.
  • بهبود دسترسی به مراقبت از بیمار.
  • تشخیص به موقع.
  • در دسترس و ارزان بودن.

اکوکاردیوگرافی توسط پزشک متخصص قلب و یا پزشکان دیگر که به مشکل قلبی شما مشکوک باشند، درخواست می‌شود.

مزایای استفاده از خدمات نوار قلب در منزل

چگونه برای اکوکاردیوگرافی (ECG) خانگی آماده شویم؟

تست ECG معمولی خانگی یا همان اکو در منزل نیازی به آماده‌سازی خاصی ندارد. با این حال هر دارو یا مکملی که مصرف می‌کنید را به پزشک گزارش دهید، زیرا این عوامل اغلب بر نتایج تست ECG تأثیر می‌گذارند.

در طول اکوکاردیوگرافی چه اتفاقی می‌افتد؟

اکوکاردیوگرافی یا گرفتن نوار قلب در منزل به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. این تست معمولاً شامل قرار دادن تعدادی (حداکثر 12) حسگر کوچک چسبنده به نام الکترود بر روی بازوها، پاها و قفسه سینه است. الکترودها تکه‌های چسبناکی هستند که از طریق سیم به نمایشگر متصل می‌شوند. معمولاً باید قبل از اتصال الکترودها، لباس خود را بالا بزنید و ممکن است سینه شما نیاز به تراشیدن یا تمیز شدن داشته باشد. هنگامی که الکترودها در جای خود قرار گرفتند، ممکن است لباسی داده شود تا بپوشید. در طول گرفتن تست می‌توانید نفس بکشید، اما باید کاملا بی‌حرکت بمانید. پیش از دراز کشیدن مطمئن شوید که گرم و راحت هستید. حرکت، لرز یا صحبت کردن ممکن است در نتایج تست اختلال ایجاد کند.

مراحل اکوکاردیوگرافی تنها چند دقیقه طول می‌کشد تا کامل شود.

در طول اکوکاردیوگرافی چه اتفاقی می‌افتد؟

دریافت نتایج

معمولاً ریتم قلب و فعالیت الکتریکی به صورت نموداری، چه به صورت الکترونیکی و چه بر روی کاغذ، بر روی دستگاه ضبط اکوکاردیوگرافی نمایش داده می‌شود. اطلاعات مربوط به قلب توسط دستگاه اکوکاردیوگرافی (ECG) به صورت الکترونیکی ذخیره می‌شود و پس از پایان آزمایش، پزشک می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد. پزشک متخصص به بررسی اکوکاردیوگرافی نیاز داشته باشد تا نشانه‌های مشکل اساسی را مشاهده نماید. و همچنین ممکن است پیش از تعیین نهایی وجود مشکل، آزمایشات دیگری نیز انجام گیرد.

نتایج اکوکاردیوگرافی (ECG)  یا اکو قلب در منزل اطلاعات زیر را به ما نشان می‌دهد:

  • ضربان قلب: معمولاً نبض برای تعیین ضربان قلب بررسی می‌شود. اگر نبض به سختی قابل احساس باشد یا اگر آنقدر تند یا نامنظم است که نمی‌توان شمارش دقیقی دریافت نمود، نوار قلب در منزل می‌تواند گزینه موثری باشد. هم‌چنین می‌توان ضربان قلب بالا (تاکی کاردی) یا ضربان قلب آهسته (برادی کاردی) را نیز تشخیص داد.
  • حمله قلبی: انجام نوار قلب می‌تواند نشانه‌های حمله قلبی فعلی یا قبلی را نشان دهد.
  • ریتم قلب: تست ECG در حین مشاهده علائم می‌تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که آیا درد قفسه سینه ناشی از کاهش جریان خون به قلب است یا خیر.
  • تامین خون: اصطلاح "ترانس واژینال" به سونوگرافی گفته می‌شود که از طریق واژن انجام می‌گیرد. از فرد خواسته می‌شود که در طول عمل به پشت یا پهلو دراز بکشد و پاهای خود را به سمت سینه بلند کند. پس از آن، یک پروب سونوگرافی کوچک با پوشش استریل به آرامی وارد واژن می شود و تصاویر به مانیتور منتقل می شود. معاینات داخلی ممکن است ناراحت کننده باشند، اما معمولاً دردناک نیستند و زمان‌بر نمی‌باشند.
  • تغییرات ساختاری: نوارقلب می‌تواند اطلاعاتی در مورد بزرگ شدن قلب، نقایص قلبی و سایر مشکلات قلبی را نشان دهد.

دریاقت نتایج اکوکاردیوگرافی

آیا خطرات یا عوارض جانبی وجود دارد؟

تست ECG در خانه یا اکو در منزل آزمایشی بدون درد، سریع و بی خطر است. الکترودهای مورد استفاده در آزمایش، برق تولید نمی‌کنند. بنابراین خطر برق گرفتگی در طول آزمایش وجود ندارد. الکترودها فقط فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کنند. ممکن است هنگام برداشته شدن الکترودها از پوست، کمی احساس ناراحتی به افراد دهد و در برخی موارد محلی که الکترودها قرار داده شده‌اند، با راش و جوش‌های خفیف همراه می‌شوند.

تست استرس یا ورزش ECG در محیطی کنترل شده انجام می‌گیرد و فرد بیمار تحت بررسی دقیق قرار خواهد گرفت. بر فرد نظارت مداوم می‌شود تا اگر دچار احساس ناخوشایندی شد آن را متوقف کنند.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاهده موارد انتخاب شده
اکوکاردیوگرافی در منزل
390,000 تومان
انتخاب
مشاوره