گولیموماب

Golimumab
نام های تجاری

گولیموماب (نام تجاری: سیمپونی)، نوعی داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که در کنترل و بهبود بیماری های خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی، کولیت اولسراتیو کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف گولیموماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: گولیموماب

نام تجاری: سیمپونی، سیمپونی اسمارت جک، سیمپونی آریا

موارد مصرف

داروی گولیموماب (سیمپونی)

گولیموماب برای درمان انواع خاصی از آرتروز (مانند آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیس، آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان پلی آرتروز، اسپوندیلیت آنکیلوزان (بیماری التهاب پیش رونده مزمن ستون مهره ها)) مصرف می شود. این دارو به دسته ای از داروها تحت عنوان مسدود کننده های عوامل نکروز تومور شناخته می شوند. این دارو، پروتئین (عامل نکروز تومور) موجود در سیستم ایمنی بدن که باعث تورم و آسیب مفصل می شود را مسدود می کند. گولیموماب، آسیب مفصل و درد / تورم آن را کاهش می دهد و به بیماران کمک خواهد کرد تا حرکت بهتری داشته باشند.

درمان انواع خاصی از آرتروز با داروی گولیموماب

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف گولیموماب و در هربار شروع مجدد آن، برگه راهنما دارو را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه برسانید.

گولیموماب، توسط پزشک، بصورت وریدی و به آهستگی و معمولاً بیش از 30 دقیقه به بیماران تزریق می شود. پس از دریافت اولین دوز، این دارو معمولاً هر 4 هفته یک بار و سپس هر 8 هفته یک بار، به بیماران تزریق می شود. مقدار مصرفی دارو براساس وزن بیمار، تعیین خواهد شد. در کودکان، اندازه بدنشان نیز در تعیین دوز مصرفی، دخیل است.

بیشترین اثرگذاری این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، زمان دریافت دوز بعدی دارو را در تقویم خود علامت گذاری کنید.

در صورت عدم بهبودی یا تشدید علائم، پزشکتان را مطلع سازید.

عوارض جانبی

قرمزی، سوزش یا درد در محل تزریق، ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این علائم، فوراً پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالج این دارو را برایتان تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. بیشتر مصرف کنندگان این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت وقوع هریک از عوارض جانبی جدی: کبودی / خونریزی آسان، بی حسی / گزگز دست و پا، عدم ثبات، ضعف عضلانی بدون دلیل، تغییرات بینایی، درد عضلات / مفاصل، راش های پروانه ای شکل روی بینی و گونه ها، علائم نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا / پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرمعمول / ناگهانی)، علائم عفونت (مانند تب / لرز / سرفه / گلودرد مداوم، تعریق غیر عادی)، علائم آسیب کبدی (مانند ادرار تیره، تهوع / استفراغ / از دست دادن اشتها مداوم، معده / شکم درد، زردی چشم / پوست) فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

در صورت وقوع هر یک از عوارض جانبی جدی از جمله درد قفسه سینه و تشنج، به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید.

گولیموماب معمولاً منجر به ایجاد راش هایی می شود که زیاد جدی نیستند. با این وجود، ممکن است نتوانید آن ها را از راش های نادر که می توانند نشانه ای از یک واکنش آلرژیک شدید باشند،، تشخیص دهید. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه راش، فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

عوارض جانبی داروی گولیموماب

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به گولیموماب نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

البته موارد مذکور تمامی عوارض جانبی گولیموماب را در بر نمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف گولیموماب، در صورت داشتن حساسیت به آن و یا هرگونه حساسیت دیگری، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزا غیرفعالی می باشد که می تواند منجر به ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از مصرف این دارو، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود، مخصوصاً: مشکلات خونی / مغز استخوان (مانند گلبول های قرمز و سفید خون و پلاکت ها)، برخی از اختلالات مغزی / عصبی (مانند ام اس، سندرم گیلن-باره)، سرطان، عفونت های جاری / اخیر / مکرر (مانند قارچ، هپاتیت B، سل)، بیماری قلبی (به ویژه نارسایی احتقانی قلب)، لوپوس و تشنج، مطلع سازید.

گولیموماب، افراد را در معرض خطر ابتلا به عفونت های مختلف قرار می دهد و یا عفونت های فعلی را تشدید خواهد کرد. بنابراین، برای جلوگیری از شیوع عفونت، دستان خود را به خوبی بشویید. همچنین از تماس با افراد مبتلا به عفونت های واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) خودداری نمایید. اگر در معرض عفونت قرار گرفته اید یا برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشکتان مشورت کنید.

بدون رضایت پزشکتان از انجام هرگونه ایمن سازی / واکسیناسیون خودداری نمایید. همچنین از از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده را دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزای استنشاقی) اجتناب کنید.

برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، هنگام استفاده از اشیای تیز مانند تیغ ریش تراش و ناخن گیر احتیاط کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های تماسی خودداری نمایید.

قبل از انجام هرگونه عمل جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به اطلاع پزشک یا دندانپزشک خود برسانید.

افراد مسن نسبت به عوارض جانبی این دارو مخصوصاً خطر ابتلا به عفونت، حساسیت بیشتری دارند.

موارد احتیاطی مصرف داروی گولیموماب

در دوران بارداری، گولیموماب تنها در مواقع ضروری مصرف می شود. درباره خطرات و فواید مصرف این دارو با پزشکتان مشورت کنید. مادرانی که در دوران بارداری این دارو را مصرف کرده اند می بایست از پزشک درباره واکسیناسیون نوزادشان، سوال کنند.

انتقال این دارو به شیر مادرمشخص نیست. پیش از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی، ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این یادداشت، حاوی همه تداخلات دارویی گولیموماب نیست. لیستی از تمامی داروهای مصرفی تان (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) بنویسید و آن را در اختیار پزشک معالجتان قرار دهید. بدون تأیید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آنها را نیز تغییر ندهید.

محصولاتی که با این دارو تداخل ایجاد می کنند عبارتند از: مسدود کننده های عوامل نکروز تومور (مانند آدالیمومب، سرتولیزوماب، اتانرسپت، اینفیلیکسیماب)، داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن (مانند آباتاسبت، آناکینرا، سیکلوسپورین).

در طول مصرف گولیموماب، از درمان هایی که حاوی باکتری ها یا ویروسهای زنده هستند (مانند واکسن سل، واکسن آنفولانزای استنشاقی) خودداری نمایید زیرا ممکن است خطر ابتلا به عفونت های جدی را افزایش دهند.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکلات تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

هرگز این دارو را بصورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.

از انجام منظم آزمایش های تشخیصی/ پزشکی (مانند شمارش کامل سلول های خونی، عملکرد کبد، معاینات پوستی، آزمایش سل / هپاتیت B) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروزعوارض جانبی کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.

دوز فراموش شده

در صورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، فوراً از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بخواهید یک برنامه دوز جدید برایتان تعیین کند.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی گولیموماب را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را می توان به مدت 4 ساعت در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد.

از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و به خاطر داشته باشید که همواره داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره