فسفومایسین

Fosfomycin
نام های تجاری

فسفومایسین (نام تجاری: مونورول)، از داروهای آنتی بیوتیکی قوی است که در درمان عفونت های باکتریایی مجاری ادراری و به خصوص مثانه کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف فسفومایسین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: فسفومایسین

نام تجاری: مونورول

موارد مصرف فسفومایسین

داروی فسفومایسین (مونورول)

فسفومایسین نوعی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت های مثانه (مانند سیستیت حاد یا عفونت های دستگاه ادراری تحتانی) در زنان استفاده می شود. این دارو با توقف رشد باکتری ها کار می کند. این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای عفونتهای ویروسی (مانند سرماخوردگی، آنفولانزا) موثر نیست. از فسفومایسین نباید برای درمان عفونت های خارج از مثانه (مانند عفونت های کلیه) استفاده شود.

درمان عفونت مثانه با داروی فسفومایسین

زمان و نحوه مصرف فسفومایسین

پیش از هر بار مصرف این دارو، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

فسفومایسین معمولا فقط یک دوز و یک بار در روز توسط پزشک تجویز می شود. قبل از مصرف این دارو را با آب مخلوط کنید. محتویات 1 قرص را در نصف لیوان (4 اونس یا 120 میلی لیتر) آب سرد ریخته و هم بزنید تا حل شود. از آب گرم استفاده نکنید و همه مخلوط را فوراً بنوشید.

علائم باید طی 2 تا 3 روز بهتر شود. اگر بعد از 3 روز علائم بهبود نیافتند یا بدتر شدند، به پزشک خود بگویید.

عوارض جانبی فسفومایسین

اسهال، حالت تهوع، سردرد، ناراحتی از واژن یا سرگیجه می تواند از عوارض فسفومایسین باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف فسفومایسین دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله تغییرات بینایی، ضعف غیرمعمول را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو به دلیل وجود نوعی باکتری، به ندرت ممکن است باعث بیماری روده ای شدید (اسهال مرتبط با کلستریدیوم دیفیسیل) شود. این وضعیت ممکن است در طول درمان یا هفته ها تا ماه ها پس از قطع درمان رخ دهد. در صورت بروز علائمی از جمله: اسهال مداوم، درد / گرفتگی شکم یا معده، خون / مخاط در مدفوع پزشک خود را مطلع کنید.

اگر این علائم را دارید، از محصولات ضد اسهال یا مواد مخدر استفاده نکنید زیرا ممکن است علائم را تشدید کند.

سردرد از عوارض جانبی داروی فسفومایسین

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی فسفومایسین را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف فسفومایسین، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص بیماری کلیوی مطلع سازید.

در صورت بروز علائم عفونت کلیه (مانند درد در ناحیه پهلو یا کمر، تب، لرز)، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

فسفومایسین ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

این محصول ممکن است حاوی شکر و یا آسپارتام باشد. در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوریا (PKU) یا هر بیماری دیگری که لازم است این مواد را در رژیم غذایی خود محدود کنید، احتیاط بیشتری لازم است. در مورد استفاده بی خطر از این محصول از پزشک خود یا پزشک داروخانه سوال کنید.

فسفومایسین ممکن است باعث شود که واکسن های زنده باکتریایی (مانند واکسن تیفوئید) نیز کارایی نداشته باشند. در حین استفاده از این دارو هیچگونه واکسیناسیونی انجام ندهید، مگر اینکه پزشک گفته باشد.

بیماری های کلیوی از موارد احتیاطی مصرف داروی فسفومایسین

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، فسفومایسین باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. در مورد خطرات و فواید این دارو با پزشک مشورت کنید.

این دارو به مقدار کم به شیر مادر منتقل می شود، اما بعید است به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی فسفومایسین

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی فسفومایسین را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با فسفومایسین تداخل دارند عبارتند از: متوکلوپرامید، پروبنسید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

از علائم سوء مصرف می توان به کاهش شنوایی و طعم فلزی اشاره کرد

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً از آن برای عفونت دیگر استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک بگوید.

ممکن است در حین مصرف فسفومایسین آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند کشت ادرار) انجام شود. تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را حفظ کنید.

دوز فراموش شده

به دلیل اینکه این دارو فقط یکبار و یک دوز مصرف می شود امکان فراموش کردن دوز مصرفی دارو امکان پذیر نیست.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره