پالبوسیکلیب با نام تجاری ایبرانس، نوعی داروی ضد سرطان و خوراکی است که در درمان برخی از سرطان های پستان استفاده می شود. این دارو از دسته داروهای درمان هدفمند است که بنا بر شرایط بیمار و معمولاً همراه با یک داروی دیگر مانند فولوسترانت تجویز می شود.
نام تجاری: ایبرانس
نام عمومی: پالبوسیکلیب
از داروی ایبرانس (پالبوسیکلیب) Ibrance در درمان یکی از انواع سرطان پستان استفاده می شود. عملکرد این دارو به صورت کاهش سرعت یا توقف رشد سلول های سرطانی می باشد.
پیش از شروع مصرف داروی ایبرانس (Ibrance) و یا در هربار شروع مجدد آن، برگه راهنما دارو را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه بپرسید.
این دارو طبق توصیه پزشک و معمولاً روزی یک بار و به مدت ۲۱ روز مصرف شده و سپس به مدت ۷ روز، مصرف آن قطع می شود. این چرخه یک دوره درمان است. مصرف داروها را طبق توصیه پزشک ادامه دهید.
داروی ایبرانس (Ibrance) به شکل کپسول یا قرص می باشد. کپسول باید همراه با غذا خورده شود در حالی که قرص هم می تواند با غذا و هم بدون آن، مصرف شود. دارو را قورت دهید و از جویدن و شکستن قرص ها و باز کردن کپسول ها خودداری نمایید.
در صورتی که کپسول ها و قرص ها شکسته یا آسیب دیده به نظر می رسیدند، از مصرف آن ها اجتناب کنید. اگر پس از مصرف این داروها استفراغ کردید، از مصرف مجدد دارو در آن روز خودداری نمایید و درمان را طبق برنامه در روز بعد ادامه دهید.
دوز دارو بر اساس شرایط پزشکی بیمار، میزان پاسخ دهی او به درمان، تست های آزمایشگاهی و سایر داروهای مصرفی او تعیین می شود. همه داروهای مصرفی را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به اطلاع پزشک معالج یا پزشک داروخانه برسانید. ممکن است پزشک برای کاهش عوارض جانبی، توصیه به قطع مصرف دارو یا کاهش آن داشته باشد.
در هنگام مصرف داروی ایبرانس (Ibrance) از خوردن گریپ فروت یا نوشیدن آب گریپ فروت خودداری کنید مگر اینکه پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه، توصیه کرده باشد. گریپ فروت می تواند عوارض جانبی ناشی از این دارو را افزایش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک یا پزشک داروخانه مشورت کنید.
بیشترین اثربخشی این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. به همین منظور، دارو را هر روز و در یک زمان خاص مصرف کنید.
دوز دارو و مقدار آن را افزایش ندهید و از آن، طولانی تر از زمان تجویز شده توسط پزشک استفاده نکنید. با این کار نه تنها بیماری سریع تر بهبود نخواهد یافت بلکه خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی نیز افزایش می یابد.
از آنجا که داروی ایبرانس (Ibrance) از طریق پوست و ریه ها نیز قابل جذب است، ممکن است به جنین آسیب برساند بنابراین زنانی که باردار هستند و یا ممکن است باردار شوند نباید این دارو را مصرف کنند و یا گرد ناشی از کپسول آن را استنشاق کنند.
حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، اسهال، خستگی، ضعف، ریزش مو ،زخم های دهان، بی حسی / سوزن سوزن شدن دست ها / پاها، می توانند از عوارض جانبی داروی ایبرانس (Ibrance) می باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این علائم، فوراً پزشک یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.
افرادی که از این دارو استفاده می کنند ممکن است دچار عوارض جانبی جدی شوند. با این حال، پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. نظارت و مراقبت مناسب توسط پزشک، می تواند خطرات ناشی از عوارض جانبی را کاهش دهد.
در صورت وقوع عوارض جانبی جدی زیر، فوراً پزشک خود را مطلع سازید: علائم کم خونی (مانند خستگی غیرمعمول، رنگ پریدگی پوست، ضربان قلب سریع)، کبودی / خونریزی آسان (مانند خون دماغ)، علائم مشکلات ریوی (مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس).
استفاده از داروی ایبرانس (Ibrance) ممکن است توانایی بدن را در مقابله با عفونت ها کاهش داده و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت های جدید یا تشدید عفونت های فعلی را افزایش می دهد. در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم، سرفه) پزشک خود را مطلع سازید.
واکنش جدی آلرژیک نسبت به اینمحصول به ندرت رخ می دهد با این وجود در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک مانند راش های پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، به مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.
موارد مذکور تمامی عوارض جانبی را در بر نمی گیرد. در صورت مشاهده هر عارضه غیر معمولی با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.
پیش از مصرف پالبوسیکلیب، درصورت داشتن آلرژی به آن و یا هرگونه آلرژی دیگری، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول می تواند حاوی اجزا غیرفعالی باشد که باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه مشورت کنید.
پیش از مصرف این دارو، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً بیماری های کبدی، مطلع سازید.
این دارو افراد را در معرض خطر ابتلا به عفونت های مختلف قرار می دهد و یا عفونت های فعلی را تشدید می کند. بنابراین برای جلوگیری از انتقال عفونت، دستان خود را به خوبی بشویید. از تماس با افراد مبتلا به بیماری های واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) خودداری کنید. در صورتی که در معرض عفونت قرار گرفته اید و یا می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید با پزشک خود مشورت کنید.
بدون تائید پزشک از انجام هرگونه واکسیناسیون / ایمن سازی خودداری کنید و از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده (مانند واکسن زنده آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) را دریافت کرده اند، اجتناب کنید.
برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، در هنگام کار با اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر احتیاط کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.
پیش از انجام هرگونه جراحی، نام همه داروهای مصرفی را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید.
داروی ایبرانس (Ibrance) بر روی باروری در مردان تأثیر می گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان صحبت کنید.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، پزشکتان را مطلع سازید. در حین مصرف این دارو، نباید باردار شوید زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. مردانی که همسرانی در سنین باروری دارند، باید هنگام استفاده از این دارو و تا ۳ ماه پس از مصرف آخرین دوز، از روش های قابل اطمینان برای کنترل بارداری استفاده کنند. زنان در سنین باروری باید پیش از شروع داروی ایبرانس (Ibrance) و هنگام استفاده از آن و حداقل ۳ هفته پس از مصرف آخرین دوز، از روش های قابل اطمینان کنترل بارداری، استفاده کنند. در صورت باردار شدن هنگام مصرف این دارو، در مورد خطرات و فواید این دارو با پزشک خود صحبت کنید.
از آنجا که این دارو از طریق پوست و ریه ها قابل جذب است و ممکن است به جنین آسیب برساند، زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار باشند نباید این دارو را مصرف کنند و یا گرد و غبار ناشی از این کپسول ها را تنفس کنند.
هنوز مشخص نشده است که داروی ایبرانس (Ibrance) وارد شیر مادر می شود یا خیر با این وجود به دلیل خطرات احتمالی، شیردهی در طول درمان و حداقل ۳ هفته پس از درمان با این دارو توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و یا خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی را افزایش خواهند داد. این متن حاوی همه تداخلات دارویی احتمالی نیست. نام تمامی داروهای مصرفی تان را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را بنویسید و در اختیار پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه قرار دهید. بدون تائید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آن ها را نیز تغییر ندهید.
سایر داروهایی که می توانند در عملکرد داروی پالبوسیکلیب اختلال ایجاد کنند عبارتند از: داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول، کاربامازپین، فنی توئین)، ریفامایسین ها (مانند ریفامپین) و گل راعی و غیره.
در صورت مصرف بیش از حد داروی ایبرانس (Ibrance) و بروز علائم جدی مانند غش کردن و دشواری در تنفس با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
این دارو را هرگز به صورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.
تست های آزمایشگاهی و پزشکی (مانند شمارش کامل خون) باید قبل از شروع مصرف این دارو و هنگام مصرف آن انجام شود. همه تست های آزمایشگاهی و پزشکی خود را به موقع انجام دهید.
اگر یک دوز از دارو را فراموش کرده اید، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
دارو ایبرانس (Ibrance) را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگه دارید و از آن در حمام و دستشویی نگهداری نکنید. همواره همه داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
هیچ گاه داروها را داخل توالت یا چاه های فاضلاب نیندازید مگراینکه در دستورالعمل مصرف آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن محصول و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب، آن را دور بیندازید.