الوکسادولین

Eluxadoline
نام های تجاری

الوکسادولین (نام تجاری: وایبرزی)، از داروهای مؤثر بر سیستم عصبی مرکزی است که در درمان اسهال در موارد ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف الوکسادولین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: الوکسادولین

نام تجاری: وایبرزی، الوکسان

موارد مصرف الوکسادولین

داروی الوکسادولین (الوکسان)

الوکسادولین در درمان بعضی بیماری های معده و شکم (مانند سندرم روده ی تحریک پذیر همراه با اسهال) استفاده می شود. الوکسادولین حرکات شکمی را کند کرده و باعث کاهش علائمی مانند شکم درد و اسهال می شود.

زمان و نحوه مصرف الوکسادولین

پیش از شروع مصرف الوکسادولین یا در هر بار شروع مجدد آن، راهنمای استفاده از دارو را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

الوکسادولین بنابر توصیه پزشک، 2 بار در روز به صورت خوراکی و به همراه غذا مصرف می شود. دوز دارو بر اساس شرایط پزشکی شخص، میزان پاسخ دهی او به درمان و سایر داروهای دیگری که مصرف می کند، تعیین می شود. تمامی داروهای مصرفی خود را (داروهای تجویز شده توسط پزشک، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) به اطلاع پزشک یا داروساز خود برسانید. بدون توصیه پزشک، دوز دارو را افزایش ندهید و یا بیشتر از مقدار تعیین شده و طولانی تر از زمان تعیین شده، از آن استفاده نکنید؛ چراکه نه تنها بیماری زودتر بهبود پیدا نمی کند بلکه فقط خطر بروز عوارض جانبی بیشتر می شود. مصرف دارو طبق دستور پزشک متوقف کنید.

بیشترین اثرگذاری این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ به همین منظور، در ساعت مشخصی از روز، از آن استفاده کنید.

اگر در حال استفاده از داروی الوکسادولین برای درمان اسهال خود هستید، به صورت منظم از آن استفاده نکنید وگرنه دچار یبوست خواهید شد. البته در صورت ابتلا به اسهال شدید، باید از این دارو استفاده کرد. اگر پس از مصرف الوکسادولین، دچار یبوست شدید شده اید، فوراً مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

اگرچه الوکسادولین کمک کننده بوده اما گاهی اوقات می تواند اعتیادآور باشد. این موضوع زمانی بسیار خطرناک تر خواهد شد که فرد دچار اختلال مصرف مواد (مصرف بیش از اندازه و یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل) نیز باشد. مصرف دارو طبق دستور پزشک، احتمال قرار گیری در معرض خطر اعتیاد را کاهش می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

در صورت بهبود نیافتن یا تشدید عوارض، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

عوارض جانبی الوکسادولین

یبوست، حالت تهوع، استفراغ، درد ناحیه شکمی و خواب آلودگی، همگی از عوارض جانبی مصرف الوکسادولین هستند. تداوم یا تشدید هر یک از این علائم را فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت شدید بودن اسهال فوراً مصرف الوکسادولین را متوقف کرده و به پزشک یا داروساز خود، مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف الوکسادولین، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز علائم التهاب پانکراس یا اسپاسم اسفنکتر اودی (دریچهٔ ماهیچه ای که میزان خروج صفرا و ترشحات لوزالمعده را به درونِ بخشِ دومِ دوازدهه کنترل می کند) مانند یک دل درد ناگهانی و شدید که به سمت کمر و شانه حرکت می کند یا حالت تهوع و استفراغ مزمن، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون عارضه های پوستی، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

درد در ناحیه شکمی از عوارض جانبی داروی الوکسادولین

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف الوکسادولین

پیش از مصرف الوکسادولین، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی یا خانوادگی از اختلال مصرف مواد (مانند استفاده بیش از اندازه یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)، جراحی برداشت کیسه صفرا، بیماری های کبدی، التهاب پانکراس، سایر مشکلات معده ای و شکم (مانند انسداد یا گرفتگی اسفنکتر اودی و یبوست های شدید و طولانی مدت) مطلع سازید.

مصرف الوکسادولین ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید. نوشیدن مقدار زیادی الکل در هنگام استفاده از این دارو، خطر ابتلا به التهاب پانکراس را افزایش می دهد.

پیش از انجام هر گونه عمل جراحی، تمامی داروهای مصرفی تان را (داروهای تجویز شده توسط پزشک، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) به اطلاع پزشک یا دندانپزشک خود برسانید.

افراد مسن نسبت به عوارض جانبی الوکسادولین، مخصوصاً یبوست یا درد در ناحیه معده و شکم، حساس تر هستند.

در طول بارداری از این دارو فقط در مواقع ضروری استفاده شود. درباره فواید و ضررهای استفاده از این دارو در حین بارداری، با پزشک خود مشورت کنید.

هنوز مشخص نشده است که آیا الوکسادولین می تواند وارد شیر مادر شود یا خیر. اگر در هنگام شیردهی قصد استفاده از این دارو را دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی الوکسادولین

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی الوکسادولین را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

در هنگام مصرف داروها، تست های آزمایشگاهی مانند تست های عملکرد کبدی و اندازه گیری سطح لیپاز در خون را نیز باید انجام دهید. به خاطر داشته باشید که تمامی تست های آزمایشگاهی و پزشکی خود را به صورت منظم انجام دهید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از نگهداری دارو در دستشویی یا حمام خودداری کنید. همچنین داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره