زینک سولفات

Zinc Sulfate
نام های تجاری

زینک سولفات (نام تجاری: مر-زینک) یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که در رشد بدن و بهبود سلامت اندام و حفظ ایمنی بدن کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف زینک سولفات، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: زینک سولفات

نام تجاری: مر-زینک

موارد مصرف زینک سولفات

مکمل زینک سولفات (مر-زینک)

زینک سولفات نوعی ماده معدنی است که از آن برای درمان یا جلوگیری از کمبود روی استفاده می شود.

زمان و نحوه مصرف زینک سولفات

این مکمل را به صورت خوراکی طبق تجویز پزشک یا بر اساس اطلاعات روی بسته دارو مصرف کنید.

زینک سولفات را 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مصرف کنید. در صورت ابتلا به ناراحتی معده می توانید آن را همراه با غذا مصرف کنید. بهتر است آن را به شکل کامل قورت دهید و از خرد کردن یا جویدن آن خودداری کنید..

ظرف 2 ساعت بعد از مصرف این مکمل از مصرف شیر، سبوس، دانه های خوراکی یا غلات خودداری کنید.

بیشترین اثربخشی داروها و مکمل ها در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

عوارض جانبی زینک سولفات

از عوارض زینک سولفات می توان به حالت تهوع، ناراحتی معده، سوزش معده اشاره کرد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بلافاصله به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این مکمل را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف زینک سولفات، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

سوزش معده از عوارض جانبی مکمل زینک سولفات

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی: تب، لرز، گلودرد، زخم های دهانی، خستگی غیرمعمول و ضعف، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این مکمل را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

در صورت ابتلا به برخی بیماری های خاص از مصرف زینک سولفات خودداری کنید. در صورت ابتلا به کمبود مس در خون، با پزشک خود یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

پیش از مصرف زینک سولفات، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سابقه پزشکی خود مطلع سازید.

در صورت بارداری، قبل از استفاده از این دارو به پزشک خود اطلاع دهید.

زینک سولفات به شیر مادر منتقل می شود. هرچند که گزارشی مبنی بر آسیب به نوزاد گزارش نشده است، اما بهتر است قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی زینک سولفات

اگر این دارو را تحت نظر پزشک خود مصرف می کنید، پزشک عمومی یا پزشک داروخانه از قبل در مورد هرگونه تداخل دارویی احتمالی آگاه هستند و شما را از نظر آنها تحت نظر خواهند داشت. بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

پیش از مصرف زینک سولفات، تمام داروهای دارای نسخه و بی نسخه را که مصرف می کنید، به خصوص داروهای پنی سیلامین و فسفر را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

تداخل دارویی پنی سیلامین با مکمل زینک سولفات

این محصول می تواند باعث کاهش جذب برخی داروهای دیگر مانند آنتی بیوتیک های تتراسایکلین (از جمله داکسی سایکلین، مینوسایکلین)، بیس فسفونات ها (به عنوان مثال، آلندرونات) و آنتی بیوتیک های کینولون (مانند سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین) شود؛ بنابراین، مصرف این داروها را تا آنجا که ممکن است از این محصول جدا کنید. از پزشک خود یا پزشک داروخانه در مورد اینکه چه مدت باید بین مصرف این داروها صبر کنید بپرسید، همچنین برای تایید یک برنامه دوز متناسب با تمام داروهای مصرفی خود از پزشک داروخانه یا پزشک خود کمک بگیرید.

این یادداشت تمامی تداخلات دارویی زینک سولفات را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید. همچنین لیستی از داروهای مصرفی خود همراه داشته باشید و آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه به اشتراک بگذارید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت تهوع شدید، استفراغ، سرگیجه، غش و تنگی نفس باشد.

توجه

این محصول را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید. رعایت رژیم متعادل در هنگام مصرف این دارو اهمیت زیادی دارد.

غذاهایی که منبع خوبی برای روی هستند شامل گوشت قرمز بدون چربی، غذاهای دریایی، نخود و لوبیا می باشند.

بهتر است آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند ازمایش سطح روی و مس) به صورت دوره ای انجام شود تا میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز  بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

مکمل زینک سولفات را در دمای اتاق (بین 15-30 درجه سانتیگراد) و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره