پلی اتیلن گلیکول 3350

Polyethylene Glycol 3350
نام های تجاری

پلی اتیلن گلیکول (نام تجاری:کلیرلاکس)، از داروهای ملین است که با افزایش حجم آب در روده به تحریک آن و ایجاد احساس دفع کمک می کند. این دارو در درمان یبوست کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف پلی اتیلن گلیکول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: پلی اتیلن گلیکول 3350

نام تجاری: کلیرلاکس

موارد مصرف

داروی پلی اتیلن گلیکول (کلیرلاکس)

از این دارو برای درمان یبوست های گاه به گاه استفاده می شود. این دارو، با ذخیره آب در مدفوع باعث نرم شدن مدفوع شده و دفعات دفع مدفوع را افزایش می دهد. همچنین، پلی اتیلن گلیکول 3350 به عنوان ملینی از نوع اسمزی شناخته می شود. این دارو بدون نیاز به نسخه نیز در دسترس است. اگر این دارو را به طور خودسرانه مصرف می کنید، باید برگه راهنمای دارو را به خوبی مطالعه کنید تا بدانید چه موقع نیاز است با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

درمان یبوست با داروی پلی اتیلن گلیکول

زمان و نحوه مصرف پلی اتیلن گلیکول

این دارو را یک بار در روز به صورت خوراکی مصرف کرده، یا طبق تجویز پزشک یا برگه راهنمای دارو استفاده کنید.

اگر این دارو به شکل بسته های جداگانه ای تجویز شده است، پودر را طبق تجویز پزشک معالج یا پزشک داروخانه مخلوط کنید. همچنین اگر از شربت آن استفاده می کنید، از کلاهک بطری آن برای اندازه گیری دوز تجویز شده استفاده کنید. پودر را با یک لیوان (120-240 میلی لیتر) مایع مانند آب، آبمیوه، نوشابه، قهوه یا چای ترکیب کنید. پیش از نوشیدن محلول، پودر را خوب هم بزنید تا کاملا حل شود. اگر سوالی دارید، از پزشک داروخانه بپرسید.

پلی اتیلن گلیکول ممکن است باعث شود تا بعضی از غلظت دهنده های مایع (محصولات پایه نشاسته ای) عملکرد مناسبی نداشته باشند، که این امر ممکن است خطر خفگی را افزایش دهد. اگر همراه با این دارو از غلظت دهنده های مایع استفاده می کنید، از پزشک داروخانه بخواهید تا غلظت دهنده ای را تجویز کند که با این دارو تداخل نداشته باشد.

ممکن است دفع مدفوع 2 تا 4 روز پس از شروع مصرف این دارو طول بکشد. از افزایش خودسرانه دوز مصرفی خود خودداری کنید و آن را بیشتر از زمان و مقدار تجویز شده مصرف نکنید. همچنین، بیش از 2 هفته از این دارو استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک چنین تجویزی داشته باشد. در صورت تداوم یا تشدید عارضه، به پزشک خود اطلاع دهید. استفاده طولانی مدت یا سوء مصرف این دارو ممکن است منجر به وابستگی به ملین ها و یبوست مزمن شود. همچنین سوء مصرف ممکن است باعث ایجاد اسهال، از دست دادن بیش از حد آب بدن (دهیدراتاسیون) و عدم تعادل مواد معدنی (به عنوان مثال، کاهش سطح سدیم بدن) شود.

درصورت استفاده از پلی اتیلن گلیکول بی نسخه برای خود درمانی و عدم مشاهده اثربخشی آن پس از 7 روز، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی پلی اتیلن گلیکول

از عوارض جانبی پلی اتیلن گلیکول می توان به حالت تهوع، گرفتگی شکم یا نفخ اشاره کرد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک معالج یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالج این دارو را تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

اگر در طول مصرف این دارو دچار افزایش دفعات دفع مدفوع، اسهال مداوم، درد شدید یا مداوم معده / شکم ، مدفوع خونی یا خونریزی مقعدی شدید فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

گرفتگی شکم از عوارض جانبی داروی پلی اتیلن گلیکول

موارد مذکور، تمام عوارض پلی اتیلن گلیکول را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف پلی اتیلن گلیکول، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه تهوع مداوم / استفراغ / دل درد، اختلالات معده / روده (مانند انسداد روده، سندرم روده تحریک پذیر) و بیماری کلیوی، مطلع سازید.

مصرف این دارو در افراد مسن نیازمند احتیاط بیشتری است زیرا ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی آن به ویژه اسهال داشته باشند.

سابقه دل درد از موارد احتیاطی مصرف داروی پلی اتیلن گلیکول

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز است استفاده شود. درباره خطرات و فواید آن با پزشک صحبت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی پلی اتیلن گلیکول

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت اسهال شدید، سرگیجه و کاهش مقدار ادرار باشد.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

برای جلوگیری از یبوست مرتباً ورزش کنید، مایعات کافی بنوشید و غذاهای غنی از فیبر مانند سبوس، غلات کامل، میوه های تازه و سبزیجات بخورید. با پزشک معالج یا پزشک داروخانه در مورد تغییر سبک زندگی که می تواند موثر باشد مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید ، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت دارو نگهداری شود. برگه راهنمای دارو را به خوبی مطالعه کنید تا از محدوده دمایی مناسب برای نگهداری دارو مطلع شوید. اگر درباره نگهداری آن سوالی دارید از پزشک داروخانه بپرسید. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره