قرص بیزاکودیل (نام تجاری: دوسالاکس)، نوعی داروی ملین می باشد که برای درمان یبوست و یا خالی کردن روده پیش از جراحی، کولونوسکوپی و یا سایر روش های تصویربرداری و درمانی تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف قرص بیزاکودیل، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.
نام عمومی: بیزاکودیل
نام تجاری: دالکولاکس
از بیزاکودیل به منظور درمان یبوست و پاک کردن روده قبل از معاینه / عمل جراحی، استفاده می شود. بیزاکودیل از دسته ی داروهای ملین و محرک می باشد. این دارو با افزایش حرکات روده به دفع مدفوع کمک می کند.
بیزاکودیل باید به صورت خوراکی و طبق دستور پزشک مصرف شود. در صورت مصرف دارو جهت خود درمانی، اطلاعات موجود در بسته بندی دارو را به خوبی مطالعه کنید. می توانید سوالات خود را از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
دارو را به طور کامل ببلعید. از خرد کردن، جویدن، شکستن و مصرف آنتی اسیدها، شیر و محصولات مربوط به شیر تا یک ساعت پس از مصرف دارو خودداری کنید.
دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد، سن و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود. از افزایش میزان دوز مصرفی و طولانی تر از مدت تجویز شده خودداری کنید. همچنین از مصرف دارو برای بیش از 7 روز خودداری کنید، زیرا عوارض جانبی جدی ای همراه با سوءمصرف این دارو مشاهده شده است.
ممکن است 6 تا 12 ساعت طول بکشد تا دارو باعث دفع مدفوع شود. در صورت عدم بهبود، بدتر شدن شرایط و خونریزی روده، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.
درد معده، درد ناحیه ی شکم، گرفتگی، حالت تهوع، اسهال و ضعف می تواند از عوارض مصرف بیزاکودیل باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف بیزاکودیل، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
اگر هر گونه از این عوارض جانبی در شما به وجود آمد، به درستی آن را به پزشک خود توضیح دهید: حالت تهوع شدید، استفراغ شدید، اسهال شدید، گرفتگی شدید عضلات، ضعف، ضربان قلب غیر عادی، سرگیجه، خستگی، کاهش ادرار، تغییرات حالات روانی مانند گیجی.
واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی بیزاکودیل را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف بیزاکودیل، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص آپاندیسیت یا علائم آپاندیسیت (مانند حالت تهوع / استفراغ، درد ناگهانی یا غیر قابل توضیح در معده / شکم)، تغییر ناگهانی در عادات دفع مدفوع که بیش از 2 هفته طول بکشد، خونریزی روده و انسداد روده مطلع سازید.
تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت باردار بودن قبل از مصرف بیزاکودیل به پزشک خود اطلاع دهید. استفاده از این دارو در دوران بارداری برای مدت طولانی توصیه نمی شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
نحوه ی عملکرد دارو می تواند با مصرف همزمان با سایر داروها یا محصولات گیاهی تغییر کرده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد یا باعث تضعیف عملکرد داروها شود. پزشک یا پزشک داروخانه اغلب می تواند با تغییر در نحوه مصرف داروها یا با نظارت دقیق، از تداخلات جلوگیری کرده یا آن را مدیریت کند.
برای کمک به پزشک خود و پزشک داروخانه در ارائه درمان بهتر، قبل از شروع درمان با بیزاکودیل، نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با بیزاکودیل تداخل داشته باشند عبارتند از: داروهایی که اسید معده را کاهش می دهند (مانند مسدود کننده های H2 مانند فاموتیدین، مهار کننده های پمپ پروتون مانند امپرازول).
این یادداشت تمامی تداخلات دارویی بیزاکودیل را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
در صورت مصرف بیش از حد بیزاکودیل و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت درد شدید و گرفتگی معده و ناحیه ی شکمی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ شدید باشند.
به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید و آزمایش های خود را انجام دهید.
ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند ورزش کردن، نوشیدن آب کافی و رژیم غذایی مناسب با غذاهای غنی از فیبر مانند سبوس، میوه ها / سبزیجات تازه می تواند از یبوست جلوگیری کرده یا آن را تسکین دهد. در رابطه با تغییر سبک زندگی با پزشک خود یا پزشک داروخانه صحبت کنید.
اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
برند های مختلف این دارو، نیار به نگهداری متفاوتی دارند. دستورالعمل های نگهداری موجود در بسته بندی دارو را بررسی کنید و یا از پزشک داروخانه بپرسید. همچنین داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.