متیل نالترکسون

Methylnaltrexone
نام های تجاری

متیل نالترکسون (نام تجاری: رلیستور)، از داروهای مورد استفاده در جلوگیری از یبوست ناشی از مصرف داروهای حاوی مخدر است که اثر ضد درد داروهای مخدر را نیز خنثی نمی کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف متیل نالترکسون، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: متیل نالترکسون

نام تجاری: رلیستور

موارد مصرف متیل نالترکسون

داروی متیل نالترکسون (رلیستور)

متیل نالترکسون برای درمان یبوست ناشی از داروهای حاوی مخدر استفاده می شود. این دارو اثر مواد مخدر بر روده را قطع می کند بدون این که تاثیر ضد درد آن را خنثی کند. متیل نالتروکسون متعلق به دسته ای از داروها است که به عنوان آنتاگونیست های مواد مخدر شناخته می شوند.

نحوه و زمان مصرف متیل نالترکسون

قبل از شروع مصرف یا مصرف مجدد دارو، از داروساز درمورد دارو راهنمایی گرفته شود. سؤال های مربوطه از پزشک یا داروساز پرسیده شوند. طبق دستور پزشک، داروی متیل نالترکسون را به طور خوراکی و با معده خالی، حداقل یک مرتبه در روز 30 دقیقه قبل از اولین وعده غذایی مصرف شود. دوز دارو براساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت می باشد. از پزشک در مورد مصرف داروی یبوست سؤال شود. متیل نالترکسون فقط برای یبوست ناشی از مواد افیونی استفاده می شود. با قطع مصرف داروی ضد درد افیونی، مصرف متیل نالتروکسون نیز باید متوقف شود، مگر اینکه پزشک دستور دیگری داده باشد. پس از مصرف این دارو از نزدیک بودن به سرویس بهداشتی اطمینان حاصل شود. این دارو به سرعت تأثیر می گذارد. بیشتر افراد طی چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف متیل نالترکسون، مدفوع را دفع می کنند. در صورت تداوم یا بدتر شدن وضعیت، به پزشک اطلاع داده شود.

عوارض جانبی متیل نالترکسون

درد معده یا شکم از عوارض جانبی متیل نالترکسون می باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن وضعیت، به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود. در صورت تجویز این دارو توسط پزشک و بروز عوارض جانبی، فرد باید به یاد داشته باشد که پزشک بیشتر بودن مزایای مصرف این دارو را از عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افرادی که از متیل نالترکسون استفاده می کنند، به عوارض جانبی جدی دچار نشده اند.

گرفتگی شکم از عوارض جانبی داروی متیل نالترکسون

در صورت عدم درمان اسهال، مصرف دارو متوقف و فوراً به پزشک اطلاع داده شود. علائم ترک در برخی افراد دیده می شود. در صورت بروز هر یک از این علائم ترک مواد مخدر، فوراً به پزشک اطلاع داده شود: تعریق، لرز، گرفتگی شکم، اسهال، تغییرات ذهنی یا خلقی (مانند اضطراب، گیجی، خواب آلودگی شدید، توهمات بینایی) و خمیازه.

مصرف متیل نالترکسون به ندرت باعث ایجاد پارگی جدی در معده یا دیواره روده (سوراخ شدن) می شود. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بسیار جدی، مصرف این دارو را متوقف کرده و فوراً از کمک پزشکی استفاده شود: درد شدید معده یا شکم که برطرف نمی شود، تب، سرگیجه شدید، غش، تهوع یا استفراغ شدید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش، تورم به خصوص صورت و زبان و گلو، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً باید به دنبال مراقبت پزشکی بود.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی متیل نالترکسون را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

در صورت وجود حساسیت به این دارو یا آلرژی های دیگر، قبل از مصرف به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود. این محصول حاوی مواد غیر فعالی است که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با داروساز صحبت شود.

قبل از مصرف متیل نالترکسون، سابقه پزشکی به پزشک یا داروساز شرح داده شود، به خصوص: مشکلات معده یا روده (مانند انسداد، زخم، تومور، بیماری کرون، دیورتیکولیت)، بیماری کلیوی، بیماری کبدی.

قبل از انجام عمل جراحی، تمام داروهای مصرفی (از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک گفته شود. افراد مسن هنگام مصرف متیل نالترکسون بیشتر در معرض اسهال می باشند. هنگام بارداری، این دارو تنها در زمان نیاز مصرف شود. در مورد خطرها و مزایای آن با پزشک صجبت شود. انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک مشورت شود.

تداخلات دارویی متیل نالترکسون

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از نگهداری دارو در دستشویی یا حمام خودداری کنید. همچنین داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره