تالیموژن

Talimogene Laherparepvec
نام های تجاری

تالیموژن (نام تجاری: ایملیجیک)، یکی از داروهای مورد استفاده در ایمنی درمانی سرطان است که در درمان ملانوما کاربرد دارد. داروی تالیموژن، نسخۀ ژنتیکی ضعیف شدۀ ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 می باشد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف تالیموژن، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: تالیموژن لاهرپارپ وِک

نام تجاری: ایملیجیک

موارد مصرف

داروی تالیموژن

داروی تالیموژن برای درمان نوع خاصی از سرطان پوست (ملانوم) مصرف می شود. این ماده حاوی ویروس زنده ضعیف شده (ویروس تبخال) است. این دارو، سلول های سرطانی را ضعیف کرده و موجب کند شدن و یا توقف رشد آنها می شود.

درمان سرطان پوست با داروی تالیموژن

اَشکال دارویی

سوسپانسیون قابل تزریق (mpfu/ml 1؛ mpfu/ml 100)

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف داروی تالیموژن یا درهربار شروع مجدد آن، برگه راهنما دارو را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه بپرسید.

داروی تالیموژن در داخل تومور (ها) توسط پزشک و معمولاً هر 2 هفته یکبار تزریق می شود. با این وجود، درمان دوم باید 3 هفته پس از اولین درمان باشد.

دوز مصرفی دارو بر اساس شرایط پزشکی فرد بیمار و میزان پاسخ دهی او به درمان، تعیین خواهد شد.

پس از دریافت تالیموژن، ممکن است دیگران را با ویروس تبخال، بیمارکنید. برای جلوگیری از شیوع عفونت، محل (های) تزریق را لمس نکنید یا خراش ندهید. محل (های) تزریق را حداقل به مدت 1 هفته بعد از هر بار درمان، با پانسمان ضد آب و ضد‌‌ هوا بپوشانید. درصورتی که پس از 1 هفته محل تزریق همچنان مرطوب و خیس باشد، باید مدت بیشتری آن را پوشیده نگه دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشکتان مشورت کنید. در صورت شل شدن یا افتادن پانسمان، فوراً آن را با یک پانسمان تمیز عوض کنید. هنگام تعویض پانسمان، همواره دستکش بپوشید. تمام پانسمان ها و وسایل پزشکی استفاده شده را در یک کیسه پلاستیکی مهر و موم شده قرار دهید و سپس آن را دور بریزید.

از آنجاییکه ممکن است دیگران را با ویروس تب خال بیمار کنید، افراد نزدیک به شما (مانند اعضای خانه، افرادی که از شما مراقبت می کنند، شرکای جنسی) نباید محل تزریق، پانسمان و مایعات بدن را لمس کنند. افرادی که از بیماران مراقبت می کنند، باید هنگام تعویض پانسمان از دستکش استفاده کنند. زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، نباید پانسمان بیماران را تغییر دهند یا محل تزریق را تمیز کنند. اگر فردی به محل تزریق یا پانسمان یا مایعات بدن دست بزند، باید فوراً پوست آن ناحیه را با مواد ضد عفونی کننده یا آب و صابون تمیز کند. در صورت وجود علائم عفونت (مانند تبخال)، فوراً پزشک خود را مطلع سازید.

بیشترین اثرگزاری داروی تالیموژن، در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، روزهایی را که باید در آن دارو را مصرف کنید، در تقویمتان علامت بزنید.

عوارض جانبی

اسهال، یبوست، شکم درد، سرگیجه، درد در محل تزریق، لکه های سفید روی پوست یا علائم شبیه آنفولانزا (مانند بدن درد، سرفه، عطسه، لرز، تب، خستگی غیرعادی، سردرد، حالت تهوع، استفراغ) ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، فوراً پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

عوارض جانبی داروی تالیموژن

به داشته باشید که پزشک معالجتان داروی تالیموژن را برای شما تجویز کرده است چرا که براین باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت مشاهده هریک از عوارض جانبی جدی زیر، فوراً پزشکتان را مطلع سازید: تبخال / تاول، عفونت چشم (مانند تغییرات بینایی، قرمزی چشم / درد، حساسیت به نور، ترشحات چشم)، زخم باز / زخم در محل تزریق، ترمیم آهسته زخم در محل تزریق، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار، ادرار صورتی / خونی)، درد مفصل، درد عضلانی.

در صورت بروز عارضه جانبی بسیار جدی مانند مشکلات تنفسی، به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید.

واکنش جدی آلرژیک نسبت به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این وجود، در صورت مشاهده علائم واکنش های جدی آلرژیک از جمله موارد زیر، به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید: راش، خارش / تورم (مخصوصاً صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید و دشواری در تنفس.

البته موارد مذکور، تمامی عوارض جانبی احتمالی را در بر نمی گیرند. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف تالیموژن، در صورت داشتن حساسیت به آن و یا هرگونه حساسیت دیگری، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزای غیرفعالی است که منجر به ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

موارد احتیاط مصرف داروی تالیموژن

پیش از مصرف داروی تالیموژن، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً موارد زیر مطلع سازید: مشکلات سیستم ایمنی بدن (مانند عفونت اچ آی وی، بیماری های خودایمنی)، انواع خاصی از سرطان (مانند لوسمی، لنفوم، میلوم چندگانه)، پسوریازیس.

داروی تالیموژن موجب سرگیجه می شود. الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) این سرگیجه را تشدید خواهند کرد. تا زمانی که نتوانسته اید فعالیت هایی مانند رانندگی، کار با ماشین آلات و سایر فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند را با خیال راحت انجام دهید، از انجام آنها صرف نظر کنید. نوشیدنی های الکل دار را محدود کنید. در صورت استفاده از ماری جوانا (شاهدانه) با پزشک خود صحبت کنید.

پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به اطلاع پزشک یا دندانپزشک خود برسانید.

داروی تالیموژن در دوران بارداری نباید مصرف شود زیرا ممکن است که به جنبن آسیب برساند. مردان و زنان بیمار باید از روش های قابل اطمینان کنترل بارداری (مانند کاندوم، قرص های جلوگیری از بارداری) استفاده کنند تا از انتقال ویروس به شریک جنسی خود جلوگیری کنند. اگر باردار شدید یا فکر می کنید باردار هستید، فوراً پزشکتان را مطلع سازید‌.

مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. به دلیل وجود خطرات احتمالی برای نوزاد شیرخوار، شیردهی در حین مصرف این دارو توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی، نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و یا خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی را افزایش خواهند داد. این یادداشت حاوی همه تداخلات دارویی احتمالی نیست. لیستی از تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای بانسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) بنویسید و آن را در اختیار پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه قرار دهید. بدون تأیید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آنها را نیز تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که با داروی تالیموژن تداخل دارند عبارتند از: داروهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند / خطر عفونت را افزایش می دهند (مانند ناتالیزوماب، مبترا، پردنیزون)

سوء مصرف

اگر فردی بیش از حد این دارو را مصرف کند، دچار علائم جدی مانند غش کردن یا دشواری در تنفس می شود. دراین هنگام با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

هرگز این دارو را بصورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز از این دارو بصورت برنامه ریزی شده و طبق دستورالعمل، بسیار حائز اهمیت است و باعث اثرگزاری بیشتر این دارو خواهد شد. در صورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، فوراً با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید تا یک برنامه دوز جدید برایتان تعیین کند. برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی تالیموژن باید به صورت منجمد (در دمای 90- تا 70- درجه سانتی گراد) حمل و نگهداری شوند.

دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

این دارو قبل از مصرف باید در دمای محیط قرار بگیرد تا به فرم مایع تبدیل شود. به هیچ عنوان از وسایل گرمایشی مانند سشوار و ماکروویو برای انجام این کار استفاده نکنید.

به هیچ عنوان فرم مایع این دارو را به داخل سرنگ نکشید مگر اینکه در همان لحظه تزریق کنید.

در ضمن از منجمد کردن مجدد دارو پس از بار اول، جدا خودداری فرمایید. 

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها