پدیالیت

Pedialyte
نام های تجاری

پودرها و قرص های الکترولیتی که با نام های تجاری مختلفی همچون پدیالیت در دسترس قرار دارند، برای پیشگیری و جبران کاهش آب و مواد الکترولیتی ناشی از بیماری هایی مانند اسهال استفاده می شوند.

نام عمومی: پودر الکترولیت

نام تجاری: پدیالیت

موارد مصرف

پودر پدیالیت

برای جایگزینی مایعات و مواد معدنی (مانند سدیم و پتاسیم) از دست رفته در اثر اسهال و استفراغ از این محصول استفاده می شود و به جلوگیری یا درمان کمبود آب از دست رفته ی بدن کمک می کند. مقدار مناسب مایعات و مواد معدنی برای عملکرد طبیعی بدن، مهم می باشد.

زمان و نحوه مصرف

این دارو طبق دستور پزشک یا دستورالعمل های درج شده روی بسته به طور خوراکی مصرف شود. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

فرم مایع این دارو باید قبل از استفاده، تکان داده شوند و برخی دیگر خیر. می توانید سوالات خود را در رابطه با انواع دارو از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید. در صورتی که نوع مایع به فرم سوسپانسیون می باشد، بطری را قبل از مصرف به خوبی تکان دهید.

در صورت مصرف شکل پودری دارو، محتوای بسته را طبق دستورالعمل درج شده بر بسته بندی، در آب مخلوط کنید و تا حل شدن کامل پودر، هم بزنید.

از گرم کردن محصول خودداری کنید مگر اینکه در اطلاعات درج شده بر بسته بندی محصول ذکر شده باشد.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود.

 حین مصرف دارو، از مصرف آب میوه یا نوشیدنی های حاوی نمک اضافه خودداری کنید، مگر به دستور پزشک.

در صورت وخیم تر شدن وضعیت بیش از 24 ساعت یا وجود دردهای شدید معده و شکم، خون در مدفوع یا استفراغ، تب یا علائم کم آبی (مانند سرگیجه، کاهش ادرار، تشنگی شدید، خشکی بسیار زیاد دهان و تشنج) به پزشک اطلاع دهید. این موارد ممکن است علائم بیماری جدی باشند و باید توسط پزشک بررسی شود.

عوارض جانبی

حالت تهوع و استفراغ خفیف می تواند از علائم مصرف این دارو باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

عوارض احتمالی مصرف پودر پدیالیت

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، مانند سرگیجه، ضعف غیر معمول، تورم مچ پا و پا، تغییرات ذهنی و خلقی (مانند خشم و بی قراری) و تشنج را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص ناتوانی در نگهداری مایعات در معده (مانند استفراغ شدید و مداوم)، مشکل در ادرار و انسداد روده مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بارداری، قبل از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید.

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی پدیالیت را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: مکمل های معدنی (مانند پتاسیم).

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید و آزمایش های خود را انجام دهید.

با بهبود شرایط می توان از غذاهای نرم مانند برنج، موز، نان تست، سیب زمینی آب پز یا سایر غذاهای توصیه شده توسط پزشک استفاده کرد.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

برای کسب راهنمایی جهت نگهداری محصول، از بسته بندی دارو یا پزشک داروخانه کمک بگیرید.

داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره