الاگولیکس

Elagolix
نام های تجاری

الاگولیکس (نام تجاری: اوریلیسا)، نوعی دارو است که با تغییر میزان تولید و ترشح هورمون های لوتئینی کننده به کاهش درد ناشی از بیماری اندومتریوزیس کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف الاگولیکس، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: الاگولیکس

نام تجاری: اوریلیسا

موارد مصرف الاگولیکس

داروی الاگولیکس (اوریلیسا)

الاگولیکس در خانم ها برای کمک به تسکین دردهای متوسط تا شدید ناشی از بیماری آندومتریوز مصرف می شود. آندومتریوز به رشد بافتی گفته می شود که به طور معمول درون رحم یا در مکان دیگری مانند سطح خارجی رحم، تخمدان ها یا اندام های دیگر اتفاق می افتد. این حالت علائمی مانند درد قاعدگی دردناک / سنگین / نامنظم، درد در حین یا بعد از رابطه جنسی و ناباروری ایجاد می کند. الاگولیکس با کاهش تولید برخی از هورمون ها در بدن (هورمون لوتئین ساز، هورمون تحریک کننده فولیکول) که منجر به ترشح مقادیر کمتری هورمون های جنسی زنانه (استروژن ها) می شود، اثر می کند. این مقادیر کم از هورمون ممکن است به کاهش برخی از علائم آندومتریوز کمک کند.

تسکین درد های ناشی از بیماری آندومتریوز با مصرف داروی الاگولیکس

زمان و نحوه مصرف الاگولیکس

پیش از هر بار مصرف الاگولیکس، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

برای اطمینان از عدم بارداری، پزشک ممکن است قبل از شروع مصرف این دارو آزمایش بارداری بگیرد یا به شما بگوید که باید 7 روز پس از قاعدگی، مصرف آن را شروع کنید. مصرف این دارو را فقط با تجویز پزشک انجام دهید.

طبق دستور پزشک داروی الاگولیکس را بصورت خوراکی همراه غذا یا بدون غذا، معمولاً یک یا دو بار در روز مصرف کنید. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی، پاسخ بدن به درمان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید تعیین می شود. حتماً تمام محصولات مورد استفاده خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک معالج و پزشک داروخانه اطلاع دهید. برای کاهش خطر پوکی استخوان، این دارو معمولاً تا 6 ماه یا حداکثر تا 24 ماه مصرف می شود. برای اطلاع از جزییات با پزشک خود صحبت کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

در صورت عدم بهبودی و تشدید شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی الاگولیکس

حالت تهوع، مشکل خواب، گرگرفتگی، تعریق شبانه، سردرد یا تغییرات دوره قاعدگی می تواند از عوارض مصرف الاگولیکس باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا پزشک داروخانه اطلاع بدهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف الاگولیکس، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

سردرد از عوارض جانبی مصرف داروی الاگولیکس

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی جدید یا تشدید آن، اضطراب، تغییرات غیرمعمول در رفتار)، علائم آسیب کبدی (مانند حالت تهوع / استفراغ مداوم)، از دست دادن اشتها، درد معده / شکم، زردی چشم / پوست، ادرار تیره)، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: افکار خودکشی، بلافاصله به پزشک معالج مراجعه کنید.

الاگولیکس سطح استروژن را در بدن کاهش می دهد. سطح پایین استروژن می تواند منجر به پوکی استخوان شود. با مصرف دوزهای بالاتر یا به مدت طولانی تر این خطر افزایش می یابد. برخی از حالات پوکی استخوان ممکن است دائمی باشد؛ بنابراین شما باید این دارو را در کمترین دوز موثر مصرف کنید. با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای مصرف الاگولیکس صحبت کرده و در مورد مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان نیز سوال کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

قبل از مصرف الاگولیکس، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه مشورت کنید.

پوکی استخوان از موارد احتیاطی مصرف داروی الاگولیکس

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: مشکلات کبدی، از دست دادن استخوان (پوکی استخوان)، اختلالات روحی / خلقی (مانند افسردگی) را اطلاع دهید.

قبل از انجام جراحی، کلیه محصولات مورد استفاده خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید.

این دارو نباید در دوران بارداری مصرف شود. الاگولیکس ممکن است به جنین آسیب برساند. هنگام استفاده از این دارو و به مدت 1 هفته پس از قطع درمان، از روش های قابل اطمینان جلوگیری از بارداری غیر هورمونی (مانند کاندوم، اسپرم کش) استفاده کنید. از آنجا که این دارو قاعدگی را تحت تأثیر قرار می دهد، تشخیص باردار بودن دشوارتر است. اگر باردار شدید یا فکر می کنید باردار هستید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی الاگولیکس

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات این دارو را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

بعضی دارو ها می توانند بر روی نحوه دفع الاگولیکس از بدن اثر گذاشته و در نتیجه عملکرد آن را تغییر دهند. از این دارو ها می توان به سیکلوسپورین و جمفیبروزیل اشاره کرد.

برخی از دارو ها با افزایش سرعت دفع الاگولیکس از بدن باعث کاهش اثر آن می شوند. نمونه هایی از این داروها شامل برخی از داروهای خاص برای هپاتیت C (مانند آسوناپرویر، اومیتاسویر / پاریتاپرویر / ریتوناویر) می باشد.

روش های هورمونی جلوگیری از بارداری ممکن است باعث اثرگذاری کمتر این دارو شود. زنان در سنین باروری باید در مورد استفاده از روش های غیر هورمونی جلوگیری از بارداری از پزشک خود مشاوره بگیرند.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را سرخود به دیگران به تجویز نکنید.

آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند عملکرد کبد، کلسترول، آزمایش بارداری، آزمایش تراکم استخوان) ممکن است قبل از شروع و در حین مصرف دارو گرفته شود. تمام قرار های پزشکی و آزمایشگاهی را به یاد داشته باشید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در یخچال یا در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از انجماد یا نگهداری آن در حمام خودداری کنید. همه داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره