دگارلیکس

Degarelix
نام های تجاری

داروی دگارلیکس (نام تجاری: فیرماگون)، یکی از داروهای مورد استفاده در هورمون درمانی سرطان پروستات است. این دارو، نوعی پروتئین است که با کاهش برخی هورمون ها از جمله تستوسترون در بدن، به درمان سرطان پروستات کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف دگارلیکس، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: دگارلیکس

نام تجاری: فیرماگون

موارد مصرف

داروی دگارلیکس

از داروی دگارلیکس در درمان سرطان پیشرفته پروستات استفاده می شود. بیشتر انواع سرطان پروستات برای رشد و گسترش به هورمون مردانه تستوسترون نیاز دارند و Degarelix می تواند میزان تولید تستوسترون را در بدن کاهش دهد و باعث کاهش یا توقف رشد سلول های سرطانی شود.

داروی دگارلیکس در درمان سرطان پروستات

زمان و نحوه مصرف

قبل از شروع استفاده از داروی دگارلیکس و هر بار استفاده مجدد، برگه راهنمای دارو را مطالعه کنید. اگر سوالی دارید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

این دارو به صورت زیر جلدی و توسط پرستار یا پزشک در ناحیه شکم تزریق می شود. دگارلیکس معمولاً هر ماه یکبار یا طبق دستور پزشک تجویز می شود.

دوز اول معمولا به صورت دو تزریق انجام می شود. دوزهای بعدی، با یک تزریق انجام می شود. محل تزریق نباید در معرض فشار کمربند یا دیگر لباس ها باشد. همچنین محل تزریق نباید نزدیک دنده ها باشد و باید هر بار محل آن عوض شود تا ناراحتی ناشی از تزریق کاهش یابد.

بیشترین اثربخشی داروی دگارلیکس در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، زمان تزریق بعدی را در تقویم یادداشت نمایید.

عوارض جانبی

درد / قرمزی / تورم در محل تزریق، گرگرفتگی، افزایش تعریق، تعریق شبانه، درد کمر / مفاصل، لرز، تغییر وزن، خستگی، تب و سرگیجه از عوارض این دارو می باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بلافاصله به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی دگارلیکس

در موارد نادری ممکن است در نتیجه کاهش سطح تستوسترون، کوچک شدن بیضه ها، حساسیت / تورم پستان و کاهش میل / توانایی جنسی رخ دهد. در صورت بروز این عوارض با پزشک خود صحبت کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله ادرار تیره، تهوع مداوم / استفراغ / از دست دادن اشتها، درد معده / شکم، زردی چشم / پوست، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

همچنین در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: ضربان قلب سریع / نامنظم، سرگیجه شدید و غش کردن بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دگارلیکس، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از استفاده از این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: مشکلات کلیوی , مشکلات کبدی مطلع سازید.

موارد احتیاط در مصرف داروی دگارلیکس

داروی دگارلیکس ممکن است باعث ایجاد سرگیجه شود و مصرف الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) می تواند آن را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

دگارلیکس، ممکن است بر ریتم قلب تأثیر بگذارد (طولانی شدن QT). طولانی شدن QT می تواند باعث ضربان قلب سریع / نامنظم سریع و علائم دیگری (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) شود که باید بلافاصله با فوریت های پزشکی تماس گرفت.

پیش از مصرف داروی دگارلیکس، ابتلا به بیماری ها یا مصرف داروهایی که ممکن است باعث طولانی شدن موج QT شود را با پزشک یا پزشک داروخانه مطرح کنید. از این عارضه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود: مشکلات قلبی (نارسایی قلبی، ضربان آهسته قلب، طولانی شدن QT در EKG) یا سابقه خانوادگی مشکلات قلبی ( طولانی شدن QT در EKG، مرگ ناگهانی قلبی).

سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون نیز ممکن است خطر طولانی شدن QT را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از برخی داروها (مانند "قرص آب" - ادرار آورها)، تعریق شدید، اسهال یا استفراغ افزایش یابد. در مورد استفاده ایمن از این دارو با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

در صورت استفاده طولانی مدت از این دارو، ممکن است استخوان ها ضعیف شده و خطر عارضه از بین رفتن بافت استخوان (پوکی استخوان) افزایش یابد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

پیش از جراحی تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه طولانی شدن QT حساسیت بیشتری نشان دهند.

این دارو می تواند بر روی باروری در مردان و زنان تأثیر بگذارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

خانم ها به خصوص اگر در دوران بارداری با شیردهی هستند، نباید از این دارو استفاده کنند، چرا که ممکن است به جنین یا نوزاد شیرخوار آسیب برسد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

مشخص نیست که آیا دگارلیکس به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد داروی دگارلیکس را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

علاوه بر دگارلیکس بسیاری از داروها از جمله آمیودارون، دوفتیلید، پیموزاید، پروکائین آمید، کوینیدین، ​​سوتالول، آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند اریترومایسین) و غیره ممکن است بر ریتم قلب (طولانی شدن QT) تأثیر بگذارند.

این دارو ممکن است در برخی آزمایش های تشخیصی (از جمله بررسی عملکرد غدد هیپوفیز) تداخل ایجاد کرده و باعث نتایج کاذب در آزمایش شود. اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاه و کلیه پزشکان از استفاده شما از این دارو مطلع هستند.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

بهتر است آزمایش یا معاینات پزشکی (مانندبررسی سطح تستوسترون خون، آزمایش PSA خون) به صورت دوره ای انجام شود تا میزان بهبودی یا شدت بروز عوارض جانبی بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

برای دریافت بهترین نتیجه بهتر است دریافت هر دوز از دارو طبق دستورالعمل برنامه ریزی شده انجام شود. اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، برای تعیین یک برنامه دوز جدید با پزشک خود مشورت کنید.

نگهداری

این دارو تنها در بیمارستان نگهداری و تزریق می شود.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره