موگامولیزوماب

Mogamulizumab
نام های تجاری

موگامولیزوماب (نام تجاری: پوتلیجیو)، یکی از داروهای مورد استفاده در ایمنی درمانی سرطان است که در درمان برخی انواع سرطان های خون و لنف کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف موگامولیزوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: موگامولیزوماب

نام تجاری: پوتلیجیو

موارد مصرف

داروی موگامولیزوماب

از موگامولیزوماب در درمان بعضی از بیماری ها (مانند مایکوز فونگوئیدس، سندرم سزاری) استفاده می شود. موگامولیزوماب از دسته ی داروهای آنتی بادی مونوکلونال می باشد. این دارو با تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن و هدایت آن به سمت حمله به سلولهای سرطانی، به کاهش رشد سلول های سرطانی یا جلوگیری از رشد آنها کمک می کند.

داروی موگامولیزوماب در درمان سندرم سزاری

اَشکال دارویی

محلول داخل وریدی (4 میلی گرم در میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

موگامولیزوماب باید توسط یک متخصص به داخل ورید، طبق دستور پزشک و معمولاً در مدت زمان حداقل 60 دقیقه تزریق شود. 4 دوز اول معمولاً به فاصله 7 روز دریافت می شود و به دنبال آن دوزها هر 2 هفته یکبار تزریق می شوند. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود.

موگامولیزوماب ممکن است در طی تزریق یا پس از آن واکنش های جدی ایجاد کند. پزشک ممکن است برای کاهش خطر عوارض جانبی در هنگام تزریق، داروهای دیگری (مانند استامینوفن، دیفن هیدرامین) را برای هر بار قبل از تزریق تجویز کند. به دقت از دستورات پزشک خود پیروی کنید. در صورت بروز علائمی مانند گرگرفتگی، لرز، تب، ضربان قلب سریع / تند، سرگیجه یا تنگی نفس بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

بشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

عوارض جانبی

علائمی شبیه سرماخوردگی (مانند آبریزش بینی یا گرفتگی بینی)، درد عضلات / مفاصل، زخم های دهان، از دست دادن اشتها، خستگی، تورم، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال یا مشکل خواب می تواند از علائم مصرف موگامولیزوماب باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

عوارض جانبی داروی موگامولیزوماب

ممکن است در طی مصرف موگامولیزوماب ریزش موی موقت ایجاد شود. رشد طبیعی مو باید پس از پایان درمان بازگردد.

افرادی که از موگامولیزوماب استفاده می کنند ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشند. با این حال، پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. نظارت دقیق توسط پزشک می تواند خطر عوارض را کاهش دهد.

موگامولیزوماب ممکن است فشار خون را افزایش دهد. بنابراین فشار خون خود را مرتباً بررسی کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک می تواند فشار خون را با دارو کنترل کند.

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، مانند کبودی / خونریزی آسان، تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی)، بی حسی / گزگز دست و پاها را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین موگامولیزوماب می تواند باعث کاهش توانایی بدن در برابر عوامل عفونی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی (به ندرت کشنده) شود و یا عفونت های فعلی بدن را تشدید کند. در صورت مشاهده هر یک از علائم عفونت مانند (تب، لرز، گلودرد مداوم، سرفه، لکه های سفید در دهان) فوراََ به پزشک مراجعه کنید.

این دارو می تواند باعث افزایش قند خون و بدتر شدن دیابت  شود. در صورت مشاهده هر یک از علائم قند خون بالا مثل افزایش عطش و ادرار، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اگر مبتلا به دیابت هستید، قندخون خود را به طور مرتب چک کنید و نتایج آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. ممکن است لازم باشد که پزشک داروهای دیابت، برنامه ورزشی و رژیم غذایی شما را تغییر دهد.

این دارو بعلت تخریب سریع سلولهای سرطانی (سندرم لیز تومور) گاهی عوارض جانبی ایجاد می کند. پزشک می تواند برای کاهش خطر عوارض جانبی، داروی اضافه تجویز کند و مصرف زیاد مایعات را توصیه کند. در صورت بروز علائمی مانند درد کمر / پهلو، علائم مشکلات کلیوی (مانند ادرار دردناک، ادرار صورتی / خونی، تغییر در مقدار ادرار)، اسپاسم عضلانی / ضعف فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

موگامولیزوماب معمولاً می تواند عارضه های پوستی ایجاد کند که جدی نمی باشند. با این حال، ممکن است افراد توانایی تشخیص آن از عارضه های پوستی نادر که می تواند نشانه ای از یک واکنش شدید باشد، را نداشته باشند. در صورت بروز عارضه پوستی جدید یا تشدید آن، فوراََ به پزشک مراجعه کنید.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ  می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی موگامولیزوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف موگامولیزوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

موارد احتیاطی مصرف داروی موگامولیزوماب

همچنین قبل از مصرف موگامولیزوماب، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص دیابت، عفونت های اخیر / فعلی، مشکلات کبدی (از جمله عفونت هپاتیت B)، اختلال سیستم ایمنی بیش از حد فعال (مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس) مطلع سازید.

موگامولیزوماب ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

موگامولیزوماب می تواند احتمال ابتلا به عفونت ها را افزایش دهد یا عفونت های فعلی را تشدید کند. از تماس با افراد مبتلا به بیماری های مسری (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) خودداری کنید. در صورت قرار گرفتن در معرض عفونت یا برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

از انجام واکسیناسیون بدون موافقت پزشک خود خودداری کنید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) خودداری کنید.

برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، با احتیاط از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر استفاده کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.

در صورت بارداری یا تصمیم به بارداری، به پزشک خود اطلاع دهید. در زمان مصرف این دارو از باردار شدن بپرهیزید. در طی مصرف این دارو و حداقل 3 ماه پس از قطع درمان با این دارو، از اشکال قابل اطمینان کنترل بارداری استفاده کنید. در صورت بارداری، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی موگامولیزوماب را پوشش نمی دهد. بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای غافل نشوید.

دوز فراموش شده

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف طبق دستورالعمل آن حاصل می شود و دریافت هر دوز طبق برنامه ریزی حائز اهمیت می باشد. در صورت فراموش کردن یک دوز، برای تعیین یک برنامه دوز جدید بلافاصله با پزشک خود یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی موگامولیزوماب را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین از تکان دادن و هم زدن ویال دارو خودداری کنید. دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو باید هرچه سریع تر تزریق شود. با این حال می توان به مدت 24 ساعت آن را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد. این دارو نباید یخ بزند و از تکان دادن محلول خودداری کنید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره