کرم کلاسکوترون (نام تجاری: وینلوی)، از داروهای موضعی ضد آکنه است که در درمان جوش در افراد بالای 12 سال کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کرم کلاسکوترون، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.
نام عمومی: کرم کلاسکوترون
نام تجاری: وینلوی
کرم کلاسکوترون (وینلوی) برای درمان آکنه استفاده می شود و به کاهش ضایعات آکنه کمک می کند.
پیش از هر بار مصرف این دارو، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
از کرم کلاسکوترون (وینلوی) فقط روی پوست استفاده کنید. قبل از استفاده از دارو، ناحیه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. طبق دستور پزشک، یک لایه نازک از دارو را به ناحیه آسیب دیده بمالید.
معمولاً دو بار در روز (یک بار صبح و یک بار عصر) از این کرم استفاده می شود.
این دارو را بر روی هرگونه بریدگی، زخم، آفتاب سوختگی یا اگزما استفاده نکنید. دستان خود را پس از استفاده از آن بشویید.
از برخورد این دارو با چشم، بینی، دهان یا واژن جلوگیری شود. در صورت برخورد پماد با این مناطق، آن را با آب فراوان بشویید.
دوز مصرفی دارو را افزایش ندهید، این کار تاثیری در روند بهبودی ندارد و می تواند عوارض جانبی را افزایش دهد.
ناحیه را نپوشانید، پانسمان نکنید یا روی آن را نپیچید، مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد.
کرم کلاسکوترون را همراه با سایر محصولات پوستی که باعث تحریک یا خشکی پوست می شوند مصرف نکنید (مانند صابون های دارویی / پاک کننده ها، محصولات حاوی الکل).
در صورت عدم بهبودی یا تداوم وضعیت، به پزشک خود اطلاع دهید.
قرمزی، خارش، لایه برداری یا خشکی پوست می توانند از عوارض کرم کلاسکوترون (وینلوی) باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
به ندرت، ممکن است این دارو از طریق پوست به جریان خون وارد شود. این امر می تواند باعث کاهش هورمون های آندروژن و کورتیکواستروئیدی شود. این عوارض جانبی بیشتر در کودکان و در افرادی که از این دارو برای مدت طولانی یا در مناطق وسیعی از پوست استفاده می کنند رخ می دهد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی، از جمله: خستگی غیرمعمول و شدید و کاهش وزن، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم به خصوص در صورت و زبان و گلو، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی کرم کلاسکوترون را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف کرم کلاسکوترون (وینلوی)، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مطلع سازید.
تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.
در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت لزوم استفاده شود. درباره خطرات و فواید مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.
اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، دوز بعدی را در ساعت معین مصرف کنید و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
در دمای اتاق نگهداری شود. از یخ زدگی دارو جلوگیری شود. این دارو را 6 ماه پس از دریافت آن از داروخانه یا 1 ماه پس از بازکردن بسته، دور بریزید.
از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.
دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.