ویفر کارموستین

Carmustine Wafer
نام های تجاری

کارموستین ویفر (نام تجاری: گلیادل)، نوعی ایمپلنت از داروی شیمی درمانی کارموستین است که به عنوان مکمل جراحی و پرتو درمانی، در درمان برخی بیماران مبتلا به گلیوما  و گلیوبلاستوما کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کارموستین ویفر، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

موارد مصرف

ایمپلنت کارموستین (گلیادل ویفر)

کارموستین ویفر به شکل ایمپلنت و برای درمان انواع خاصی از تومورهای مغزی (مانند گلیوم) مورد استفاده قرار می گیرد. این ایمپلنت یک محصول ترکیبی (ویفر) ساخته شده از کارموستین و پلی فپروسان 20 است. کارموستین متعلق به گروهی از داروها است که به عنوان عوامل آلکیله کننده شناخته می شوند. این دارو باعث کاهش یا توقف رشد سلول های سرطانی می شود. پلی فپروسان 20 به کنترل ترشح کارموستین در مغز کمک می کند.

استفاده از کارموستین ویفر در درمان تومور های مغزی

زمان و نحوه مصرف

ایمپلنت کارموستین پس از جراحی و برداشتن تومور مغزی در فضای ایجاد شده در مغز قرار می گیرد. به مرور ایمپلنت به آرامی حل شده و دارو را در مغز آزاد می کند.

تعداد ایمپلنت های (ویفر) قرار داده شده در مغز به میزان فضای ایجاد شده در مغز بستگی دارد. معمولاً پس از عمل می توان تا 8 ایمپلنت (ویفر) را در مغز قرار داد.

عوارض جانبی

از عوارض جانبی این دارومی توان به حالت تهوع، استفراغ، یبوست یا درد شکم / کمر اشاره کرد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

افرادی که این دارو را مصرف می کنند ممکن است دچار عوارض جانبی جدی شوند. با این حال، پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. همچنین نظارت دقیق توسط پزشک می تواند خطر بروز این عوارض را کاهش دهد.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله تورم / قرمزی / گرما یا بهبود ضعیف محل جراحی یا زخم، علائم عفونت (مانند تب، گرفتگی گردن)، درد قفسه سینه، اختلالات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی، اضطراب)، علائم فشار مغز (مانند سردرد شدید، گیجی، تغییرات بینایی) و ضعف را، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله تشنج و علائم فشار مغزی (مانند سردرد شدید، گیجی، تغییرات بینایی)، بلافاصله به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو به ندرت اتفاق می افتد؛ با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله عارضه های پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، اختلال در تنفس، بلافاصله به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی کارموستین ویفر را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

عوارض جانبی کارموستین ویفر

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به کارموستین یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف کارموستین ویفر، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مطلع سازید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. هنگام استفاده از کارموستین نباید باردار شد؛ زیرا کارموستین ممکن است جنین آسیب برساند. زنان باید تا حداقل 6 ماه پس از دریافت ایمپلنت، از روش های قابل اطمینان پیشگیری از بارداری استفاده کنند. مردان نیز باید تا حداقل 3 ماه پس از دریافت ایمپلنت، از روش های قابل اطمینان جلوگیری از  بارداری استفاده کنند. اگر شما یا همسرتان باردار هستید، در مورد خطرات و فواید این دارو با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، تا حداقل 7 روز پس از کاشت ایمپلنت، از شیردهی به نوزاد خودداری کنید. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی کارموستین ویفر را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

مصرف ایمپلنت کارموستین به شکل خوراکی می تواند مضر باشد. در صورت مصرف آن به شکل خوراکی و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش / معاینات پزشکی در طول مصرف این دارو باید انجام شود. همچنین تمام قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید.

دوز فراموش شده

امکان پذیر نیست.

نگهداری

این محصول در مراکز درمانی تجویز و مورد استفاده قرار می گیرد و در خانه نگهداری نمی شود.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره