کاپلاسیزوماب

Caplacizumab
نام های تجاری

کاپلاسیزوماب (نام تجاری: کابلیوی)، یکی از داروهای مورد استفاده در درمان هدفمند است که در کنار داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و انتقال خون در درمان پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کاپلاسیزوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: کاپلاسیزوماب

نام تجاری: کابلیوی

موارد مصرف

داروی کاپلاسیزوماب (Caplacizumab)

کاپلاسیزوماب برای درمان نوعی اختلال خونی (ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک پورپورا و غیره) به کار می رود. این دارو همراه با سایر روش های درمانی برای درمان این اختلال استفاده می شود. (تعویض پلاسما، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی) لخته های خون در رگ های خونی سراسر بدن ایجاد می کنند. در صورتی که این لخته ها باعث ایجاد انسداد، محدودیت یا توقف در خونرسانی به اندام هایی مانند مغز، کلیه ها و قلب شوند، می تواند عوارض جدی ایجاد کنند. این اختلال همچنین باعث نابودی گلبول های قرمز سریع تر از زمان بازسازی آن توسط بدن می شود، که منجر به بروز کم خونی می شود. کاپلاسیزوماب باعث می شود لخته خون کمتری در بدن ایجاد شود.

داروی کاپلاسیزوماب (Caplacizumab) موثر در درمان نوعی اختلال خونی

اَشکال دارویی

کیت تزریقی (11 میلی گرم)

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف کاپلاسیزوماب، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

اولین دوز کاپلاسیزوماب از طریق تزریق داخل وریدی معمولاً 15 دقیقه پیش از انجام فرآیندهای خاص خونی (تعویض پلاسما) توسط متخصص مراقبت های بهداشتی و طبق دستور پزشک انجام می شود. بعد از انجام اولین مرحله تعویض پلاسما، بیمار دوز دیگری را به صورت تزریق زیر جلدی طبق دستور پزشک، دریافت می کند.

بعد از گذشت یک روز، این دارو معمولاً یک بار در روز و حداقل به مدت 30 روز بعد از هر بار انجام روند تعویض پلاسما از طریق تزریق زیر جلدی طبق دستور پزشک انجام می شود.

اگر کاپلاسیزوماب را در منزل استفاده می کنید، تمام دستورالعمل های آماده سازی و نحوه مصرف آن را از متخصص بهداشت و بسته بندی محصول بیاموزید. اگر کارتن در دمای اتاق نگهداری نشده بود، ویال و سرنگ را به مدت 10 ثانیه در دستان خود نگه دارید تا به دمای محیط برسد. کاپلاسیزوماب را به هیچ روش دیگری مانند گرم کردن در مایکروویو یا قرار دادن در آب گرم؛ گرم نکنید. قبل از استفاده، این محصول را از نظر ویژگی های ظاهری، اندازه ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود تغییرات، از مصرف محلول اجتناب کنید. این دارو باید طبق دستور پزشک، زیر پوست شکم تزریق شود.

پیش از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل تمیز کنید. برای کاهش آسیب دیدگی پوست هر بار محل تزریق را تغییر دهید. روش های ایمن نگهداری و معدوم سازی لوازم پزشکی را بیاموزید.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

در صورت عدم بهبود و بدتر شدن شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

سردرد، درد عضلانی، خستگی، کبودی و خونریزی آسان می تواند از عوارض این دارو باشند. خون دماغ و خونریزی لثه نیز از عوارض این دارو است. خونریزی ممکن است بیش از حد معمول ادامه داشته باشد. در صورت تداوم و بدتر شدن شرایط، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی داروی داروی کاپلاسیزوماب (Caplacizumab)

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف کاپلاسیزوماب، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به کاپلاسیزوماب نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی کاپلاسیزوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف کاپلاسیزوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف کاپلاسیزوماب، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سایر مشکلات خونریزی / خونی (مانند هموفیلی)، مشکلات کبدی مطلع سازید.

موارد مصرف داروی کاپلاسیزوماب (Caplacizumab)

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید. مصرف کاپلاسیزوماب باید به مدت حداقل 7 روز پیش از تعیین زمان هر عمل جراحی، که طی آن احتمال خونریزی وجود دارد، قطع شود.

برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، در استفاده از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر احتیاط کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. در مورد خطرات و مزایای استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که کاپلاسیزوماب به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با این دارو تداخل دارند عبارتند از: داروهای دیگری که می توانند باعث خونریزی و کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل، و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن / ناپروکسن  یا "رقیق کننده های خون" مانند وارفارین / دابیگاتران).

مصرف آسپیرین با این دارو خطر خونریزی را افزایش می دهد. با این حال، اگر پزشک مصرف دوز پایینی از آسپیرین را برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی (معمولاً در دوزهای 325-81 میلی گرم در روز) تجویز کرده باشد، باید تا زمانی که مد نظر پرشک است آن را ادامه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک داروساز صحبت کنید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

هرگز دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

آزمایش های تشخیصی (مانند شمارش کامل فاکتورهای خونی، آزمایش لختگی خون) باید حین مصرف دارو انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

تمام ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر داشته باشید و آنها را به موقع انجام دهید.

دوز فراموش شده

اگر به مدت 12 ساعت مصرف یک دوز را فراموش کردید به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید. اگر بیش از 12 ساعت از مصرف دوز برنامه ریزی گذشت از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز  بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

از دارو در بسته بندی اصلی محصول؛ در یخچال و به دور از نور نگهداری شود. از قرار دادن دارو در شرایطی که منجر به یخ زدن آن شود پرهیز کنید. در صورت لزوم می توانید این دارو را تا  2 ماه در بسته بندی اصلی محصول و در دمای اتاق نگهداری کنید

اگر دارو را در دمای اتاق نگهداری می کنید، دیگر آن را به یخچال باز نگردانید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند. دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره