پلازومایسین

Plazomicin
نام های تجاری

پلازومایسین (نام تجاری: زمدری)، از آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی است که در درمان عفونت های جدی مثانه و کلیه کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف پلازومایسین، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: پلازومایسین

نام تجاری: زمدری

موارد مصرف

داروی پلازومایسین (زمدری)

پلازومایسین برای درمان انواع عفونت های باکتریایی استفاده می شود. این دارو به دسته ای از داروها که تحت عنوان آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید شناخته می شوند، تعلق دارد و با جلوگیری از رشد باکتری ها کار می کند. این آنتی بیوتیک تنها عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای عفونت های ویروسی (مانند سرماخوردگی، آنفولانزا) موثر نیست. مصرف آنتی بیوتیک ها در صورت عدم نیاز منجر به عدم عملکرد مناسب آنها در هنگام ایجاد عفونت در آینده خواهد شد.

درمان عفونت های باکتریایی با داروی پلازومایسین

زمان و نحوه مصرف

پلازومایسین طبق دستور پزشک، بصورت داخل وریدی و معمولاً هر 24 ساعت یک بار به بیماران تزریق می شود. دوز مصرفی دارو بر اساس شرایط پزشکی، وزن، آزمایش های تشخیصی و میزان پاسخ دهی بدن به درمان، تعیین خواهد شد.

در صورت مصرف پلازومایسین در خانه، تمام دستورالعمل های تهیه و استفاده از آن را از پزشکتان بیاموزید. پیش از مصرف این محصول، آن را از نظر بصری از نظر ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود هر دو موارد، از مصرف دارو صرف نظر کنید. همچنین نگهداری و دور انداختن ایمن لوازم پزشکی را نیز بیاموزید.

بیشترین اثرگذاری این آنتی بیوتیک، در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، دارو را هر روز و در یک زمان خاص، مصرف کنید.

مصرف پلازومایسین را تا پایان مقدار تجویز شده ادامه دهید حتی اگر علائم پس از چند روز از بین بروند. قطع زود هنگام دارو، اجازه می دهد تا باکتری ها به رشد خود ادامه دهند و در نهایت منجر به بازگشت مجدد عفونت خواهد شد.

در صورت تشدید یا تداوم بیماری، پزشکتان را مطلع سازید.

عوارض جانبی

درد / تحریک / قرمزی در محل تزریق ممکن است به ندرت رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، فوراً پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالج این دارو را برایتان تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. بیشتر مصرف کنندگان پلازومایسین، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی از جمله ضعف عضلانی، فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

پلازومایسین به دلیل اینکه حاوی نوعی باکتری مقاوم است، به ندرت باعث ایجاد یک بیماری روده ای شدید (اسهال وابسته به کلستریدیوم دیفیسیل) می شود. این عارضه ممکن است در طول درمان یا هفته ها تا ماه ها پس از قطع درمان رخ دهد. در صورت وقوع هر یک از علائم: اسهال مزمن، درد / گرفتگی شکم یا معده، خون / موکوس در مدفوع فوراً پزشکتان را مطلع سازید.

در صورت وجود هر یک از علائم مذکور، از مصرف داروهای داروهای افیونی یا ضد اسهال، خودداری نمایید زیرا این داروها باعث تشدید علائم خواهند شد.

مصرف طولانی مدت یا مکرر این داروها، منجر به برفک دهانی یا ایجاد عفونت مخمر جدید خواهد شد. در صورت مشاهده لکه های سفید در دهان، تغییر ترشحات واژن یا سایر علائم جدید با پزشک خود تماس بگیرید.

ضعف عضلانی از عوارض جانبی داروی پلازومایسین

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله: : راش پوستی، خارش یا تورم (به خصوص در صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی، به پزشک مراجعه نمایید.

البته موارد مذکور، تمامی عوارض جانبی احتمالی پلازومایسین را در بر نمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف پلازومایسین، در صورت داشتن حساسیت به آن و یا به آنتی بیوتیک های دیگر مانند آمینوگلیکوزید (مانند جنتامایسین، توبرامایسین) و یا هرگونه حساسیت دیگری، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزا غیرفعالی می باشد که می تواند منجر به ایجاد واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از مصرف این دارو، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً: مشکلات شنوایی (از جمله ناشنوایی، کاهش شنوایی)، مشکلات کلیوی، میاستنی گراویس (ضعف عضلانی) مطلع سازید.

پلازومایسین همچنین ممکن است باعث عدم عملکرد مناسب واکسن های باکتریایی زنده (مانند واکسن تیفوئید) شود. در طول مصرف این دارو از انجام هرگونه ایمن سازی / واکسیناسیون خودداری نمایید مگراینکه پزشک انجام آن را تجویز کرده باشد.

پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی تان را (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به اطلاع پزشک یا دندانپزشک خود برسانید.

افراد مسن نسبت به عوارض این دارو مخصوصاً آسیب های کلیوی، حساسیت بیشتری نشان می دهند.

مشکلات شنوایی از موارد احتیاطی مصرف داروی پلازومایسین

اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید، پزشکتان را مطلع سازید. هنگام مصرف پلازومایسین نباید باردار شوید زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. اگر باردار هستید، فوراً در مورد خطرات و فواید مصرف این دارو با پزشک خود صحبت کنید.

انتقال پلازومایسین به شیر مادر مشخص نیست. پیش از شیردهی با پزشکتان مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی، نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش خواهند داد. این یادداشت حاوی همه تداخلات دارویی احتمالی پلازومایسین نیست. لیستی از تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) بنویسید و آن را در اختیار پزشک معالج یا پزشک داروخانه قرار دهید.بدون تأیید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین دوز آنها را نیز تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند عملکرد کلیه، میزان دارو در خون) در طول مصرف این دارو، می بایست انجام شوند. تمامی قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را حفظ نمایید.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز از این دارو بصورت برنامه ریزی شده و طبق دستورالعمل بسیار حائز اهمیت است و باعث اثرگذاری بیشتر آن خواهد شد. در صورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، فوراً با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید تا یک برنامه دوز جدید تعیین کند. همچنین برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی پلازومایسین را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را می توان تا 24 ساعت در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد.

از نگهداری دارو ها در حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره تمام داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

هیچ گاه داروها را داخل توالت یا چاه فاضلاب نیندازید مگراینکه در دستورالعمل مصرف آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن محصول و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب، آن را دور بیندازید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره