واکسن تزریقی تیفوئید (حصبه)

Typhoid Vaccine (Injection)
نام های تجاری

واکسن حصبه (نام تجاری: تایفیم) نوعی واکسن است که به منظور کمک به پیشگیری از بیماری حصبه (تیفوئید) برای بزرگسالان و کودکان حداقل 2 ساله تزریق می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف واکسن حصبه، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: واکسن حصبه

نام تجاری: تایفیم

موارد مصرف

واکسن حصبه (تایفیم)

واکسن حصبه برای کمک به پیشگیری از ابتلا به تب حصبه استفاده می شود و باعث افزایش ایمنی بدن دربرابر باکتری عفونت زا میشود.

این واکسن برای افرادی که به مناطقی که تب تیفوئید در آنها شایع است (مانند کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا، آسیا) سفر می کنند و امکان دارد در معرض فردی با عفونت حصبه باشند یا افرادی که در آزمایشگاه با باکتری سالمونلا تیفی کار می کنند، توصیه می شود.

واکسن حصبه جهت پیشگیری از بیماری است و تب یا عفونت حصبه را درمان نمی کند.

پیشگیری از بیماری حصبه با واکسن حصبه

زمان و نحوه مصرف

قبل از تزریق واکسن حصبه، کلیه اطلاعات مورد نیاز و سؤالات خود را از کارشناس بهداشت بپرسید.

این واکسن به صورت عضلانی در عضله بازو برای بزرگسالان یا در عضله ران یا بازو برای کودکان توسط پزشک تزریق می شود.

واکسن حصبه باید حداقل 2 هفته قبل از قرار گرفتن در معرض این بیماری به صورت تک نوبتی تزریق شود. در صورت لزوم می تواند هر 2 سال یکبار تکرار شود.

عوارض جانبی

قرمزی، حساسیت، سفت شدن پوست و درد در محل تزریق ممکن است رخ دهد. سردرد یا درد عضلانی می تواند از عوارض واکسن حصبه باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج مطرح کنید.

به ندرت، برخی از افراد علائمی مانند غش، سرگیجه، تغییر بینایی یا صدای زنگ گوش را پس از تزریق واکسن پیدا می کنند.

درصورت بروز هریک از این علائم بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. نشستن یا دراز کشیدن به بهبودی کمک می کند، زیرا این علائم معمولاً طولانی مدت نیستند.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این واکسن را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این واکسن، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به واکسن حصبه نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی واکسن حصبه

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی واکسن حصبه را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف واکسن حصبه، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این واکسن، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: اختلالات سیستم ایمنی بدن (مانند عفونت HIV، برخی سرطان ها مانند سرطان خون / لنفوم، سرطان یا پرتودرمانی)، تب / بیماری فعلی مطلع سازید.

موارد احتیاطی مصرف واکسن حصبه

در دوران بارداری، این واکسن باید فقط در صورت نیاز استفاده شود. درباره خطرات و مزایای مصرف با پزشک مشورت کنید.

انتقال این واکسن به شیر مادر مشخص نیست، پیش از شیردهی با پزشک مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد واکسن را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات واکسن حصبه را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با این دارو تداخل دارند عبارتند از: داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن (از جمله سیکلوسپورین، تاکرولیموس، شیمی درمانی سرطان، کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزون).

سوءمصرف

امکان پذیر نیست.

توجه

مانند هر واکسنی، این واکسن نیز ممکن است محافظت کامل در افراد دریافت کننده ایجاد نکند.

دوز فراموش شده

امکان پذیر نیست.

نگهداری

در یخچال و دور از نور نگهداری شود. از یخ زدن دارو جلوگیری کنید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره