ندوسیران

Nedosiran
  • ریوفلوزا
  • سرنگ از پیش پر شده ریوفلوزا

ندوسیران (نام تجاری: ریوفلوزا)، از داروی موثر بر متابولیسم است که برای کاهش سطح اگزالات در ادرار بیماران مبتلا به هایپراگزالوریا اولیه نوع 1 (PH1) تجویز می شود. این دارو با مهار آنزیم خاصی در کبد، تولید اگزالات را کاهش داده و از آسیب کلیوی جلوگیری می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف ندوسیران، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: ندوسیران

نام تجاری: ریوفلوزا

داروی ندوسیران (ریوفلوزا)

موارد و نحوه مصرف ندوسیران

ندوسیران برای چه مواردی استفاده می شود؟

ندوسیران (ریوفلوزا) معمولاً برای کاهش سطح اگزالات در ادرار افراد مبتلا به هایپراگزالوریا اولیه نوع 1 (PH1) تجویز می شود. این دارو ممکن است برای شرایط دیگری نیز با تشخیص پزشک معالج مورد استفاده قرار گیرد.

ندوسیران چگونه عمل می کند؟

در افراد مبتلا به هایپراگزالوریا اولیه نوع 1، میزان اگزالات (یک ماده طبیعی در بدن)، بیش از حد معمول است. افزایش اگزالات می تواند به کلیه ها آسیب برساند. ندوسیران با کاهش میزان پروتئینی به نام لاکتات دهیدروژناز (LDH) در کبد، میزان اگزالات تولید شده در کبد را کاهش می دهد. به این ترتیب، سطح اگزالات در بدن کاهش می یابد.

موارد و نحوه عملکرد داروی ندوسیران

شکل دارویی و دوز ندوسیران

ندوسیران با نام تجاری ریوفلوزا (Rivfloza) در دسترس است.

  • سرنگ از پیش پر شده تک دوز 128 میلی گرم در 0.8 میلی لیتر
  • سرنگ از پیش پر شده تک دوز 160 میلی گرم در 1 میلی لیتر
  • ویال تک دوز 80 میلی گرم در 0.5 میلی لیتر

عوارض جانبی ندوسیران

شایع ترین عوارض جانبی ندوسیران کدامند؟

شایع ترین عوارض جانبی ندوسیران عبارتند از: قرمزی، درد، کبودی، بثورات پوستی یا فرورفتگی کوچک در پوست نزدیک محل تزریق. اگر هر یک از این عوارض جانبی آزاردهنده بود، به پزشک خود اطلاع دهید.

ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز وجود داشته باشد که در اینجا ذکر نشده اند. اگر فکر می کنید دچار عوارض جانبی دارو شده اید، با پزشک خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی داروی ندوسیران چیست؟

عوارض جانبی جدی ندوسیران کدامند؟

بروز عوارض جانبی جدی ناشی از مصرف داروی ندوسیران کمتر شایع است. اما در زیر، لیستی از عوارض جانبی جدی به همراه اقداماتی که در صورت بروز باید انجام دهید، آمده است:

واکنش های آلرژیک شدید: ندوسیران ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود که می تواند جدی باشد. در صورت بروز هر یک از علائم زیر یک واکنش آلرژیک جدی، مصرف ندوسیران را قطع کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • مشکلات تنفسی یا خس خس سینه
  • تپش قلب
  • تب یا احساس ناخوشی عمومی
  • تورم غدد لنفاوی
  • تورم صورت، لب ها، دهان، زبان یا گلو
  • مشکل در بلع یا احساس گرفتگی گلو
  • خارش، بثورات پوستی یا برجستگی های قرمز رنگ پریده روی پوست به نام کهیر
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • سرگیجه، احساس سبکی سر یا غش
  • گرفتگی معده
  • درد مفاصل

موارد احتیاطی و منع مصرف

چه کسانی نباید از ندوسیران استفاده کنند؟

آلرژی به مواد تشکیل دهنده: افرادی که به هر یک از مواد زیر حساسیت دارند، نباید از ندوسیران استفاده کنند:

  • ندوسیران
  • هر یک از مواد تشکیل دهنده موجود در محصول خاصی که برای شما تجویز شده است.

برای اطلاع از تمام مواد تشکیل دهنده ندوسیران، با داروساز خود مشورت کنید.

قبل از مصرف ندوسیران چه نکاتی را باید بدانم؟

داروی ندوسیران را فقط زمانی مصرف کنید که پزشک تجویز کرده باشد. دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید.

این دارو به صورت تزریق زیر پوستی است. در صورتی که میخواهید خودتان دارو را در منزل تزریق کنید، اطمینان حاصل کنید که شما یا اعضای خانواده نحوه آماده سازی و تزریق صحیح ندوسیران را می دانید. برگه اطلاعات همراه دارو را به دقت مطالعه و دنبال کنید. ندوسیران را به پوست کبود یا دارای اسکار تزریق نکنید. در صورت داشتن هر گونه سوال، با پزشک خود صحبت کنید.

روش تزریق داروی ندوسیران

ندوسیران را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید، حتی اگر آنها شرایط مشابهی با شما داشته باشند. این کار ممکن است به آنها آسیب برساند. سوزن ها یا سرنگ ها را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید. همیشه برای هر تزریق از یک سوزن یا سرنگ جدید استفاده کنید.

ندوسیران را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. از آنجایی که این دارو را می توان در یخچال نگهداری کرد، اقدامات احتیاطی ویژه ای برای دور نگه داشتن آن از کودکانی که از یخچال استفاده می کنند، انجام دهید.

قبل از مصرف ندوسیران، چه اطلاعاتی را باید به پزشک خود اطلاع دهم؟

پزشک خود را از تمام شرایط پزشکی خود و هرگونه داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها / مواد معدنی، محصولات گیاهی و سایر مکمل هایی که استفاده می کنید، مطلع کنید. این اطلاعات به پزشک کمک می کند تا تشخیص دهد که آیا ندوسیران برای شما مناسب است یا خیر.

به ویژه، اطمینان حاصل کنید که در مورد موارد زیر با پزشک خود صحبت می کنید:

بارداری: مشخص نیست که آیا ندوسیران می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد یا به جنین آسیب برساند یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

شیردهی: مشخص نیست که آیا ندوسیران وارد شیر مادر می شود یا خیر. اگر در دوران شیردهی هستید یا قصد شیردهی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

تداخلات دارویی ندوسیران

آیا ندوسیران با غذاها یا نوشیدنی ها تداخل دارد؟

هیچ تداخل شناخته شده ای بین ندوسیران و غذاها یا نوشیدنی ها وجود ندارد.

تاثیر مصرف الکل بر ندوسیران مشخص نیست.

آیا ندوسیران با داروهای دیگر تداخل دارد (تداخلات دارویی)؟

هیچ تداخل شناخته شده ای بین ندوسیران و سایر داروها وجود ندارد. همیشه پزشک خود را در مورد هرگونه داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها / مواد معدنی، محصولات گیاهی و سایر مکمل هایی که استفاده می کنید، مطلع کنید.

سوءمصرف / دوز فراموش شده

اگر به طور تصادفی بیش از حد ندوسیران مصرف کنم چه باید بکنم؟

اگر شما یا شخص دیگری بیش از حد ندوسیران مصرف کرده اید، فورا به پزشک مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید.

اگر یک نوبت مصرف ندوسیران را فراموش کنم چه باید بکنم؟

اگر مصرف دوز را تا هفت روز یا کمتر فراموش کرده اید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید و برنامه ماهانه معمول خود را ادامه دهید. اگر بیش از هفت روز از زمانی که قرار بود دوز خود را مصرف کنید گذشته است، دوز خود را در اسرع وقت مصرف کنید و دوز بعدی خود را یک ماه بعد از زمانی که آن را مصرف کرده اید، برنامه ریزی کنید. از مصرف دو برابر یا دوز اضافی برای جبران دوز از دست رفته خودداری کنید.

نگهداری ندوسیران

داروی ندوسیران را در یخچال و در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی اصلی خود و به دور از رطوبت و نور قرار دهید.داروی ندوسیران را می توان مدت حداکثر 28 روز خارج از یخچال و در دمای اتاق (20 تا 25) درجه سانتیگراد نگهداری کرد.

از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره به خاطر داشته باشید که تمامی داروها باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شوند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

امتیازات

امتیاز شما به این مطلب چیست؟

امتیاز شما به این مطلب چیست؟

ثبت دیدگاه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید.
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!