انسولین لیسپرو و انسولین لیسپرو پروتامین (هومالوگ میکس)

Insulin Lispro & Insulin Lispro Protamine (HumaLOG Mix)
نام های تجاری

انسولین لیسپرو و انسولین لیسپرو پروتامین (نام تجاری: هومالوگ میکس)، از داروهای ترکیبی در خانواده انسولین است که قند خون را کاهش می دهد. اثر این دارو تا 24 ساعت باقی می ماند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف هومالوگ میکس، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.0

نام عمومی: انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین

نام تجاری: هومالوگ میکس

موارد مصرف

داروی انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین (هومالوگ میکس)

از داروی هومالوگ میکس به همراه یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی مناسب برای کنترل قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت استفاده می شود.

هومالوگ میکس ترکیبی از دو انسولین ساختگی است: انسولین لیسپرو پروتامین متوسط اثر ​​و لیسپرو انسولین سریع الاثر. این ترکیب عملکرد سریعتر و پایداری بیشتری نسبت به انسولین طبیعی دارد.

انسولین ماده ای طبیعی است که به بدن اجازه می دهد تا از قند دریافتی از رژیم غذایی به درستی استفاده کند. این دارو، جایگزین انسولینی می شود که بدن دیگر تولید نمی کند و در نتیجه موجب کاهش قند خون می شود. کنترل میزان قند خون بالا از آسیب به کلیه، نابینایی، مشکلات عصبی، قطع عضو و اختلالات عملکرد جنسی جلوگیری می کند. همچنین کنترل مناسب دیابت می تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را نیز کاهش دهد.

کنترل بیماری دیابت با داروی انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف هومالوگ میکس و در هربار مصرف مجدد، برگه راهنمای دارو را مطالعه کنید. در مورد تمام دستورالعمل های تهیه و استفاده از این دارو آگاهی یابید.

اگر سوالی دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

برای اطلاع از نحوه استفاده / تزریق / نگهداری مناسب از دستگاه / انسولین مورد استفاده خود، برگه راهنمای دارو را مطالعه کنید. همچنین پزشک، نحوه تزریق صحیح این دارو را آموزش خواهد داد. در صورت نامشخص بودن هر یک از اطلاعات، با پزشک خود یا پزشک داروخانه صحبت کنید.

از تزریق انسولین سرد خودداری کنید زیرا ممکن است با درد همراه باشد. ظرف انسولین مورد استفاده را در دمای اتاق نگهداری کنید. قبل از اندازه گیری و تزریق انسولین دستان خود را بشویید. پیش از مصرف، وجود ذرات در دارو یا تغییر رنگ آن را بررسی کنید و در صورت مشاهده هر کدام از مشکلات مذکور از استفاده از این محلول خودداری کنید.

برای جلوگیری از تخریب انسولین، از تکان دادن ظرف خودداری کنید. به آرامی آن را در کف دست گرفته و حداقل 10 بار بین دو کف دست خود بچرخانید. اگر از کارتریج یا سرنگ پرشده استفاده می کنید، آن را حرکت دهید تا گلوله شیشه ای از یک سر به سر دیگر منتقل شود. انسولین را به آرامی ترکیب کنید تا سفید و کدر شود. اگر به این شکل ظاهر نشد، آن را دور بریزید.

دوز مصرفی این دارو بر اساس عارضه پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت است. هر دوز مصرفی را با دقت اندازه بگیرید و دقیقاً طبق تجویز پزشک آن را مصرف کنید. حتی تغییرات اندک در مقدار انسولین مصرفی نیز می تواند تأثیر زیادی در قند خون داشته باشد.

قبل از تزریق هر دوز، از تمیز و خشک بودن محل تزریق اطمینان حاصل کنید. این دارو را زیر پوست شکم، بازوها یا ران، قبل از مصرف وعده غذایی صبح و عصر یا طبق تجویز پزشک تزریق کنید. از تزریق داخل وریدی یا عضلانی خودداری کنید. برای جلوگیری از افت قند خون، بلافاصله پس از تزریق غذا بخورید. محل تزریق را در هر بار تزریق تغییر دهید تا خطر مشکلات یا آسیب های زیر پوستی (مانند حفره ها / توده ها یا زبری پوست) کاهش یابد. در ناحیه هایی که پوست دچار قرمزی، تورم، خارش یا آسیب شده است تزریق نکنید.

از ترکیب این محصول با سایر انسولین ها و استفاده از آن در پمپ انسولین خودداری کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برنامه درمانی انسولین، برنامه غذایی و برنامه ورزشی را که پزشک تجویز کرده است با دقت دنبال کنید. قند خون خود را به طور منظم اندازه گیری کنید. نتایج را پیگیری کرده و آنها را با پزشک خود در میان بگذارید، این کار در تعیین دوز مناسب انسولین بسیار اهمیت دارد.

اگر دوزهای ویال انسولین را اندازه گیری می کنید، از سوزن و سرنگ آن مجددا استفاده نکنید. اگر از کارتریج یا قلم انسولین استفاده می کنید، برای هر بار مصرف از یک سوزن جدید استفاده کنید. قلم انسولین خود را در اختیار دیگران قرار ندهید، حتی اگر سوزن آن عوض شده باشد؛ زیرا ممکن است باعث انتقال عفونت به شما یا دیگران شود. درمورد نحوه صحیح نگهداری و دور ریختن لوازم پزشکی آگاهی یابید.

درصورت عدم بهبودی عارضه یا تشدید آن (افزایش یا کاهش بیش از حد قند خون) به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

واکنش ها در محل تزریق (مانند درد، قرمزی، تحریک) یا افزایش وزن ممکن است در نتیجه مصرف هومالوگ میکس رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف داروی هومالوگ میکس، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

افزایش انسولین می تواند باعث کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) شود. درصورتی که کالری کافی به بدن نرسد احتمال بروز این عوارض وجود دارد. این علائم شامل لرز، تعریق سرد، تاری دید، سرگیجه، خواب آلودگی، لرزش، ضربان قلب تند، ضعف، سردرد، غش کردن، گزگز دست / پا و یا گرسنگی است. همراه داشتن قرص یا ژل گلوکز (قند) برای درمان افت قند خون می تواند موثر باشد. اگر این اشکال مصرفی مطمئن گلوکز را ندارید، می توانید با خوردن یک منبع سریع قند مانند قند سفره، عسل یا آب نبات و یا نوشیدن یک لیوان آب میوه یا نوشابه غیر رژیمی، قند خون خود را به سرعت افزایش دهید. در مورد واکنش و مصرف این محصول به پزشک خود اطلاع دهید. برای کمک به جلوگیری از افت قند خون، وعده های غذایی را طبق یک برنامه منظم مصرف کنید و از حذف وعده های غذایی خودداری کنید.

افزایش وزن از عوارض جانبی داروی انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین

همچنین کاهش انسولین می تواند باعث افزایش قند خون (هایپرگلیسمی) شود. علائم قند خون بالا شامل تشنگی، افزایش ادرار، گیجی، خواب آلودگی، گرگرفتگی، تنفس سریع یا بوی نفس میوه ای است. در صورت بروز این علائم فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد برنامه درمانی تغییر کند.

همچنین هومالوگ میکس ممکن است باعث کاهش سطح پتاسیم در خون شود (هیپوکالمی). در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی: گرفتگی عضلات، ضعف و ضربان قلب نامنظم بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی هومالوگ میکس را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف هومالوگ میکس، در صورت حساسیت به آن یا به سایر انسولین ها یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به بیماری کلیوی و بیماری کبدی، مطلع سازید.

فقط از محصول انسولینی که پزشک تجویز شده است، استفاده کنید. انسولین مصرفی خود را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک در مورد نحوه انجام این کار اطلاع داده باشد. دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید. برای تغییر انسولین مصرفی، ممکن است نیاز به تغییر دوز داشته باشید. از علائم افت و افزایش قند خون آگاهی یابید. در صورت مشاهده علائم افت یا افزایش قند خون، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

داروی انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین

هنگامی که دچار افت قند خون هستید، از این دارو استفاده نکنید.

افت یا افزایش بیش از حد قند خون ممکن است باعث ایجاد تاری دید، سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری یا دید واضح دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید.

هنگام استفاده از هومالوگ میکس، مصرف الکل را محدود کنید زیرا می تواند خطر افت قند خون را افزایش دهد.

در زمان های فشار (استرس)، مانند تب، عفونت، ایجاد جراحت یا انجام جراحی، کنترل قند خون دشوارتر است. در این باره با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است نیاز به ایجاد تغییراتی در برنامه درمانی و داروها باشد.

تغییر در سبک زندگی یا سطح فعالیت ها می تواند بر میزان انسولین مورد نیاز بدن برای کنترل قند خون تأثیر بگذارد. اگر متوجه تغییر غیرعادی در نیاز به انسولین شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

قبل و بعد از ورزش قند خون را اندازه گیری کنید. می توانید پیش از ورزش یک میان وعده مصرف کنید.

اگر بین دو منطقه زمانی متفاوت سفر می کنید، در مورد چگونگی تنظیم برنامه کنترل انسولین در این زمان از پزشک خود بپرسید.

اگر باردار هستید سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. بارداری ممکن است باعث ایجاد یا تشدید دیابت شود. در مورد برنامه کنترل قند خون در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است در طی بارداری در درمان دیابت تغییراتی را ایجاد کند (مانند تغییر در رژیم غذایی و داروهایی از جمله انسولین).

این دارو به شیر مادر منتقل می شود، اما نمی تواند باعث آسیب به نوزاد شیرخوار شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است نیاز به تغییر انسولین مصرفی در هنگام شیردهی باشد.

با پزشک داروخانه یا پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی هومالوگ میکس را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

روزیگلیتازون ممکن است با این دارو تداخل داشته باشد.

تداخل دارویی متوپرولول با داروی انسولین لیسپرو و ​​انسولین لیسپرو پروتامین

بسیاری از داروها می توانند بر سطح قند خون تأثیر بگذارند و موجب دشوار شدن کنترل شوند. قبل از شروع و یا قطع مصرف یا تغییر دوز مصرفی هر دارویی، با پزشک خود یا پزشک داروخانه در مورد تأثیر دارو بر قند خون خود صحبت کنید. قند خون خود را طبق تجویز پزشک به طور منظم کنترل کنید. در مورد نتایج و علائم قند خون بالا یا پایین خود با پزشک خود صحبت کنید. پزشک ممکن است داروی دیابت را تنظیم کرده و یا برنامه ورزشی یا رژیم غذایی تجویز کند.

داروهای مسدود کننده بتا (مانند متوپرولول، پروپرانولول، قطره های چشمی گلوکوم مانند تیمولول) ممکن است از ضربان قلب تند یا تپش قلب که معمولاً هنگام افت قند خون (هیپوگلیسمی) احساس می کنید جلوگیری کند. سایر علائم کاهش قند خون، مانند سرگیجه، گرسنگی یا تعریق، تحت تأثیر این داروها قرار نمی گیرند.

اطلاعات دارویی تمام داروهای خود (مانند داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی) را به دقت بررسی کنید. برخی از محصولات ممکن است حاوی قند یا الکل باشند و بر قند خون تأثیر بگذارند. در مورد مصرف ایمن این محصولات از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

برخی دیگر از داروها می توانند بر نتایج آزمایش ادرار برای قند یا کتون ها نیز تأثیر بگذارند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک داروخانه صحبت کنید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت ضربان قلب بسیار تند، اختلالات بینایی، تعریق شدید غیر قابل توضیح، هیجان، غش کردن و تشنج باشد.

توجه

دارو، سوزن یا سرنگ آن را در اختیار دیگران قرار ندهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کنترل دیابت با استفاده از دارو، رژیم غذایی، ورزش و معاینات منظم پزشکی، در یک برنامه آموزش دیابت شرکت کنید.

درباره علائم قند خون بالا و پایین و نحوه درمان قند خون پایین آگاهی یابید.

قند خون خود را طبق تجویز به طور منظم بررسی کنید و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید.

بهتر است آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند آزمایش قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c) درطول مصرف این دارو انجام شود. تمام قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید.

دوز فراموش شده

رژیم انسولین خود را به طور دقیق دنبال کنید. از مصرف هیچ دوزی صرف نظر نکنید. همیشه انسولین، سرنگ و سوزن اضافی در دسترس داشته باشید. پیش از موعد از پزشک خود در مورد اقدامات لازم در صورت فراموش کردن دوز انسولین مصرفی خود و یا فراموش کردن مصرف یک وعده غذایی، بپرسید.

نگهداری

تمام ظروف انسولین باز نشده را در یخچال، در دمای بین 36-46 درجه فارنهایت (2-8 درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. از یخ زدن انسولین جلوگیری کرده و در صورت یخ زدگی از مصرف آن خودداری کنید.

اگر از ویال انسولین استفاده می کنید، ویال های باز را در یخچال یا در دمای اتاق زیر 86 درجه فارنهایت (30 درجه سانتیگراد) دور از گرما و نور مستقیم نگهداری کنید. برای محافظت در برابر نور، آن ها را در بسته بندی محصول نگهداری کنید. کارتریج ها یا قلم هایی را که در حال حاضر استفاده می کنید در یخچال قرار ندهید. کارتریج ها و ویال های مورد استفاده را پس از 28 روز و قلم های استفاده شده را پس از 10 روز، حتی اگر در آنها انسولین باقی مانده باشد، دور بریزید. از نگهداری دارو در حمام خودداری کنید.

تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره