باسیلیکسیماب

Basiliximab
نام های تجاری

باسیلیکسیماب (نام تجاری: سیمولکت) نوعی داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن است که پس از جراحی پیوند کلیه تجویز می شود. این دارو با تضعیف سیستم ایمنی بدن باعث جلوگیری از رد پیوند عضو توسط بدن می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف باسیلیکسیماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: باسیلیکسیماب

نام تجاری: سیمولکت

موارد مصرف

داروی باسیلیکسیماب (سیمولکت)

باسیلیکسیماب جهت جلوگیری از پس زدن عضو در افرادی که پیوند کلیه دریافت کرده اند استفاده می شود و معمولاً همراه با سایر داروها (مانند سیکلوسپورین، کورتیکواستروئیدها) مصرف می شود تا به اندام جدید اجازه دهد تا به طور طبیعی عمل کند.

باسیلیکسیماب نوعی داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که به عنوان آنتی بادی مونوکلونال شناخته می شود و این کار را با کند کردن سیستم دفاعی بدن (سیستم ایمنی) انجام داده تا بدن را از پس زدن کلیه جدید پس از جراحی جلوگیری نماید.

داروی باسیلیکسیماب مورد استفاده پس از پیوند کلیه

زمان و نحوه مصرف

باسیلیکسیماب از طریق تزریق وریدی توسط پزشک متخصص معمولاً در 2 دوز تجویز می شود. دوز اول 2 ساعت قبل از جراحی پیوند و دوز دوم 4 روز پس از جراحی تزریق می شود.

میزان داروی دریافتی بر اساس سن، وزن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت است.

این دارو همراه با سایر داروها (مانند سیکلوسپورین، کورتیکواستروئیدها) برای جلوگیری از پس زدن اندام های پیوندی استفاده می شود. تمام داروها را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

عوارض جانبی

حالت تهوع، درد معده، اسهال، یبوست، یا درد / قرمزی در محل تزریق می تواند از عوارض باسیلیکسیماب باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

استفاده از داروهایی که بر سیستم ایمنی تأثیر می گذارند منجر به افزایش خطر عفونت یا انواع خاصی از سرطان می شود. در صورت وجود هر گونه عارضه جانبی جدی، از جمله: تب، ضعف، تورم غدد، تعریق شبانه، توده های غیرمعمول، سرفه / گلودرد مداوم، زخم های اطراف دهان / اندام تناسلی، درد همراه با ادرار، تغییرات بینایی، وزن غیرقابل وصف، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش (عارضه پوستی)، خارش / تورم (به ویژه در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، ضربان قلب غیرمعمول سریع، عطسه و مشکل تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی باسیلیکسیماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی باسیلیکسیماب

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف باسیلیکسیماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به خصوص در موارد: عفونت خاص (سیتومگالوویروس) به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

سابقه درمان با باسیلیکسیماب خطر بروز واکنش آلرژیک جدی را افزایش می دهد. قبل از استفاده از این دارو، اگر در گذشته باسیلیکسیماب مصرف کرده اید، به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید. اگر به دلیل واکنش آلرژیک باید مصرف این دارو را قطع کنید، دوباره از این دارو استفاده نکنید. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود و یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

قبل از انجام جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را از مصرف این دارو مطلع می کنید.

بدون رضایت پزشک واکسیناسیون انجام ندهید و از تماس با افرادی که اخیراً واکسن فلج اطفال خوراکی یا واکسن آنفولانزای استنشاقی دریافت کرده اند خودداری کنید.

دست های خود را به خوبی بشویید تا از ابتلا به عفونت جلوگیری کنید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری مصرف شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید. زنانی که احتمال بارداری دارند باید قبل از شروع درمان با باسیلیکسیماب، در حین مصرف و تا 4 ماه پس از اتمام درمان، از کنترل بارداری موثر استفاده کنند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود یا پزشک داروخانه مشورت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

موارد احتیاطی مصرف داروی باسیلیکسیماب

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی باسیلیکسیماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (به عنوان مثال، عملکرد کلیه) باید به طور دوره ای برای نظارت بر پیشرفت یا بررسی عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی باسیلیکسیماب را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید. 

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را به مدت 24 ساعت می توان در یخچال و یا برای 4 ساعت می توان در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد.

از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره به خاطر داشته باشید که تمامی داروها باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرند.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره