ساکارومایسس بولاردی لیو

Saccharomyces Boulardii Lyo
نام های تجاری

ساکارومایسس بولاردی لیو (نام تجاری: فلوراستور)، نوعی پروبیوتیک یا همان باکتریِ مفید است که از رشد باکتری های آسیب رسان در معده، روده و واژن جلوگیری می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف ساکارومایسس بولاردی لیو، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: ساکارومایسس بولاردی لیو

نام تجاری: فلوراستور، فلوراستور کودکان، ساکارومایسس بولاردی+ MOS

موارد مصرف

داروی ساکارومایسس بولاردی (فلوراستور)

پروبیوتیک ها حاوی انواع مختلف میکروارگانیسم ها مانند مخمرها (ساکارومایسس بولاردی) و باکتری ها (مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم) هستند. میکروارگانیسم ها (فلور) به طور طبیعی در معده / روده / واژن یافت می شوند. برخی شرایط (مانند مصرف آنتی بیوتیک یا مسافرت) می تواند تعادل طبیعی باکتری ها / مخمر را تغییر دهد. پروبیوتیک ها برای بهبود هضم و بازیابی فلور طبیعی استفاده می شوند.

از پروبیوتیک ها برای درمان مشکلات روده (مانند اسهال و سندرم روده تحریک پذیر)، اگزما، عفونت های قارچی واژن، عدم تحمل لاکتوز و عفونت های دستگاه ادراری استفاده می شود.

پروبیوتیک ها در غذاها (مانند ماست، شیر، آب میوه ها و نوشیدنی های بر پایه سویا) و به عنوان مکمل های غذایی (کپسول، قرص، پودر) وجود دارند. محصولات مختلف آن کاربردهای مختلفی نیز دارند.

مشخص شده است که برخی از محصولات مکمل رژیم غذایی حاوی ناخالصی / مواد افزودنی مضر هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برند های تجاری دیگری که استفاده می کنید با پزشک داروخانه مشورت کنید.

FDA این محصول را از نظر ایمنی یا اثربخشی بررسی نکرده است. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود و یا مسئول داروخانه مشورت کنید.

درمان مشکلات روده با مصرف داروی ساکارومایسس بولاردی

زمان و نحوه مصرف

اطلاعات دارویی موجود بر روی بسته بندی محصول را مطالعه کنید. دستورالعمل های محصول را مطالعه کنید تا از نحوه مصرف هر دوز مانند بلعیدن به شکل کامل، جویدن، استفاده به صورت پودر روی غذا یا در ترکیب با مایعات، مطلع شوید. اگر سوالی دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

برخی از محصولات پروبیوتیک ممکن است حاوی باکتری زنده باشند (مانند بیفیدوباکتریوم). آنتی بیوتیک ها ممکن است از عملکرد مناسب این محصولات جلوگیری کنند. محصولات حاوی باکتری های زنده را حداقل 2 تا 3 ساعت قبل یا بعد از مصرف آنتی بیوتیک، استفاده کنید. دستورالعمل های مربوط به دارو های دیگر خود را مطالعه کنید.

اگر برای اسهال از آنتی بیوتیک استفاده می کنید، در صورت بروز تب شدید یا تداوم آن بیشتر از 2 روز، از مصرف آن خودداری کنید، مگر اینکه پزشک ادامه مصرف آن را تایید کند. زیرا این علائم، ممکن است نشان دهنده ابتلا به عارضه ای جدی باشد که نیاز به درمان پزشکی دارد.

درصورت تداوم یا تشدید عارضه و یا اگر فکر می کنید به عارضه جدی تری مبتلا هستید، بلافاصله به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

عوارض جانبی

از عوارض جانبی ساکارومایسس بولاردی لیو می توان به افزایش گاز معده یا نفخ شکم اشاره کرد. در صورت تداوم یا تشدید این عارضه، بلافاصله به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی: علائم عفونت (مانند تب بالا، لرز و سرفه مداوم) بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

نفخ شکم از عوارض جانبی داروی ساکارومایسس بولاردی

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش (عوارض پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف ساکارومایسس بولاردی، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه اسهال که بیشتر از 2 روز تداوم داشته باشد (به خصوص اگر همراه با تب شدید نیز باشد)، تضعیف سیستم ایمنی (مانند شیمی درمانی، عفونت HIV)، عفونت های مکرر واژن و ادراری، مطلع سازید.

تب شدید از موارد احتیاطی مصرف داروی ساکارومایسس بولاردی

محصولات مایع، غذاها، پودرها یا قرص های جویدنی ممکن است حاوی قند یا آسپارتام باشند.

در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوریا (PKU) یا هر بیماری دیگری که در رژیم غذایی خود برای مصرف این محصولات محدودیدت دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه در مورد مصرف ایمن این محصول بپرسید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. درباره خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

با پزشک داروخانه یا پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

تداخل دارویی کلوتریمازول با داروی ساکارومایسس بولاردی

برخی از داروهایی که ممکن است با برخی از پروبیوتیک ها تداخل داشته باشند عبارتند از: آنتی بیوتیک ها، ضد قارچ ها (مانند کلوتریمازول، کتوکونازول، گریزئوفولوین و نیستاتین).

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید.

برخی از برند های تجاری ممکن است حاوی مواد دیگری مانند فیبر یا اینولین نیز باشند. اگر در مورد مواد تشکیل دهنده برند تجاری مصرفی خود سوالی دارید از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

نحوه نگهداری انواع محصولات پروبیوتیک متفاوت است. بعضی از آنها باید در یخچال نگهداری شوند در حالی که برخی دیگر نباید در یخچال قرار بگیرند. برای اطلاع از نحوه نگهداری محصول مصرفی خود، اطلاعات موجود در بسته محصول را مطالعه کنید. اگر در مورد نحوه نگهداری سوالی دارید، از پزشک داروخانه بپرسید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره