اماپالوماب (گمیفنت)

Emapalumab (Gamifant)
نام های تجاری

اماپالوماب (نام تجاری: گمیفنت)، از دسته داروهای درمان هدفمند است که در کنار داروهای دیگر در کنترل نوعی بیماری خودایمنی نادر به نام لنفوهیستوسیتوزیس هموفاگوسیتیک کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اماپالوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: اماپالوماب

نام تجاری: گمیفانت

موارد مصرف

داروی گمیفنت (اماپالوماب)

از این دارو در درمان عارضه ای مربوط به سیستم ایمنی بدن (لنفوهیستوسیتوزیس هموفاگوسیتیک HLH) استفاده می شود.

ناثیرداروی گمیفنت (اماپالوماب) بر سیستم ایمنی بدن

اَشکال دارویی

محلول داخل وریدی (5 میلی گرم در میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف این دارو و در هر بار تزریق، برگه راهنمای اطلاعات دارو را مطالعه کنید و اگر سوالی داشتید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

این دارو توسط متخصص بهداشت و طبق تجویز پزشک، معمولاً دو بار در هفته (هر 3 تا 4 روز یک بار) در مدت زمان بیشتر از 1 ساعت و به صورت داخل وریدی تزریق می شود. دوز مصرفی آن بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان تعیین می شود.

این دارو ممکن است در هنگام تزریق باعث بروز واکنش های جدی شود. به همین علت پزشک یا پرستار در حین تزریق با دقت شما را تحت نظر خواهد داشت و بسته به علائم ایجاد شده ممکن است مدت زمان تزریق را کاهش داده و یا حتی انجام آن را متوقف کنند. در صورت بروز علائمی مانند گرگرفتگی، تب، عارضه های پوستی یا تعریق زیاد، بلافاصله پزشک خود را در جریان قرار دهید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای به خاطر سپردن زمان مصرف می توانید در تقویم خود آن را علامت گذاری کنید.

عوارض جانبی

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

عوارض جانبی داروی اماپالوماب

داروی اماپالوماب ممکن است باعث کاهش توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها شده و می تواند احتمال ابتلا به عفونتی جدی (به ندرت کشنده) و یا تشدید عفونت های پیشین را افزایش دهد. در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند گلودرد مداوم، تب، لرز، سرفه) فوراً پزشک خود را مطلع سازید.

داروی اماپالوماب ممکن است موجب افزایش فشار خون شود. فشار خون خود را مرتباً بررسی کرده و در صورت بالا بودن، به پزشک اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله عارضه های پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، اختلال در تنفس، فوراً به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی اماپالوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف داروی اماپالوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

موارد احتیاطی و منع مصرف داروی گمیفنت

همچنین قبل از مصرف داروی اماپالوماب، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه فردی ابتلا به عفونت در حال حاضر / اخیر / عود (مانند زونا و سل) مطلع سازید.

قبل از شروع مصرف این دارو، باید آزمایش پوستی سل انجام شود تا احتمال ابتلا به نوعی از سل که ممکن است فاقد علامت باشد (سل نهفته) بررسی شود. در صورت تشخیص ابتلا به سل، قبل از شروع مصرف این دارو، ابتدا باید به منظور جلوگیری از بروز بیماری سل، تحت درمان قرار گرفت.

داروی اماپالوماب ممکن باعث ایجاد عفونت شده یا عفونت های قبلی را تشدید کند، درنتیجه از تماس با افراد مبتلا به بیماری های واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا، کووید-19) خودداری کنید. اگر در معرض عفونت قرار گرفته اید یا تمایل دارید اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید با پزشک خود مشورت کنید.

در طول استفاده از این دارو و حداقل 4 هفته پس از قطع درمان، بدون موافقت پزشک خود واکسیناسیون انجام ندهید. همچنین از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) خودداری کنید.

پیش از جراحی تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز است استفاده شود. درباره خطرات و فواید آن با پزشک خود مشورت کنید.

مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند قطع تنفس و یا اختلال در آن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

بهتر است آزمایش یا معاینات پزشکی (مانند شمارش کامل سلول های خون، آزمایش PPD) قبل از شروع مصرف این دارو و در طول استفاده از آن انجام شود. تمام قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی را به خاطر بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

برای اثربخشی بهتر دارو، آن را براساس دوز های برنامه ریزی شده مصرف کنید. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید تا یک برنامه دوز جدید تعیین کند.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی اماپالوماب را در یخچال (2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین این دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید. همچنین از تکان دادن دارو خودداری فرمایید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را می توان تا 4 ساعت در یخچال (2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد. از تکان دادن یا یخ زدگی محلول خوداری شود.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره