اپوپروستنول

Epoprostenol
نام های تجاری

اپوپروستنول (نام تجاری: ولتری)، از دسته داروهای مشابه واسطه های شیمیایی در بدن است که در کنترل فشار خون ریوی و افزایش توانایی برای انجام فعالیت های جسمانی کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اپوپروستنول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: اپوپروستنول

نام تجاری: ولتری، فلولان

موارد مصرف

داروی اپوپروستنول (ولتری)

اپوپروستنول برای درمان فشار خون بالا در ریه ها (فشار خون شریانی ریوی) استفاده می شود و به افزایش توانایی فرد برای ورزش و بهبود علائمی مانند تنگی نفس و خستگی کمک می کند و این کار را از طریق شل و گشاد کردن رگ های خونی (شریان ها) در ریه ها و سایر قسمت های بدن انجام داده تا خون راحت تر جریان یابد. این دارو متعلق به دسته داروهای گشادکننده عروق است.

زمان و نحوه مصرف

هنگامی که برای اولین بار مصرف اپوپروستنول را شروع می کنید، تجویز آن توسط پزشک متخصص در بیمارستان یا کلینیک انجام می شود. این دارو به صورت تزریق مداوم به داخل ورید با استفاده از پمپ انفوزیون یا طبق دستور پزشک تجویز می شود.

تمام دستورالعمل های پزشک خود را در مورد نحوه صحیح استفاده و تهیه این دارو و پمپ انفوزیون انجام دهید و نحوه صحیح مراقبت از محل تزریق در جهت پیشگیری از عفونت و نیز نحوه نگهداری و دور انداختن سوزن ها و لوازم پزشکی را آموزش ببینید. قبل از استفاده، محصول را به صورت بصری از نظر وجود ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود این موارد از دارو استفاده نکنید و با پزشک در تماس باشید. اگر در مورد استفاده از این دارو یا پمپ انفوزیون سؤالی دارید، با پزشک متخصص مشورت کنید.

دوز را به طور ناگهانی کاهش ندهید یا مصرف اپوپروستنول را متوقف نکنید زیرا انجام هر یک از آنها می تواند منجر به تشدید وضعیت بیماری شود.

در صورت نیاز به قطع مصرف اپوپروستنول، طبق دستور پزشک به تدریج دوز را کاهش دهید. در صورت توقف تزریق وریدی یا تشدید مشکل تنفسی، سرگیجه یا ضعف، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. برای جلوگیری از وقفه در درمان دارویی، باید یک پمپ تزریق پشتیبان و مجموعه های تزریق وریدی مناسب را در دسترس داشته باشید تا در صورت از کار افتادن تجهیزات در دسترس قرار داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

دوز درمانی بر اساس وضعیت پزشکی، وزن و پاسخ فرد به درمان است. همچنین پزشک فرد را به استفاده از داروهای اضافی برای درمان بیماری و جلوگیری از مشکلات راهنمایی می کند. تمام داروهای تجویز شده را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید.

در صورت عدم بهبودی یا تشدید وضعیت به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، سردرد، گرگرفتگی، تعریق، درد شکم / فک / ماهیچه / مفاصل یا درد / قرمزی / تورم در محل تزریق می تواند از عوارض اپوپروستنول باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف اپوپروستنول، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی: تغییرات روحی / خلقی (مانند اضطراب، عصبی بودن، گیجی، بی قراری)، علائم عفونت (مانند تب، لرز)، بی حسی / گزگز / رنگ پریدگی پوست، ضربان قلب سریع / آهسته / نامنظم، تغییرات بینایی، درد قفسه سینه، کبودی / خونریزی غیر معمول فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

تعوع از عوارض جانبی مصرف داروی اپوپروستنول

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی اپوپروستنول را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف اپوپروستنول، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف اپوپروستنول، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: نارسایی قلبی (در سمت چپ قلب)، مشکلات خونریزی (مانند خونریزی معده / روده)، اختلالات خونی (مانند ترومبوسیتوپنی)، بیماری کبد مطلع سازید.

این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر، هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده به آرامی بلند شوید.

نارسایی قلبی از موارد احتیاطی مصرف داروی اپوپروستنول

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری مصرف شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

تداخلات دارویی

پزشک عمومی یا پزشک داروخانه از هرگونه تداخل دارویی احتمالی آگاه بوده و فرد را تحت نظر دارد. قبل از مشورت با پزشک خود یا پزشک داروخانه، مصرف هیچ دارویی را شروع، قطع نکنید یا تغییر ندهید.

قبل از استفاده از اپوپروستنول، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در مورد تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه / گیاهی که استفاده می کنید، به خصوص در مورد: داروهای ضد پلاکت (مانند کلوپیدوگرل) مطلع کنید.

برچسب های داروهای تجویزی و بدون نسخه را به دقت بررسی کنید؛ زیرا بسیاری از آنها حاوی مسکن ها / تب بر ها (آسپیرین، NSAID ها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن) هستند که می توانند خطر خونریزی را افزایش دهندیا داروهایی (مانند داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی، مکمل های رژیمی) که فشار خون یا ضربان قلب را افزایش می دهند. از پزشک داروخانه نحوه استفاده مطمئن داروها را سوال کنید.

با این حال، اگر پزشک آسپیرین با دوز پایین برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته تجویز کرده است آن را (معمولاً 162-81 میلی گرم در روز) مصرف کنید، باید مصرف آن را ادامه دهید مگر اینکه پزشک دستور دیگری داده باشد. جزئیات بیشتر را از پزشک خود یا پزشک داروخانه سوال نمایید.

این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اپوپروستنول را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و لیستی از داروهای مصرفی خود را با پزشک بررسی نمایید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت سرگیجه شدید باشد.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب) باید هر از گاهی برای نظارت بر پیشرفت یا بررسی عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

این دارو باید به طور مداوم به صورت وریدی استفاده شود. اگر تزریق وریدی متوقف شد، فورا با پزشک خود یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

نگهداری

ویال های باز نشده را در دمای اتاق بین 68 تا 77 درجه فارنهایت (20 تا 25 درجه سانتیگراد) دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. برای جزئیات بیشتر در مورد نگهداری ویال های باز شده و محلول های آماده شده با پزشک داروخانه مشورت کنید. از یخ دن دارو محافظت شود و از نگهداری دارو در حمام خودداری کنید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره