آدوکانوماب

Aducanumab
نام های تجاری

آدوکانوماب (نام تجاری: آدوهلم)، نوعی آنتی بادی است که به منظور از بین بردن و خنثی سازی برخی پروتئین های مؤثر در ایجاد و تشدید آلزایمر تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف آدوکانوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: آدوکانوماب

نام تجاری: آدوهلم

موارد مصرف

داروی آدوکانوماب (آدوهلم)

آدوکانوماب برای درمان بیماری آلزایمر استفاده می شود. تصور می شود که با کاهش ماده خاصی (آمیلوئید بتا) که در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تجمع می کند، کار می کند. آدوکانوماب متعلق به گروهی از داروها است که به آنتی بادی های مونوکلونال معروف هستند. این دارو، درمانی برای بیماری آلزایمر نیست. ممکن است به کاهش تشدید این بیماری کمک کند و ناتوانی را به تاخیر بیندازد.

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف آدوکانوماب، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

آدوکانوماب به صورت تزریق داخل وریدی طبق دستور پزشک، معمولاً هر 4 هفته یکبار تجویز می شود. تزریق معمولاً بیش از 1 ساعت زمان برده و توسط پرستار انجام می شود. مقدار مصرف بر اساس وضعیت پزشکی، وزن و پاسخ به درمان تعیین می شود. برای کاهش خطر عوارض جانبی، پزشک این دارو را با دوز کم شروع کرده و به تدریج دوز را افزایش می دهد.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

عوارض جانبی

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف آدوکانوماب، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

امکان بروز تورم موقت مغز وجود دارد. برخی از افراد لکه های کوچکی از خونریزی در داخل یا سطح مغز دارند. پزشک اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) را قبل و در طول درمان انجام می دهد تا این عوارض جانبی را که به عنوان ناهنجاری های تصویربرداری مرتبط با آمیلوئید شناخته می شوند، بررسی کند. این دارو همیشه علائم ایجاد نمی کند و معمولاً با گذشت زمان از بین می رود. در صورت بروز علائمی مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، گیجی یا تغییرات بینایی، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

سردرد از عوارض جانبی داروی آدوکانوماب

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی آدوکانوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف آدوکانوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از آدوکانوماب، سابقه پزشکی خود را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

موارد احتیاطی مصرف داروی آدوکانوماب

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود لذا خطرات و مزایای بروز بیماری را با پزشک خود در میان بگذارید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست لذا قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی آدوکانوماب را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

قبل از شروع استفاده از این دارو و در حین استفاده از آن، آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند اسکن MRI، ارزیابی شناختی) باید انجام شود. تمام معاینات پزشکی و آزمایشگاهی را طبق برنامه انجام دهید.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز این دارو طبق برنامه بسیار اهمیت دارد در صورت فراموش کردن یک دوز، بلافاصله از پزشک خود یا پزشک داروخانه بخواهید تا یک برنامه جدید دارویی را دریافت کنید.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی آدوکانوماب را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین از تکان دادن ویال دارو خودداری کنید.

دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید. همچنین این دارو را می توان تا 3 روز در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو باید بلافاصله تزریق شود. در غیر این صورت می توان آن را در یخچال به مدت 3 روز و یا در دمای اتاق به مدت 12 ساعت نگهداری کرد.

از نگهداری دارو ها حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره به خاطر داشته باشید که تمامی دارو ها باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار گیرند.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره